Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ξεσηκώνονται οι νησιώτες λόγω της αφόρητης κατάστασης που έχουν δημιουργήσει οι λαθρομετανάστες

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκωθεί στα νησιά του Αιγαίου με την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στο καυτό θέμα της λαθρομετανάστευσης.


Οι τοπικοί φορείς στην Κω, τη Σάμο και τη Χίο, εκπέμπουν «σήμα κινδύνου» όχι μόνο για τις καθυστερήσεις στην κατασκευή των χώρων αυτών – ενώ στην Κω δεν έχει καν ξεκινήσει συναντώντας σφοδρές αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία -, αλλά και για τα τεράστια κενά που παρατηρούνται στις υποδομές και τον εξοπλισμό.

«Τα hotspots δεν είναι έτοιμα. Φτιάχνουν στο πρώην πεδίο βολής τον χώρο πρώτης υποδοχής χωρίς καμιά υποδομή, χωρίς δίκτυο ύδρευσης, χωρίς αποχέτευση, χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς τέτοιες υποδομές που είναι απαραίτητες για τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων», επισημαίνει ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Κάθοδο στην Αθήνα και διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή ενάντια στην κατασκευή κέντρου υποδοχής προσφύγων στο νησί τους προγραμματίζουν στις 13 Φεβρουαρίου κάτοικοι της Κω.
«Δεν έχει ξεκινήσει τίποτα. Αφενός μεν γιατί η κοινωνία της Κω είναι αντίθετη στη δημιουργία hotspot στο νησί, με τον χώρο που έχει επιλεγεί στο Λινοπότη, μέσα στον αστικό ιστό, να φρουρείται μέρα – νύχτα από τους κατοίκους, και αφετέρου γιατί οι εναλλακτικές προτάσεις μας για την κατασκευή του κέντρου καταγραφής σε άλλο καταλληλότερο σημείο για τη φιλοξενία χιλιάδων ανθρώπων απορρίφθηκαν δίχως αιτία από τον κύριο Φλαμπουράρη», αναφέρει από την πλευρά του ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κυρίτσης.

«Όχι μόνο η Χίος, αλλά κανένα ελληνικό νησί δεν μπορεί να αντέξει μαζικές συγκεντρώσεις ανθρώπων για περισσότερες από 72 ώρες. Δε μπορούμε να συζητάμε ούτε για αστείο το ενδεχόμενο να υλοποιηθούν οι απειλές των ευρωπαίων για έξωση της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν ή τη δημιουργία μόνιμων καταυλισμών στα ελληνικά νησιά. Ακόμα και εδώ, στη Χίο, όπου χάρη στην αρμονική συνεργασία των τοπικών φορέων του νησιού, των εθελοντικών ομάδων και της αστυνομίας τα κέντρα καταγραφής λειτουργούν αρμονικά εδώ και μήνες, ο ανώτατος χρόνος παραμονής των προσφύγων στο νησί δεν υπερβαίνει τις 72 ώρες», αναφέρει, τέλος, ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.

Παντού, σ΄όλη την Ελλάδα, οι κάτοικοι αντιδρούν με έντιμο και νόμιμο τρόπο στην επιχείρηση μετατροπής της περιοχής τους σ΄έναν απέραντο και μόνιμο τόπο εγκατάστασης λαθρομεταναστών. Μπροστά σ΄αυτές τις κραυγές αγωνίας η κυβέρνηση κωφεύει εκκωφαντικά και ένοχα, ενώ την ίδια στιγμή ένας εσμός «χρησίμων ηλιθίων» προσβάλει την νοημοσύνη κάθε σκεπτόμενου Έλληνα με την επίδειξη θρασυτάτων συνθημάτων και αιτημάτων, όπως «ανοίξτε τα σύνορα», «νόμιμοι όλοι οι μετανάστες» κλπ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.