Ο περισσότερος κόσμος θέλει στις διακοπές του να χαλαρώνει. Να ξαπλώνει σε παραλίες ή έστω να επιδίδεται σε κάποιο διασκεδαστικό σπορ. Υπάρχουν ομως κι εκείνοι που αναζητούν πιο δυνατές συγκινήσεις. Αυτοί που νιώθουν ζωντανοί μόνο όταν όλες οι αισθήσεις τους είναι σε εγρήγορση και η ανατριχίλα κάνει το αίμα τους να παγώνει. Πιο απλά, οι λάτρεις του φόβου. Και για εκείνους υπαρχουν τα πιο τρομακτικά μέρη του κόσμου.
Πλάκεϊ, ΚεντΣυχνά αναφέρεται ως το πιο στοιχειωμένο χωριό της Βρετανίας. Είναι «στέκι» τουλάχιστον 12 φαντασμάτων. Aνάμεσα στα μακάβρια αξιοθέατά του είναι το δάσο των ουρλιαχτών, όπου σύμφωνα με τις φήμες ακούει κανείς τις κραυγές των νεκρών.
Το νησί με τις κούκλες, ΜεξικόΤο Ξοτσιμίλκο είναι περιοχή με πολλά κανάλια και τεχνητά νησιά, εκ των οποίων το πιο διάσημο ανήκε στον Τζούλιαν Σαντάνα Μπαρέρα. Οταν ανακάλυψε το πτώμα ενός κοριτσιού, άρχισε να συλλέγει κατεστραμμένες κούκλες και να τις κρεμά στα δέντρα για να διώξει τα κακά πνεύματα. Εκείνος πέθανε το 2001, αλλά το ανατριχιαστικό του νησί δέχεται ακόμη επισκέψεις.
Νησί Χασίμα, ΙαπωνίαΒρίσκεται κοντά στο Ναγκασάκι και χρησιμοποιούνταν ως ορυχείο άνθρακα το διάστημα 1887-1974. Οταν το πετρέλαιο ξεπέρασε τον άνθρακα, οι κάτοικοί του το εγκατέλειψαν και πλέον θεωρείται νησί φάντασμα.
Ο πύργος του ΛονδίνουΤο επιβλητικό πέτρινο κτίριο είναι σύμφωνα με το μύθο στοιχειωμένο από δεκάδες βασιλικές ψυχές, πολλές από τις οποίες πέρασαν στον άλλο κόσμο μέσα σε αυτούς τους τοίχους.
Ο λόφος με τους σταυρούς, ΛιθουανίαΕίναι χώρος προσκυνήματος των Καθολικών από το 1830. Θεωρείται πως εκεί βρίσκονται τουλάχιστον 100.000 γιγάντιοι σταυροί.
Αοκιγκαχάρα, ΙαπωνίαΑυτό το δάσος μοιάζει με σκηνικό του The Blair Witch Project. Εχει ιστορική σχέση με τους δαίμονες στην ιαπωνική μυθολογία και είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός για αυτοκτονία στον κόσμο, μετά από την Golden Gate Bridge του Σαν Φρανσίσκο.
Κατακόμβες του ΠαρισιούΕκεί βρίσκονται τα λείψανα περίπου 6 εκατ. ανθρώπων. Τα αμέτρητα σπήλαια και οι σήραγγές του εκτείνονται σε απόσταση 280 χλμ. κάτω από την πόλη και χρησιμοποιήθηκαν από τη γαλλική αντίσταση στο Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
Κάστρο του ΕδιμβούργουΑπό τα πιο στοιχειωμένα μέρη στη Σκωτία, θεωρείται πως είναι σπίτι ενός ακέφαλου τυμπανιστή και ενός φαντάσματος σκύλου μεταξύ άλλων. Το 2001 όλες οι κάμαρές του έγιναν αντικείμενο εξονυχιστικής επιστημονικής έρευνας, με εξοπλισμό νυχτερινής όρασης, ψηφιακές κάμερες και 240 εθελοντές. Οι μισοί από αυτούς ανέφεραν ότι είδαν φαντάσματα, ένιωσαν απότομη πτώση θερμοκρασία και κάποιος αόρατος τους τραβούσε τα ρούχα.
Πρίπιατ, ΟυκρανίαΕίναι πόλη φάντασμα, καθώς βρίσκεται στη ζώνη αποκλεισμού του Τσέρνομπιλ. Ιδρύθηκε το 1970 για να στεγάσει τους εργάτες της καταδικασμένης μονάδας και εγκαταλείφθηκε το 1986 έπειτα από την καταστροφή.
Οραντούρ-σουρ-Γκλαν, ΓαλλίαΟι κάτοικοι του χωριού σφαγιάστηκαν από Γερμανούς στο Β Παγκόσμιο πόλεμο. Ο Σαρλς ντε Γκωλ αποφάσισε πως δεν έπρεπε να ανακατασκευαστεί και έδωσε εντολή να παραμείνει ανέγγιχτο, ως μόνιμο μνημείο των θηριωδιών.
North Yungas Road, ΒολιβίαΓνωστός και ως ο «Δρόμος του θανάτου». Αυτή η διαδρομή των 60 χλμ. χτίστηκε από κρατούμενους τη δεκατία του '30, είναι διπλής κατεύθυνσης, αλλά στα περισσότερα σημεία του έχει λιγότερα από τρία μέτρα πλάτος και δεν διαθέτει προστατευτικά κιγκλιδώματα. Οι συχνές βροχές και η ομίχλη κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη και το παραμικρό λάθος μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο, καθώς σημαίνει πτώση από έως και 600 μέτρα ύψος.
Borley Rectory, ΕσεξΑναφέρεται ως το πιο στοιχειωμένο σπίτι της Βρετανίας. Χτίστηκε το 1863 στη θέση ενός μοναστηριού του 2ου αιώνα. Ο μύθος αναφέρει πως ένας μοναχός ερωτεύτηκε μία καλόγρια από ένα κοντινό μοναστήρι και προγραμμάτιζαν να «κλεφτούν». Ομως τους ανακάλυψαν οι γέροντες του μοναστηριού. Αυτόν τον απαγχόνισαν και εκείνη την έθαψαν ζωντανή για αυτό τα φαντάσματά τους δεν έχουν φύγει από εκεί.
Sedlec Ossuary, ΤσεχίαΑυτό το μικρό εκκλησάκι περιλαμβάνει τα λείψανα 70.000 ανθρώπων. Είναι διάσημο κυρίως για τον «καλλιτεχνικό» τρόπο με τον οποίο έχουν τοποθετηθεί τα οστά μέσα στην εκκλησία, σχηματίζοντας πολυελαίους και γιρλάντες.
Tuol Sleng, ΚαμπότζηΠρωην σχολείο που έγινε διαβόητη φυλακή υψίστης ασφαλείας. Εως και 20.000 άνθρωποι φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν εκεί μέσα σε τέσσερα χρόνια, από το 1975 ως το 1979. Το ζοφερό μουσείο που υπάρχει εκεί τώρα περιαλαμβάνει φωτογραφίες κρατουμένων, κρανία και όργανα βασανιστηρίων.
Culloden Moor, ΣκωτίαΤο μέρος όπου έγινε η τελευταία μάχη σε βρετανικό χώμα, ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και Ιακωβίτες. Το έχουν στοιχειώσει όσοι πέθαναν στο αιματοκύλισμα. Σύμφωνα με το θρύλο, τα φαντάσματα των στρατιωτών εμφανίζονται στις 16 Απριλίου, στην επέτειο της μάχης και ακούγονται κραυγές αγωνίας και ήχος από σπαθιά που χτυπούν.
Poveglia, ΙταλίαΤο νησί χρησιμοποιούνταν ως κλινική στο ξέσπαμα του «Μαύρου θανάτου», της πανούκλας. Το 1922 κατασκευάστηκε εκεί ψυχιατρική κλινική. Ο επικεφαλής γιατρός βασάνισε και σφαγίασε πολλούς ασθενείς του πριν τρελαθεί και αυτοκτονήσει.
Ο σιδηρόδρομος του θανάτου, ΤαϊλάνδηΠερισσότεροι από 90.000 εργάτες και 16.000 φυλακισμένοι πέθαναν για την κατασκευή του.
Stanley Hotel, Κολοράντο
Φημισμένο στοιχειωμένο ξενοδοχείο, έμπνευση για τη «Λάμψη» του Στίβεν Κινγκ. Η ιδέα του ήρθε ενώ έμενε στο δωμάτιο 217, αν και το 418 θεωρείται το πιο στοιχειωμένο. Επισκέπτες και εργαζόμενοι σε αυτό έχουν αναφέρει φωνές παιδιών που παίζουν στους διαδρόμους και μουσική από πιάνο μέσα στη νύχτα.
Κάστρο Μπραν, ΡουμανίαΓνωστό για τη σχέση του με τον Βλαντ τον παλουκωτή, διάσημο ως Δράκουλα. Θεωρούνταν φρικτός ακόμη και για τα δεδομένα του 15ου αιώνα, αφού προτιμούσε να μην αποκεφαλίζει τους εχθρούς του, αλλά να τους παλουκώνει.
Κάστρο Μπραν, ΡουμανίαΓνωστό για τη σχέση του με τον Βλαντ τον παλουκωτή, διάσημο ως Δράκουλα. Θεωρούνταν φρικτός ακόμη και για τα δεδομένα του 15ου αιώνα, αφού προτιμούσε να μην αποκεφαλίζει τους εχθρούς του, αλλά να τους παλουκώνει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.