Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Εντοπισμός και διάσωση λαθρομεταναστών

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα οκτώ  παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, χθες το μεσημέρι, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή νότια 11,5 ν.μ. νοτιοδυτικά της ν. Αντιπαξών.
Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν περιπολικό και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν πολυεστερικό σκάφος κλειστού τύπου, ονόματι "ΟΜΗΡΟΣ" Σ.Π. 766, στο οποίο επέβαιναν τριάντα οκτώ  παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και ένας 30χρονος αλλοδαπός, φερόμενος ως διακινητής.
Οι ανωτέρω αφού περισυνελέγησαν με ασφάλεια από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και από το ιδιωτικό σκάφος "ΛΟΓΓΟΣ ΕΞΠΡΕΣ", στο οποίο επέβαιναν και στελέχη της Λιμενικής Αρχής Παξών, παρελήφθησαν από ναυαγοσωστικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κέρκυρας, όπου συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Ο 30χρονος αλλοδαπός, φερόμενος ως υπεύθυνος για την παράνομη μεταφορά τους, πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το  σκάφος.

λινκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...