Το παιδί που έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο με το παρατσούκλι «Αγόρι - Χταπόδι» γεννήθηκε με υπανάπτυκτα πόδια και χέρια στην περιοχή της κοιλιάς του, τα οποία άνηκαν στον παρασιτικό δίδυμο αδερφό του.
Το αγόρι ήταν στιγματισμένο σε όλη του την ζωή: Άλλοι πίστευαν ότι είναι η μετενσάρκωση του Θεού ενώ άλλοι ότι ήταν ο διάβολος με ανθρώπινο σώμα.
Προσπαθώντας να του δώσουν πίσω την ζωή του, οι γιατροί στο νοσκοκομείο του Μπανγκαλόρ του έκαναν ένα τετράωρο χειρουργείο αφαιρώντας τα υπολείμματα του εκλίποντος αδερφού του, χαρίζοντάς του έτσι μία πιο φυσιολογική ζωή.
Θάνος Τζήμερος για Κάρλ Μάρξ..«Σ' ολόκληρο τον 20ο αιώνα, η ανθρωπότητα έφτασε στα όρια της αυτοεξολόθρευσης για μια νεύρωση ενός εξαθλιωμένου τεμπελχανά»
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαθήματα αναφορικά με την μαρξιστική θεωρία δίνει μέσω facebook ο Θάνος Τζήμερος. Αφορμή για το πρώτο του «μάθημα» στάθηκε η πολύκροτη μετεγγραφή του έλληνα επιθετικού, Κώστα Μήτρογλου.
«15 εκατομμύρια δίνει η Φούλαμ για τον Μήτρογλου. Ερώτηση προς μαρξιστές: ο Μήτρογλου είναι ένας εργαζόμενος έστω και υψηλά αμειβόμενος.
Η Φούλαμ είναι η εργοδοσία, δηλαδή το κεφάλαιο. Πώς εκμεταλλεύεται την υπεραξία του Μήτρογλου; Ποια είναι ακριβώς η αξία του; Όσο διάστημα έμεινε στον Ολυμπιακό, ήταν ο Ολυμπιακός που εκμεταλλεύτηκε την υπεραξία του ή ο Μήτρογλου που εκμεταλλεύτηκε την υπεραξία του Ολυμπιακού που του έδωσε τη δυνατότητα μετά από δυο χρόνια αναπληρωματικός να παίξει στη βασική ενδεκάδα, να βγει στην Ευρώπη, και να τον προσέξουν οι Άγγλοι;», έγραψε, για να προσθέσει μετά πως «ο Μαρξ δεν εργάστηκε ποτέ, κι όταν πολύ γρήγορα έφαγε τα λεφτά της βαρώνης γυναίκας του, οδήγησε όλη την οικογένειά του στην απόλυτη μιζέρια: ζούσε με δανεικά και του είχαν κατασχέσει μέχρι και τα έπιπλα του σπιτιού του. Τέσσερα παιδιά του πέθαναν πριν από αυτόν και δύο κόρες που έζησαν μετά αυτοκτόνησαν».
Μάλιστα, πρόσθεσε πως «είναι απίστευτο ότι σ' ολόκληρο τον 20ο αιώνα, η ανθρωπότητα ταλανίστηκε και έφτασε στα όρια της αυτοεξολόθρευσης για μια νεύρωση ενός εξαθλιωμένου τεμπελχανά». Κατά τον κ. Τζήμερο, «η μαρξιστική θεωρία βασίζεται σε μία ανύπαρκτη έννοια: της υπεραξίας. Για να ορίσεις, όμως, την υπεραξία πρέπει πρώτα να ορίσεις την αξία. Ο τρόπος που επιχειρεί ο Μαρξ στο Κεφάλαιο να ορίσει την έννοια της αξίας είναι παιδαριώδης. Δεν στέκει σε καμία κριτική, ακόμα κι όταν αναφερόμαστε στις εργασιακές συνθήκες της εποχής του, πόσω δε μάλλον στις σημερινές».
http://www.eglimatikotita.gr/2014/01/20_30.html