Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Βόμβα της Έλλης Στάη για τον μελλοντικό χάρτη της Ελλάδας!

By "tromeric"

  • "Να κατανοήσουμε πως θα αλλάξει ο χάρτης της Ελλάδας η οποία θα μικρύνει"…
    μας διεμήνυσε η κυρία Στάη από την ραδιοφωνική εκπομπή της

Τα μεγάλα κρύβονται σε μικρές λέξεις ή οι μεγάλες αλήθειες λέγονται ψιθυριστά. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τοποθέτηση της γνωστής Έλλης Στάη, η οποία από την ραδιοφωνική της εκπομπή, στο ραδιόφωνο του Flash, το μεσημέρι της Τετάρτης 14.7.2010, «έβγαλε λαυράκια».
Το πρώτο, αλλά όχι ιδιαιτέρως σημαντικό «λαυράκι» της κυρίας Στάη, ήταν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον κύριο Πεταλωτή, ο οποίος «αναγκάστηκε» να ομολογήσει πως «κάποια στιγμή γίνονται ανασχηματισμοί και πιθανότατα τον επόμενο Νοέμβριο θα γίνει ανασχηματισμός της παρούσας κυβέρνησης». Ομολογώ, πως η «είδηση» ουσιαστικά αποτελεί ένα καλό τρόπο εκτόνωσης της πολιτικής πίεσης, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μία προειδοποίηση προς το εσωτερικό της κυβέρνησης, σε όλους εκείνους που δυσανασχετούν (με οποιοδήποτε τρόπο) από την μέχρι τώρα «πορεία» του κυβερνητικού έργου.
Το δεύτερο και μεγάλο «λαυράκι» της συγκεκριμένης εκπομπής, ήταν από την ίδια την κυρία Στάη, η οποία στις 1.55 σε μία στιγμή όπου «ανακεφαλαίωνε» τα πολιτικά μηνύματα της ημέρας, αναφέρθηκε στην ανάγκη που υπάρχει λόγω της πολύ δύσκολης οικονομικής κατάστασης που διανύουμε «να κατανοήσουν οι έλληνες πολίτες πως πρέπει να αλλάξει ο χάρτης του σκεπτικού τους, αλλά και πως πρέπει να κατανοήσουμε και να συμβιβαστούμε τελικά με την αλλαγή του χάρτη της χώρας…»!!!
Πραγματικά βόμβα μεγατόνων, που ίσως θα έπρεπε η κυρία Στάη να εξηγήσει άμεσα τι ακριβώς εννοούσε ή τι ακριβώς γνωρίζει γύρω από το συγκεκριμένο θέμα της τοποθέτησής της.
Μήπως, κάποιοι γνωρίζουν τραγικά γεγονότα που έρχονται; Μήπως κάποιοι γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι στην χώρα και στους πολίτες της; Μήπως κάποιοι θα πρέπει, τελικά, να καθήσουν με ευθύνη απέναντι στους πολίτες και να μιλήσουν με ειλικρίνεια, προσπαθώντας να βοηθήσουν τη χώρα να αντιμετωπίσει τους πραγματικούς κινδύνους που την απειλούν;
Σε κάθε περίπτωση, εάν η κυρία Στάη δεν εξηγήσει τα λεγόμενά της, δυστυχώς, τοποθετεί τον εαυτό της ανάμεσα στους επικίνδυνους και στους κινδύνους της χώρας…
Κωνσταντίνος
http://kostasxan.blogspot.com/2010/07/blog-post_6854.html

33 σχόλια:

  1. ψαξτε την ορκομωσια προεδριας παπουλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.espa.gr/elibrary/Summary_of_OP_WesternGreece_Pepoloponnesus_IonianIslands.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. The destruction of
    480 × 360 - 16k - jpg
    ageofmmorpg.ru

    Map of Eastern Question 1922
    1600 × 2077 - 646k - jpg
    probertencyclopaedia.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. International Conference for an “Adriatic – Ionian Development ...
    - [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]
    13 Feb 2009 ... The International Conference for an “Adriatic–Ionian Development Strategy” will be held on Friday, 13 February 2009, in Corfu, ...
    www.mfa.gr/.../ts12022009_ALK1758.htm -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν ενδιαφέρεστε θα πρέπει να διαθέσετε κάτι παραπάνω από 6.000.000 ευρώ!
    Η εταιρεία Private Islands Online, που ειδικεύεται σε αυτό που αναφέρει το όνομά της, έχει βγάλει στο σφυρί μερικά από τα ελληνικά νησιά. Κάποια από αυτά μπορεί να μην τα ξέρουμε αλλά κάνει μεγάλη εντύπωση πως, μεταξύ άλλων, πωλείται νησί νότια της Αμοργού.

    Υπάρχουν και αρκετά ακόμη, λιγότερο γνωστά, αλλά εξίσου… τσουχτερά!
    Αλλά και φθηνότερα (λέμε τώρα)! Πως το λέμε; Νησιά για όλα τα βαλάντια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η οικογένεια ζει σε χωριό του Νομού Ιωαννίνων. Πάντα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Σαν αγρότες τα έβγαζαν δύσκολα πέρα. Ο κόμπος όμως έφθασε στο χτένι όταν έπεσε έξω η επιχείρηση που διατηρούσαν τα παιδιά της οικογένειας. Είχαν δανειστεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία σήμερα δεν μπορούν να αποπληρώσουν. «Πήρα αυτή την απόφαση μόνη μου, χωρίς να ενημερώσω τον άντρα μου και τα παιδιά μου,διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ξεχρεώσουμε» εξηγεί η 52χρονη.

    Οπως δηλώνει στο «Βήμα» ο δημοσιογράφος του «Πρωινού Λόγου» κ. Μ. Παπακωνσταντίνου, η γυναίκα τηλεφώνησε στις Μικρές Αγγελίες της εφημερίδας με φωνή που έτρεμε. «Κατ΄ αρχάς ρώτησε πόσο κοστίζει μια μικρή αγγελία- μόλις δύο γραμμών- και στη συνέχεια ζήτησε να δημοσιευθεί με ζωηρά γράμματα για να διαβάζεται εύκολα.Οταν άρχισε να υπαγορεύει την αγγελία σχεδόν έκλαιγε» λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου και προσθέτει: « Η αγγελία που ήθελε να δημοσιευθεί είχε ως εξής:“Λόγω μεγάλη ανάγκης πωλείται νεφρό σε καλή τιμή” και έδωσε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της.Η κυρία που έγραφε την αγγελία είχε σοκαριστεί. Δεν πίστευε στα αφτιά της.Είπε στη γυναίκα ότι δεν της είχε ξανατύχει ανάλογη περίπτωση και ότι θα έπρεπε προηγουμένως να συνεννοηθεί με τη διεύθυνση της εφημερίδας, διότι δεν γνώριζε αν επιτρεπόταν η πώληση ανθρωπίνων οργάνων.Ετσι και έγινε.Η αγγελία δεν δημοσιεύθηκε διότι το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων απαγορεύεται στην Ελλάδα. Ωστόσο,τηλεφωνήσαμε στη γυναίκα για να μας πει- αν και η ίδια ήθελεπώς έφθασε σε αυτό το σημείο, να πουλήσει το ένα νεφρό της.Μας εξήγησε ότι έπρεπε να βρει άμεσα χρήματα για να μην μπουν τα παιδιά της στη φυλακή. Χρωστούν πολλά και νιώθουν αβοήθητοι.Η ίδια μας είπε ότι δεν μπορεί να εργαστεί επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά προβληματα

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=343195&dt=15/07/2010#ixzz0tw5OKORc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό, το οποίο γίνεται με την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, δεν είναι απλά Αντισυνταγματικό. Αυτό, το οποίο γίνεται, είναι το άκρον άωτον της προδοσίας. Ακυρώνει την ίδια την "απελευθέρωση" της χώρας από τους Τούρκους. Γιατί; Γιατί η διαφορά μεταξύ μιας σκλαβωμένης πατρίδας και μιας ελεύθερης στην κυριότητα αυτού του κεφαλαίου έγκειται. Οι ιδιωτικές περιουσίες των Ελλήνων υπήρχαν και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Οι Έλληνες δεν επαναστάτησαν για ν' αποκτήσουν ιδιωτικές περιουσίες. Επαναστάτησαν για την ιδιοκτησία της "πλατφόρμας", πάνω στην οποία υπάρχει η ιδιωτική περιουσία.

    Αυτό, το οποίο "διεκδίκησαν" οι επαναστάτες πατέρες μας, ήταν η "περιφερειακή" ιδιοκτησία, η οποία δίνει στον λαό την κυριότητα του χώρου στον οποίο κατοικεί. Αυτή η ιδιοκτησία είναι αυτή, η οποία σήμερα ονομάζεται Δημόσια Περιουσία. Είναι τα βουνά και τα λαγκάδια της χώρας. Είναι τα ποτάμια και οι ακτές της. Είναι τα ορυχεία και τα μεταλλεία της. Είναι τα νησιά και οι βραχονησίδες της. Είναι η εθνική "πλατφόρμα" πάνω στην οποία υπάρχει η ιδιωτική περιουσία και δραστηριοποιείται με ασφάλεια ένας ολόκληρος λαός. Αυτήν λοιπόν τη συλλογική ιδιοκτησία —η οποία μάς καθιστά ως λαό "ιδιοκτήτη" της πατρίδας μας— διεκδίκησαν έναν αιώνα μετά τους Οθωμανούς και οι Ναζί.

    Οι Ναζί δεν απείλησαν την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων. Οι Ναζί ήταν για ένα διάστημα κατακτητές της Ελλάδας, γιατί πήραν δια της βίας τη Δημόσια Περιουσία των Ελλήνων. Την περιουσία εκείνη, η οποία θα τους επέτρεπε να ελέγχουν την ιδιωτική περιουσία στην Ελλάδα και άρα και τον ελληνικό λαό. Τον σκλαβωμένο ελληνικό λαό, ο οποίος θα έπρεπε να τους "ρωτήσει" αν του επιτρέπουν να προσεγγίζει τα βουνά ή τις παραλίες της σκλαβωμένης πατρίδας του. Τον σκλαβωμένο ελληνικό λαό, ο οποίος θα έπρεπε να τους "ζητήσει" να τον προμηθεύσουν με πρώτες ύλες από τις κατακτημένες πλουτοπαραγωγικές πηγές. Τον σκλαβωμένο ελληνικό λαό, ο οποίος θα έπρεπε μέσα στη δική του πατρίδα να τους "ζητήσει" ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό ή αποχέτευση από τις κατακτημένες εταιρείες, οι οποίες παρείχαν όλα αυτά τα στρατηγικά και κοινωνικά αγαθά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κυβέρνηση των μελών της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Η κυβέρνηση του Γιωργάκη, του Πάγκαλου και της Διαμαντοπούλου. Η κυβέρνηση των "υπαλλήλων" των διεθνών τραπεζιτών και τοκογλύφων. Αυτή η άχρηστη κυβέρνηση, η οποία οκτώ μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας διατηρεί "ακέφαλες" τις εφορίες, τα νοσοκομεία ή τα υπουργεία, εμφανίζεται να έχει ολοκληρώσει το τιτάνιο και μοναδικό έργο της πλήρους καταγραφής και αποτίμησης της αξίας της Δημόσιας Περιουσίας. Κάποιοι "βιάζονταν" να μάθουν τις “αξίες" και η σημερινή κυβέρνηση έσπευσε να τους εξυπηρετήσει. Κάποιοι έβαλαν "υποθήκες" προκειμένου ν' αναλάβουν την εξουσία και βιάζονται να τις "εξοφλήσουν".

    Είναι προφανές ότι ζούμε σε παράξενες εποχές. Σε εποχές virtual, στις οποίες έχει χαθεί το νόημα των λέξεων και των πραγμάτων. Στο όνομα κάποιας αφηρημένης "ανάπτυξης" ή "αξιοποίησης" πραγματοποιούνται πράξεις, οι οποίες λίγες δεκαετίες πριν θα σε ανέβαζαν στην κρεμάλα. Μέσα στην ηλιθιότητα, που διακρίνει τη μεταβιομηχανική Νέα Τάξη, τα πάντα έχουν "ισοπεδωθεί". Έννοιες όπως η "Πατρίδα", η "Εθνική Ταυτότητα", η "Ιθαγένεια" ή το "Δημόσιο Κεφάλαιο", έχουν χάσει το ειδικό τους "βάρος". Αυτό δεν ισχύει μόνον για την Ελλάδα και τους Έλληνες …ισχύει για τον κόσμο ολόκληρο. Ο κόσμος όλος κυβερνάται από ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν πίστη σε τίποτε. "Πιστεύουν" μόνον στην ελεύθερη αγορά. "Πιστεύουν" μόνον στην παγκοσμιοποίηση. "Θεός" τους είναι μόνον το κέρδος. "Άγιοί" τους είναι μόνον οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι, που φέρνουν κέρδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://www.greektechforum.com/forums/showthread.php?t=17057 ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην κυριολεξία αυτοί, οι οποίοι σήμερα ηγούνται των λαών —και μεταξύ αυτών και οι Έλληνες ηγέτες— δεν ξέρουν τι κάνουν και τι συνέπειες έχουν αυτά τα οποία κάνουν τόσο για τους ίδιους όσο και για την κοινωνία στο σύνολό της. Μιλάμε για τρελά πράγματα, τα οποία ανήκουν στην καθημερινότητα μιας τρελής εποχής. Αυτά, τα οποία κάποτε τα έκαναν οι προδότες και σκέπαζαν τα κεφάλια τους με κουκούλες, τα κάνουν κάποιοι και νομίζουν ότι είναι σωστά, επειδή τούς τα έμαθαν στο Χάρβαρντ. Υπάλληλοι οι περισσότεροι, των διαφόρων Siemens, City Bank ή της Goldman Sachs, θεωρούν ότι δεν κινδυνεύουν, όταν κάνουν το "καθήκον" τους μόνον υπέρ των αφεντικών τους. Ο Μαντέλης υπέγραφε προμήθειες από τη Siemens ως υπουργός και διόριζε το παιδί του σ' αυτήν. Ο Αλογοσκούφης υπέγραφε δάνεια από την Goldman Sachs ως υπουργός και διόριζε το παιδί του σ' αυτήν. Σπαταλούσαν τους κόπους του ελληνικού λαού, για ν' αποκτήσουν "συμπάθειες" των ισχυρών, που υπόσχονταν βολέματα για τα παιδιά τους. Μιλάμε για πράγματα, τα οποία δεν συνέβαιναν σε καμία εποχή —και αν συνέβαιναν, θα βλέπαμε τα αποτελέσματά τους ψηλά στις πλατείες—.....

    συνέχεια ΣΤΟ http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/20...g-post_08.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H συνθήκη θέσπιζε τη διηνεκή ουδετερότητα της Kέρκυρας, γι' αυτό κατεδαφίστηκε μέρος του οχυρού της πόλης και των Παξών. Tο ελληνικό κράτος αποδέχεται όλες τις υποχρεώσεις προς ξένες κυβερνήσεις, εταιρείες και ιδιώτες, οι οποίες απέρρεαν από συμβάσεις που είχαν συναφθεί με την Iόνιο Πολιτεία ή με την Προστάτιδα Δύναμη, τη Μεγάλη Bρετανία. H ρύθμιση αυτή αφορούσε το δημόσιο χρέος των Iονίων, εμπορικά και ναυτιλιακά προνόμια αλλοδαπών και κυρίως το εκδοτικό δικαίωμα της Iονικής Τράπεζας. Tο ελληνικό κράτος αναλάμβανε επίσης να καταβάλει αποζημιώσεις και συντάξεις στους άγγλους υπαλλήλους που θα έχαναν τη θέση τους με την Ένωση. H Oρθόδοξη Εκκλησία αναγνωρίζεται ως επικρατούσα, αλλά κηρύσσεται παράλληλα η θρησκευτική και λατρευτική ελευθερία για όλα τα δόγματα και διατηρούνται τα προνόμια της Καθολικής Eκκλησίας. H Mεγάλη Bρετανία παραιτείται από την προστασία των Iονίων και μαζί με τη Γαλλία και τη Pωσία επεκτείνουν τις εγγυήσεις που αφορούσαν την Eλλάδα και στα Iόνια νησιά.

    Στις 23 Σεπτεμβρίου/5 Oκτωβρίου το IΓ' Iόνιο Kοινοβούλιο υλοποίησε το σκοπό της σύγκλησής του αποφασίζοντας πανηγυρικά την Ένωση με την Eλλάδα σε "μία και αδιαίρετη πολιτεία υπό το συνταγματικό σκήπτρο του Γεωργίου A' ". H εξέλιξη αυτή προκάλεσε κάποια πικρία σε μια μερίδα των Pιζοσπαστών, οι οποίοι είχαν αγωνιστεί για μια ανατρεπτική και επαναστατική Ένωση με μιαν ανεξάρτητη και δημοκρατική Eλλάδα.

    ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΠΑΛΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι πρόξενοι των Δυνάμεων ανέλαβαν να προστατέψουν τους αμάχους και τους ντόπιους πολεμιστές που τον στήριξαν. Η αποτυχία του Καρατάσου ανάγκασε και τους μακεδόνες οπλαρχηγούς που είχαν ξεσηκωθεί στην περιοχή του Ολύμπου να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

    Απέναντι στις εξεγέρσεις το ελληνικό κράτος στάθηκε σιωπηρά θετικό. Παρά τις παραινέσεις προς τον Όθωνα από τους πρέσβεις της Αγγλίας και της Γαλλίας και από το Ναπολέοντα Γ΄, εκείνος δεν αποκήρυξε ούτε τιμώρησε τους επαναστάτες αξιωματικούς του. Η Πύλη διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Αθήνα (10 Μαρτίου 1854) και στα σύνορα ο στρατός ζούσε έναν πολεμικό πυρετό. Στην Ελλάδα ο λαός κινητοποιούνταν υπέρ του πολέμου και ο βασιλιάς ετοιμαζόταν να αναλάβει κάθε κίνδυνο.
    Οι πρεσβευτές της Αγγλίας και της Γαλλίας από τις 30 Μαρτίου ανήγγειλαν επίσημα τον έλεγχο και την κατάσχεση εφοδίων προς τους επαναστάτες. Ύστερα από αυστηρές διακοινώσεις η Αγγλία και η Γαλλία προέβησαν σε ναυτικό αποκλεισμό των ελληνικών λιμανιών και σε στρατιωτική κατάληψη του Πειραιά στις αρχές Μαΐου του 1854. Η κίνηση αυτή ανάγκασε τον Όθωνα να διακηρύξει την ουδετερότητα της Ελλάδας (14 Μαΐου 1854) ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H συνθήκη θέσπιζε τη διηνεκή ουδετερότητα της Kέρκυρας, γι' αυτό κατεδαφίστηκε μέρος του οχυρού της πόλης και των Παξών. Tο ελληνικό κράτος αποδέχεται όλες τις υποχρεώσεις προς ξένες κυβερνήσεις, εταιρείες και ιδιώτες, οι οποίες απέρρεαν από συμβάσεις που είχαν συναφθεί με την Iόνιο Πολιτεία ή με την Προστάτιδα Δύναμη, τη Μεγάλη Bρετανία. H ρύθμιση αυτή αφορούσε το δημόσιο χρέος των Iονίων, εμπορικά και ναυτιλιακά προνόμια αλλοδαπών και κυρίως το εκδοτικό δικαίωμα της Iονικής Τράπεζας. Tο ελληνικό κράτος αναλάμβανε επίσης να καταβάλει αποζημιώσεις και συντάξεις στους άγγλους υπαλλήλους που θα έχαναν τη θέση τους με την Ένωση. ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ηγέτιδα τάξη του ριζοσπαστικού κινήματος υπήρξε η αστική, κατά την προοδευτική, φιλελεύθερη και δημοκρατική φάση της ιστορίας της, με προβάδισμα την Κεφαλονιά, με στενούς συμμάχους της τους εργαζομένους των πόλεων και ξεχωριστά την καταθλιβόμενη από τις φεουδαλιστικές αγροληπτικές σχέσεις πολυπληθή αγροτική τάξη των Ιόνιων νησιών. Ώριμοι, η αστική τάξη και οι σύμμαχοί της, από τις αγωνιστικές κατακτήσεις και παραδόσεις, ήταν, τότε, έτοιμοι να αναμετρηθούν προς τη λεγόμενη αγγλική "προστασία" και το αποικιοκρατικό της σύστημα και καθεστώς.
    Έμποροι και βιοτέχνες και τεχνίτες, καραβοκύρηδες και ναυτικοί, διανοούμενοι και τιτλούχοι ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, επαγγελματίες και η νεολαία και οι πολυπληθείς αγρότες συνέστησαν αρραγές μέτωπο κατά του Άγγλου κυρίαρχου και των εγχώριων ευγενών και αρχόντων οργάνων του και κατέστησαν οι δημιουργικοί παράγοντες και συντελεστές του κινήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τέλος τον Ιούνιο του 1862 υπό την ιδιότητά του ως βουλευτής της Ιονίου Βουλής υποβάλλει μακρό υπόμνημα στο Βίκτορα Εμμανουήλ Β' στο Τορίνο για το Επτανησιακό ζήτημα. Με το υπόμνημα αυτό ενημερώνει το βασιλέα της Ιταλίας για το θρυλούμενο σχέδιο της Αγγλικής διπλωματίας, στις παραμονές της έξωσης του Όθωνος, να ιδρύσει Ιόνιο Πριγκιπάτο υπό το δευτερότοκο γιο της Βικτορίας Αλφρέδο, σχέδιο που αποτελούσε ήδη κοινό μυστικό και αντικείμενο αρθρογραφίας στη δημοσιογραφία της Επτανήσου. Αυτό θα γινόταν με τροποποίηση του Συντάγματος του 1817, που όριζε ότι ο αρχηγός του κράτους έπρεπε να είναι Επτανήσιος εκλεγόμενος από την Προστασία. Εάν τυχόν τροποποιηθεί το Σύνταγμα από μια μεταρρυθμιστική πλειοψηφία της Βουλής, γράφει στο υπόμνημα, ώστε να επιτρέπεται και σε Άγγλο να γίνει αρχηγός του κράτους, αργότερα ο Αλφρέδος θα μπορεί να γίνει κληρονομικός βασιλέας της Ελλάδας. Θα γινόταν δηλ. έτσι καταστρατήγηση της συνθήκης που απαγόρευε την ανάρρηση στο θρόνο της Ελλάδας γόνου των βασιλικών οικογενειών Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας (πρωτόκολλο της 22 Ιανουαρίου / 3 Φεβρουαρίου 1830), γιατί ο Αλφρέδος θα παρουσιαζόταν πλέον όχι ως Άγγλος πρίγκιπας, αλλά ως ηγεμόνας του Ιονίου Πριγκιπάτου, δηλ. Ελληνικής επικράτειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η βρετανική "προστασία"
    Με κάθε ευκαιρία η Βρετανία άπλωσε "προστατευτικά" την παρουσία της στα νησιά του ιονίου. Το 1809 κατέλαβε τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά... Τελικά, με την πτώση του Ναπολέοντα, και λίγο μετά το Συνέδριο της Βιέννης (1815), με ειδική συνθήκη (24 Νοεμβρίου 1815) η Βρετανία αναλάμβανε την Προστασία των Επτανήσων.
    Από το παρατηρητήριο αυτό των Επτανήσων η Βρετανία:
    • Εποπτεύει την όλη οικονομική κίνηση στη Μεσόγειο, με προφανή αντιζηλία και προς την ελληνική ναυτιλία της εποχής.
    • Παρεμβαίνει στις σχέσεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με τους υπηκόους της.
    • Στην αρχή της Ελληνικής Επανάστασης (1821) αντιπράττει προς τους Έλληνες, ύστερα συμπράττει, για να προωθεί αγγλόφιλα αισθήματα και ληστρικά δάνεια (που επρόκειτο να δεσμεύσουν για πολλές δεκαετίες την ελληνική οικονομία και την πολιτική ζωή).
    Μέσα σε αυτό το κλίμα και με αυτό το πνεύμα οι Άγγλοι οργάνωσαν την Ιόνιο πολιτεία, κράτος υπό βρετανική "Προστασία" (κατά το γράμμα της Συνθήκης του 1815). Στην πραγματικότητα επρόκειτο για Αγγλοκρατία στα Επτάνησα.
    Όταν άρχιζε μέσα στ δύσκολες περιστάσεις τη σταδιοδρομία του το Ελληνικό Κράτος (1832) και διαμορφωνόταν των Ελλήνων η Μεγάλη Ιδέα (1844), εύλογο ήταν αυτό να ασκεί έλξη προς τους Επτανήσιους, αφού μάλιστα πολλοί Επτανήσιοι πρωτοστατούσαν στην οικοδόμηση του Νέου Ελληνικού Κράτους (Καποδίστριας, Μεταξάς...).
    Και άρχισαν οι Επτανήσιοι να διαμορφώνουν το αίτημα για Ένωση με την ευρύτερη Ελληνική Πατρίδα. Το αίτημα κατά τη δεκαετία του 1840 έπαιρνε ολοένα:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ευρύτερο περιεχόμενο (κοινωνικό, πολιτικό, εθνικό).
    • Μαχητική έκφραση (κυρίως το 1848-50). Αναφερόμαστε βέβαια στις μαχητικές εκδηλώσεις του Σταυρού (Σεπτέμβριος 1848) και στην εξέγερση της Σκάλας (1849) και στη διαμόρφωση αντιβρετανικών ή αντιπροστασιακών αισθημάτων στους κατοίκους των Ιονίων.
    Η Προστάτρια δύναμη χρησιμοποίησε όπλα, κατέφυγε σε διώξεις, καταδίκες, απαγχονισμούς, εξορίες, εκλογικές νοθείες.
    Και διαμορφώθηκαν τότε στα Ιόνια νησιά τρία κόμματα ή πολιτικά μορφώματα:
    • Προστασιανοί (εκείνοι που ήθελαν ή ανέχονταν τη βρετανική Προστασία)
    • Μεταρρυθμιστές
    • Ριζοσπάστες
    Οι τελευταίοι προωθούσαν θαρραλέα το αίτημα της Ένωσης και το διατύπωσαν επίσημα μέσα στην αίθουσα της Θ' Βουλής της Ιονίου Πολιτείας (Κέρκυρα, 1850).

    Πώς φτάνουμε στην Ένωση
    Από κάποια χρονική στιγμή (μετά τον κριμαϊκό πόλεμο, 1854-57) η Βρετανία άρχισε να μελετά άλλους τρόπους υπεράσπισης των συμφερόντων της στον ελλαδικό και μεσογειακό χώρο. Η βρετανική διπλωματία λειτούργησε περίπου ως εξής:
    Ένωση θέλετε; Ένωση να έχετε.
    Σεις θα υποβάλετε ικετήριες επιστολές προς τη Βασίλισσά μας κι εμείς αντί να έχουμε βάση ελέγχου της Μεσογείου στην Κέρκυρα μπορούμε να μετακινηθούμε στην Αθήνα (Ήταν η προφανής σκέψη των Προστατών, όπως αποδείχθηκε από τις έπειτα πράξεις τους.).
    Αρκεί να εκλέξετε σεις (Επτανήσιοι και λοιποί Έλληνες) βασιλιά άτομο αρεστό σε μας, που θα δείξει κατανόηση για τις επιδιώξεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πώς φτάνουμε στην Ένωση
    Από κάποια χρονική στιγμή (μετά τον κριμαϊκό πόλεμο, 1854-57) η Βρετανία άρχισε να μελετά άλλους τρόπους υπεράσπισης των συμφερόντων της στον ελλαδικό και μεσογειακό χώρο. Η βρετανική διπλωματία λειτούργησε περίπου ως εξής:
    Ένωση θέλετε; Ένωση να έχετε.
    Σεις θα υποβάλετε ικετήριες επιστολές προς τη Βασίλισσά μας κι εμείς αντί να έχουμε βάση ελέγχου της Μεσογείου στην Κέρκυρα μπορούμε να μετακινηθούμε στην Αθήνα (Ήταν η προφανής σκέψη των Προστατών, όπως αποδείχθηκε από τις έπειτα πράξεις τους.).
    Αρκεί να εκλέξετε σεις (Επτανήσιοι και λοιποί Έλληνες) βασιλιά άτομο αρεστό σε μας, που θα δείξει κατανόηση για τις επιδιώξεις μας.
    Διατύπωσα πολύ απλουστευτικά αυτά που έγιναν με πολλή δεξιότητα και μεθοδικότητα της βρετανικής διπλωματίας.
    Και καταγράφω στη συνέχεια και σχολιάζω αυτές τις ενέργειες, οι οποίες τεκμηριώνονται με βάση τις πηγές: Έγγραφα του Υπουργείου των Εξωτερικών, Πρακτικά του Βρετανικού Κοινοβουλίου.
    1. Η βρετανική διπλωματία αναζητεί πρόσωπο αρεστό για το βασιλικό θρόνο στην Ελλάδα μετά την έξωση του Όθωνα (1862).
    2. Διαπραγματεύεται με τους κηδεμόνες του νέου "υποψήφιου / αρεστού" τις απολαβές και τις υποχρεώσεις του.
    3. Του εξασφαλίζει τρεις χορηγίες.
    4. Όταν εκλέγεται βασιλιάς,
    • Του ζητεί να υπογράψει ότι: Δε θα ασκεί πολεμική κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γιατί αυτή είναι χρήσιμο ανάχωμα έναντι της Ρωσίας.
    Άρα, όταν εκείνος αποδέχεται τον ελληνικό θρόνο, αποδέχεται ταυτόχρονα να απαρνηθεί την εθνική ιδεολογία των υπηκόων του, δηλαδή τη Μεγάλη Ιδέα, πριν τους συναντήσει, γιατί αυτό εξυπηρετεί τη βρετανική πολιτική. Και παράλληλα:
    Η Προστάτρια Δύναμη παρακολουθεί προσεκτικά τις κινήσεις του, τη συμπεριφορά του. λέγει λ.χ. ο βρετανός συνομιλητής του Τρικούπη: "ότι τα πρώτα βήματα της νέας εν Ελλάδι Δυναστείας εγένοντο υπό τους αισιωτέρους οιωνούς... δια της ειρήνης... πολιτικής ην ο βασιλεύς διετύπωσεν εν τη Προκηρύξει του λέγων...". (Από την πρώτη εμφάνιση του Γεωργίου στην Ελληνική Βουλή).
    Πραγματικά είχε πει ο Γεώργιος στη Βουλή: "ότι θα κάμει την Ελλάδα πρότυπον ελευθέρου Κράτους εν τη Ανατολή" (δια της ειρήνης). (Για απελευθέρωση αλυτρώτων: Θεσσαλίας, Ηπείρου, Μακεδονίας, Αιγαίου... ούτε λέξη).
    • Του ζητεί να αναλάβει εκείνος τις οικονομικές υποχρεώσεις που είχε υπογράψει ο βρετανός αρμοστής προς την Ιονική Τράπεζα, προς τον Αυστριακό κλάδο της Εταιρείας Lloyd, προς την Εταιρεία Υγραερίου της Μάλτας και άλλους δικαιούχους.
    • Του ζητεί να υπογράψει εκείνος για τη συνταξιοδότηση 26+26 βρετανών αξιωματούχων της Ιόνιας Πολιτείας, αφού αυτή η περιοχή επρόκειτο να ενσωματωθεί στο Ελληνικό Κράτος.
    Με αυτές τις προϋποθέσεις (φανερές ή κρυφές) προωθήθηκε η Ένωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. http://www.alfavita.gr/history/history8.htm ενδιαφεροντα ιστορικα θεματα ως αναδρομη) ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΩΤΟ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΚΑΘΕ ....ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο... Η ... ΚΑΘΕ ... ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΕ ΜΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΝΕ για δικαιολογησουν τα μισθα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 140 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα. Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα Επτάνησα


    Το 2004, η Βουλή των Ελλήνων οργάνωσε, με αφορμή τη συμπλήρωση 140 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα (1864-2004), σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσει τη σημαντική αυτή ιστορική επέτειο. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις αυτές, οργανώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής, με θέμα : «140 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα. Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα Επτάνησα».

    Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να δώσει στους μαθητές και μαθήτριες της Στ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων των Επτανήσων το ερέθισμα να εμπνευστούν από το παρόν και το παρελθόν της περιοχής τους και να αποτυπώσουν εικαστικά σκέψεις, συναισθήματα, εικόνες και βιώματα από την ιδιαίτερη πατρίδα τους.
    ΠΑΙΔΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΕ ΜΑΣ ΟΣΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ.ΤΟ 2004 ΞΕΡΑΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ..Η ΒΟΥΛΗ ΤΟ 2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. «Οι εξεγέρσεις του λαού των Επτανήσων για την Ένωση με την Ελλάδα και Κοινωνική Δικαιοσύνη» ...ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΣΟΣ ΚΟΠΟΣ ΤΟΤΕ για να μας φερουν να δουμε τα σημερινα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στις 14 Σεπτεμβρίου 1848, σημειώνουμε τη βίαιη εξέγερση στο Σταυρό Κεφαλονιάς στην οποία έλαβαν μέρος και κληρικοί δίπλα στο λαό. Το σχέδιο της εξέγερσης αλλά και η προετοιμασία της υποκινήθηκαν από τους, Νικόλαο Φωκά «Ρεπούμπλικα», Ιωάννη Μεταξά Ιακωβάτο, ιερέα Παΐσιο Μεταξά, Ιωάννη Τυπάλδο Δοτοράτο Καπελέτο, Μένεγο Ξυδιά κ.ά. Στόχος ήταν η προσωρινή διακυβέρνηση του νησιού από τους επαναστάτες, εφόσον η επιτυχής έκβαση της εξέγερσης θα κατέληγε στην αιχμαλωσία του τοποτηρητή Ντʼ Έβερτον και της φρουράς του. Οι χωρικοί και οι κάτοικοι των πόλεων, κατευθυνόμενοι προς το Αργοστόλι, κτυπήθηκαν από Άγγλους στρατιώτες και ντόπιους αστυνομικούς και είχαν τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες.


    58 συνελήφθησαν, από τους οποίους οι 18 κρίθηκαν ένοχοι εσχάτης προδοσίας. Παρά την έλλειψη συνεκτικής οργανωτικής δομής και συντονισμού, η εξέγερση του Σταυρού ενδυνάμωσε το κίνημα στα νησιά και ενίσχυσε την αγωνιστική αυτοπεποίθηση του λαού.


    Στις 16 Αυγούστου 1849, εξεγέρθηκαν οι χωρικοί στα χωριά Σκάλα, Ελιού και Ρατζακλί της Κεφαλονιάς εναντίον των Άγγλων. Την επόμενη ημέρα, ξεσηκώθηκαν τα χωριά Bάλτες, Mορωνή, Πυργί και Πρόνησος. Οι οπλισμένοι χωρικοί, με πρωτεργάτες το Θοδωρή Bλάχο και τον παπα-Γρηγόρη Ζαπάντη-Νοδάρο, εισέβαλαν στη Σκάλα, εξουδετέρωσαν τη μικρή αστυνομική δύναμη και κατέλαβαν το χωριό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συμπληρώνονται φέτος 146 χρόνια από την ημέρα, που τα συμφέροντα της Αγγλίας την υποχρέωσαν να προχώρησει στην παραχώρηση στα Εφτάνησα του προνομίου της Ένωσής τους με την μητέρα Ελλάδα
    Οι πολιτικές ανακατατάξεις στον ευρωπαϊκό χώρο γύρω στα 1860 αλλά και τα πολιτικά γεγονότα που έχουν δημιουργήσει οι Μεγάλες Δυνάμεις στην Ελλάδα υποχρεώνουν την Αγγλία να προχωρήσει σε μιά αναθεώρηση της κατοχής του Εφτανησιακού συμπλέγματος Έτσι τον Αύγουστο του 1863 αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση γιά την Ένωση των νησιών με την Ελλάδα.

    Η ευρωπαϊκή διπλωματία αρχίζει να κινείται δραστήρια γιά την λύση του εφτανησιακού ζητήματος, φυσικά με βάση την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της. Η όλη διαδικασία ξεκινάει με την υπογραφή του πρωτοκόλλου την 1η Αυγούστου του 1863 στο Λονδίνο ανάμεσα στην Αγγλία και στις τέσσερεις άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, Ρωσία, Γαλλία, Αυστρία και Πρωσία. Με την υπογραφή τους οι Μεγάλες Δυνάμεις, όπως ονομάζονταν, έδιναν τη συγκατάθεσή τους στην Αγγλία να διακόψει την προστασία ( κατοχή ) στα νησιά του Ιονίου.
    Γιά την προώθηση της διαδικασίας της Ένωσης έπρεπε όμως να υπάρξει και συγκατάθεση της Ιονίου Βουλής, του Εφτανησιακού Κοινοβουλίου, γιά την άρση της «προστασίας» από την Αγγλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. See also: Rise of nationalism under the Ottoman Empire
    The background to the wars lies in the incomplete emergence of nation-states on the European territory of the Ottoman Empire during the second half of the 19th century. The Serbs had gained substantial territory during the Russo-Turkish War, 1877–1878, while Greece acquired Thessaly in 1881 (although it lost a small area back to the Ottoman Empire in 1897) and Bulgaria (an autonomous principality since 1878) incorporated the formerly distinct province of Eastern Rumelia (1885). All three as well as Montenegro sought additional territories within the large Ottoman-ruled region known as Rumelia, comprising Eastern Rumelia, Albania, Macedonia, and Thrace (see map).

    [edit] Policies of the Great Powers
    Throughout the 19th Century, the Great Powers shared different aims over the "Eastern Question" and the integrity of the Ottoman Empire. Russia wished for access to the "warm waters" of the Mediterranean; it pursued a pan-Slavic foreign policy and thereby supported Bulgaria and Serbia. Britain wished to deny Russia access to the "warm waters" and supported the integrity of the Ottoman Empire, although it also supported a limited expansion of Greece as a backup plan in case integrity of the empire was no longer possible.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. the Serbian nationalistic call to their own Serb subjects in Bosnia. Regarding Italy, it has been argued that from that time it wished to recreate the Roman empire; its main aim at the time seems to have been primarily the denial of access to the Adriatic Sea of another major sea power. Germany in turn, under the "Drang nach Osten" policy, aspired to turn the Ottoman Empire into its own de-facto colony, and thus supported its integrity.

    Bulgaria and Greece sent armed bandits inside the Empire (in Macedonia and Thrace) in the late 19th and early 20th centuries, to protect their own nationals from the forced "Bulgarization" of Greeks by Bulgarians or "Hellinization" of Bulgars by Greeks. Low intensity warfare had broken out inside Macedonia between the Greek and Bulgarian bands and the Ottoman army after 1904 in the Struggle for Macedonia. After the Young Turk revolution of July 1908, the situation changed somewhat drastically.
    ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο Ελληνικός εμφύλιος της περιόδου 1823 - 1825 έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της .... Στην δεύτερη φάση του ελληνικού εμφυλίου πολέμου πρωταγωνιστικό ρόλο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. O George Garlin λέει ακριβώς αυτό που συμβαίνει: Κοιμόμαστε!!
    Αν κανένας τολμήσει να μας σκουντήσει για να ξυπνήσουμε τον χτυπάμε κιόλας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΤV ΠΕΡΣΟΝΑ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ. ΑΥΤΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΣΙΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΔΕΡΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ! ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η ΠΑΣΠ έπνιξε τον πόνο της για την Παλαιστίνη στα... σφηνάκια
    Σε κάμπινκγ συναντήθηκαν οι νεολαίοι της ΠΑΣΠ και αφού ανέλυσαν τους προβληματισμούς τους για το Μεσανατολικό... επιδόθηκαν μέχρι τελικής πτώσης σε σφηνακομαχίες, σε διαγωνισμούς καραόκε και στον χορό. Κόμματα ο μεγαλύτερος "καρκίνος" των σχολών.

    http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/07/blog-post_4712.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΑΝΑΡΤΗΣΤΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    «Παρενέργειες» από το κινητό

    Πονοκεφάλους, κούραση, άστατο ύπνο και αδυναμία συγκέντρωσης προκαλεί στους εφήβους η χρήση κινητού τηλεφώνου χωρίς ασύρματο ή ενσύρματο ακουστικό και μικρόφωνο (bluetooth ή hands-free).

    Κινητό διαθέτει το σύνολο των εφήβων στα αστικά κέντρα και πολλά από τα παιδιά το χρησιμοποιούν έως τρεις ώρες ημερησίως. Την επισήμανση αυτή έκανε χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρείας, καθηγητής κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, με αφορμή το 48ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται από τις 21 έως τις 23 Μαΐου.
    «Παρενέργειες» από το κινητό

    Ο καθηγητής επικαλέστηκε στοιχεία πρόσφατης έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε νεαρούς εφήβους στην περιοχή του Πειραιά και στην Καλαμάτα. Μόλις το 2% των παιδιών χρησιμοποιούν «bluetooth» και το 40% «hands-free». Οι τρεις στους τέσσερις δήλωσαν ότι μιλούν στο κινητό πάνω από μία ώρα την ημέρα και ένας στους πέντε είπαν ότι ο ημερήσιος χρόνος ομιλίας μπορεί να ξεπεράσει τις δύο ή τις τρεις ώρες.

    Το 12% των παιδιών που δεν χρησιμοποιούν κάποιο από τα παραπάνω μέσα παραπονούνται για κόπωση, το 15% για αδυναμία συγκέντρωσης, το 35% για πονοκεφάλους και το 22% για άστατο ύπνο.

    Οσα παιδιά χρησιμοποιούν «bluetooth» ή «hands-free» δεν δήλωσαν κανένα πρόβλημα. Το σύνολο των συμμετεχόντων εφήβων δήλωσαν ότι διαθέτουν κινητό τηλέφωνο, ενώ το 65% είπαν ότι οι γονείς τούς το αντικαθιστούν συχνά με νέο μοντέλο.

    Σύμφωνα με τον καθηγητή, σειρά ερευνών δείχνουν ότι υπάρχει πολύ στενή σχέση των παιδιών με την τεχνολογία, αρκετά πριν από την εφηβεία. Τρία στα πέντε παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών αφιερώνουν τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και ένα στα τέσσερα περισσότερες από δύο ώρες.

    Βία
    Αρκετά από αυτά έχουν σκηνές βίας, την οποία, όμως, βιώνουν ζωντανά και στον χώρο του σχολείου. Μελέτη που έγινε σε 1.014 μαθητές Λυκείου της Θεσσαλονίκης έδειξε ότι δύο στους πέντε συμμετείχαν σε καβγά, χρησιμοποιώντας σωματική βία, ενώ ένας στους είκοσι έκανε «κοπάνα» από το σχολείο επειδή ένιωθε ανασφαλής.

    Ενας στους πέντε έχει πέσει θύμα κλοπής ή καταστροφής προσωπικών αντικειμένων και ένας στους δέκα έχει απειληθεί ή πληγωθεί. Οι αλλοδαποί μαθητές παρουσιάζουν μεγαλύτερα ποσοστά θυματοποίησης, αλλά και άσκησης βίας.

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ
    ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ceraunian Mountains to the mouth of the Ambracian Gulf. In this interval is Panormus,40 a large harbor at the center of the Ceraunian Mountains, and after these mountains one comes to Onchesmus,41 another harbor, opposite which lie the western extremities of Corcyraea,42 and then still another harbor, Cassiope,43 from which the distance to Brentesium is one thousand seven hundred stadia. And the distance to Taras from another cape, which is farther south than Cassiope and is called Phalacrum,44 is the same. After Onchesmus comes Poseidium,45 and also Buthrotum46 (which is at the mouth of what is called Pelodes Harbor, is situated on a place that forms a peninsula, and has alien settlers consisting of Romans), and the Sybota.47 The Sybota are small islands situated only a short distance from the mainland and opposite Leucimma, the eastern headland of Corcyraea. And there are still other small.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σχετικά με την ου 2, μετά πέρασμα κοντά στο ακρωτήρι Phalakron από το όρος Παντοκράτωρ μπήκαμε στο στενό κανάλι το οποίο Κέρκυρα από τις ακτές της Ηπείρου Τα πετρώματα που στα δεξιά μας σε απόσταση μερικών ναυπηγεία είναι το βόρειο από το ψηλότερο βουνό του νησιού που ονομάζεται Παντοκράτορα η των Cassiope και του ναού του Δία Κάσσιος ήταν αυτή στην περιοχή είναι μια εκκλησία αφιερωμένη στη Madonna di Από την απέναντι ακτή της Ηπείρου ήταν ένα άλλο Cassiope ακριβή θέση των οποίων είναι άγνωστη, αλλά ήταν μεταξύ Onches και Buthroton πλησιέστερο προς το τελευταίο Το αρχαίο τοιχώματα του παραμένουν και αποτελούνται από καλά εντάχθηκαν πολυγωνική τόπος μπλοκ ονομάζεται Bothrentos από Καντακουζηνού 2, η οποία όνομα ακόμα αν και είναι κοινώς ονομάζεται Butrinto από τους Ιταλούς Έχοντας περάσει αυτό το στενό και μια μονωμένη βράχο που ονομάζεται μπήκαμε το ευρύτερο τμήμα του καναλιού που σε ορισμένες ανοίγει σε μια έκταση περίπου δώδεκα μίλια ευρεία Αριστερά ήταν το μεγάλο εύρος των βουνών Ηπειρωτών για μας, το πράσινο και εύφορο Κέρκυρα με ελιά του ελαιώνα κυματιστούς λόφους της κυμαίνεται κεφαλαίου της καθώς και τις οχυρώσεις Εμείς έπλευσε κοντά στο νησί Βίδο, την αρχαία Πτυχία και ρίχνει άγκυρα στο πλαίσιο των τειχών της πόλης μας παρουσίασε διαβατήριο μας και επιστολές προς τον κ. Foresti 3 Η British γενικός πρόξενος και από υπουργό ο οποίος μας με όλους τους δυνατούς αβρότητα Πήραμε τη διαμονή μας σε ένα άθλιο πανδοχείο το μοναδικό στην πόλη, όπου κάθε πράγμα ήταν τόσο βρώμικο ότι κατά τη διάρκεια της νύχτες ήμασταν αρκετά μολυσμένο με έντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πολύβιος και άλλοι αναφέρουν πάρα πολλές πόλεις και ισχυρές θέσεις κατά μήκος της ακτής, που Ιλλυριών shews ήταν πυκνά κατοικημένη και καλά υπερασπίστηκε και γνωρίζουμε από τη μαρτυρία του βυζαντινού ιστορικοί ότι ήταν καλά να κατοικείται κατά τον μεσαίωνα Στράβων αναφέρει έντεκα διαφορετικές χώρες κοντά στην Acroceraunian βουνά καθένα από τα οποία διέπονταν από ένα κυρίαρχο πρίγκιπας αυτά ήταν τα Βυλλιόνων Taulantii Παρθένι Brygi Enchelii Lyncestai Douriopi το Tripolitan Pelagonii την Eordi Elemeaei και το Eraturai Κάθε κυρίαρχο κατείχε πιθανώς δύο ή τρεις πόλεις περίπου ένα κομμάτι του βουνού για τα κοπάδια τους και μερικές στενό vallies για την καλλιέργεια Άλλα έθνη γειτονικές ήταν οι Ορέσται Paroraei και Άτιντάνες Προς την Αμβρακικός gulph ήταν Μολοσσών Αμφίλοχοι thices Αθαμάνες και Tymphaei και τη μεγαλύτερη τμήματα της Θεσπρωτίας Χαονία και Cassopaea ήταν αντίθετο theislands Τα εδάφη στην περιοχή της Acroceraunians επιτέλους έπεσε κάτω από το ζυγό Macedonian και ήταν συλλογικά εκφρασμένα Άνω Μακεδονία εκτείνεται σχεδόν όσο το Corcyra Παυσανίας μας λέει ότι η Λοκρούς της Thronion σχετικά με την Boagrios και την Άβαντες της Εύβοιας επιστρέφοντας από την Τροία με οκτώ πλοία τους, οδηγήθηκαν από μια καταιγίδα στις ακτές της Ceraunian βουνά και εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.