Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Νερατζοσαλάτα: Η σαλάτα του φτωχού

Τι χρειαζόμαστε: 
  • Πορτοκάλια μάλλον ξινά 
  • Πιπέρι κόκκινο 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • Λάδι (προαιρετικά) 
Πώς το κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα βάζουμε στο πιάτο και τα πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και αν θέλουμε βάζουμε και λίγο λάδι.

Λίγα μυστικά ακόμα 
Στην Κέρκυρα νεράτζια λέμε τα ξινά πορτοκάλια (νομίζω ότι είναι τοπική ποικιλία) και όχι αυτό που λέμε στην υπόλοιπη Ελλάδα. Προσωπικά δε βάζω λάδι, αλλά βάζω καγιέν. Αν θυμάμαι καλά από την περιγραφή που μου είχαν κάνει βάζουν λάδι και όχι καγιέν. Mama και Εύα: περιμένω σχόλια για παραλλαγές.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.