Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ...!!! 2.626 ΕΥΡΩ (!!!) ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΩΤΟ ΚΩΛΟ ΤΗΣ ΒΙΚΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗ...!!!


ΜΟΝΟ 2.626 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΨΙΛΑ... ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΑNAΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ! ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ... ΚΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ! ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΜΥΝΑ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ...

Ρεπορτάζ : Στεφανία Κασίμη

Νέα «καυτά» στοιχεία αποκαλύπτονται μέσα από το προσωπικό αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Μεταξύ αυτών, τραπεζικοί λογαριασμοί off shore αλλά και νέες off shore, ιδιωτικά συμφωνητικά για μεταβιβάσεις μετοχών, σημειώσεις σχετικά με τα μέλη προανακριτικής επιτροπής που ασχολήθηκε με την υπόθεσή του και αλληλογραφία για τις υποθέσεις των υποβρυχίων και των TOR M1.
Ο πρώην υπουργός κρατούσε ακόμη και τα παραστατικά για τις εργασίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ακίνητα - ακόμη για το ακίνητο της οδού της Κόμνα Τράκα και Κεφαλληνίας, σημερινός ιδιοκτήτης του οποίου είναι η Μονή Βατοπαιδίου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι παραγγελίες που κάνει η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη για έπιπλα και υφάσματα.

Οι «χρυσοί» καναπέδες του Άκη

Τιμολόγια χιλιάδων ευρώ περιέχει το προσωπικό αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ενδεικτική είναι η αγορά δύο καναπέδων αξίας 34.860 ευρώ, δύο πολυθρόνες 15.410 ευρώ, από το γνωστό κατάστημα επίπλων της Βέτας Στεφανίδου-Τσουκαλά στο Μαρούσι.Τα τιμολόγια είναι στο όνομα είτε της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυς Σταμάτη και στο όνομα της συνεργάτιδας του πρώην υπουργού Μαρίας Αγγελετοπούλου.

Έχουμε και λέμε λοιπόν... 
Τραπέζι αξίας 21.480 ευρώ
Βάση Τραπεζιού 11.714 ευρώ
Κρόσσι για δύο καναπέδες 2.626 ευρώ
Λάμπα δαπέδου 1.267 ευρώ
Ύφασμα 9.938 ευρώ (δέρμα για δύο πολυθρόνες) και ακόμη 19.701 ευρώ
 Κουρτίνες 6.740 ευρώ
Έπιπλο εισόδου 4.990 ευρώ
Ανάκλιντρο 3.860 ευρώ
Έπιπλο εισόδου 4.990 ευρώ
Κορδόνι για καναπέδες 2.626 ευρώ
Πολυθρόνα για παιδικό δωμάτιο 1.428 ευρώ

Σε ένα έγγραφο μάλιστα, στο οποίο η εταιρεία επίπλων πληροφορεί τη Βίκυ Σταμάτη και την Μαρία Αγγελετοπούλου για την εξέλιξη των παραγγελιών, φαίνεται ότι το συνολικό ποσό προς εξόφληση είναι 147.887 ευρώ! Κι όλα αυτά μόνο από ένα κατάστημα.







Επίσης, σε ένα τιμολόγιο στο όνομα της Βίκυς Σταμάτη, από το κατάστημα επίπλων Α. Κοσμάς, στην Παιανία, φαίνεται ότι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου ξόδεψε για έξι πόρτες 27.000 ευρώ, ενώ μία… παπουτσοθήκη κόστισε 1.200 ευρώ!



Το μάρμαρο κοστίζει…ακριβά

Η επιμέλεια με την οποία ο πρώην υπουργός τηρούσε το προσωπικό αρχείο φαίνεται από τα λεπτομερή παραστατικά που κρατούσε και για την επισκευή των σπιτιών του.
Σύμφωνα με ένα έγγραφο με τίτλο «Αθροιστικός πίνακας προηγουμένων δαπανών και προϋπολογισμός νέων» που αφορά στον Ιούνιο του 2007 φαίνεται ότι σπαταλήθηκαν για μάρμαρα 42.000 ευρώ, για κηπευτικά 34.000 ευρώ και για ανοξείδωτα τζάμια-κρύσταλλα 103.000 ευρώ, ενώ  στον αρχιτέκτονα, δόθηκε το ποσό των 70.000 ευρώ. Το συνολικό κόστος των εργασιών ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 525.000 ευρώ, ενώ στο χαρτί αναφέρεται μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «Το ποσό που θα πρέπει να καλύψουμε μέχρι την 8 Ιουνίου είναι 40.000 ευρώ».   

Σε άλλο έγγραφο, στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά οι εγκαταστάσεις και οι εργασίες - άγνωστο για ποιο ακίνητο- το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 719.030 ευρώ! Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχει προβλεφθεί ακόμη και θερμοκήπιο στην ταράτσα αξίας 150.000 ευρώ, αυτόνομο σύστημα παραγωγής φωτοβολταικών 20.000 ευρώ, σύστημα κλιματισμού αξίας 110.000 ευρώ αλλά και τηλεφωνικό κέντρο 10.000 ευρώ!


Τα πανάκριβα πουκάμισα του Άκη

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι το γνωστό κατάστημα ρούχων "Καρούζος" έστελνε ειδική επιστολή στη Βίκυ Σταμάτη με ρούχα τα οποία η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλο επιθυμούσε.



Τζιπ 81.000 ευρώ με ψυγείο!

Τα ακριβά γούστα του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη δεν σταματούν εδώ. Χαρακτηριστικό είναι το έγγραφο που βρέθηκε στο αρχείο του και αφορά στην παραγγελία ενός πολυτελούς τζιπ 81.300 ευρώ, το οποίο μάλιστα θα διέθετε μεταξύ άλλων dvd, ασύρματο τηλέφωνο, και ψυγείο!

Προϋπολογισμός εργασιών για τα έργα στο κτίριο της Μονής Βατοπαιδίου

Στο αρχείο του βρέθηκαν ακόμη και παραστατικά για εργασίες στο κτίριο της οδού Κεφαλληνίας και Κόμνα Τράκα, το οποίο αγοράστηκε από την Torcaso, η οποία αφού ανέθεσε την ανακατασκευή του στην Αrcon του Αστέριου Οικονομίδη (ο οποίος είναι επίσης προφυλακισμένος) , το πούλησε στη Μονή Βατοπαιδίου. Χαρακτηριστικό είναι έγγραφο με λογότυπο της Arcon Constructions που αναλύει τον προϋπολογισμό του έργου. Το κόστος, όπως αναφέρει, χωρίς ΦΠΑ ανέρχεται σε 1.958.033 ευρώ.


Ποιοι «παίζουν» για την επιτροπή
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος φαίνεται ότι ενδιαφερόταν για το ποιοι θα μετείχαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που συστάθηκε για την υπόθεση των υποβρυχίων.
Αναφέρει χαρακτηριστικά :
«Ποιοι “παίζουν” για την προανακριτική επιτροπή (ονόματα)» και συνεχίζει «Από μας θα είναι 5 μέλη, 4 από τη ΝΔ και 1 για τους άλλους»


Tο κουβάρι των off shore

Παρότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνούνταν κατηγορηματικά την εμπλοκή του στις off shore Torcaso, Bluebell και Nobilis, το προσωπικό του αρχείο τον διαψεύδει. Κι αυτό γιατί βρέθηκαν έγγραφα και αλληλογραφία που αφορούν τις εξωχώριες εταιρείες, καθώς και τραπεζικοί λογαριασμοί των off shore στο εξωτερικό.
Δείτε το έγγραφο που αναφέρει την BlueBell με έδρα τη Λιβερία, η οποία εμπλέκεται στην προμήθεια των TOR M1.

Ενώ, νέες off shore που αναφέρονται ,  αναμένεται να διερευνηθούν από τις αρχές. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την Promway enterprises Limited, το καταστατικό της οποίας βρέθηκε στο προσωπικό του αρχείο.
Την ίδια στιγμή, μεταξύ των εγγράφων που κατασχέθηκαν είναι και η αλληλογραφία του πρώτου εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα, με την ελβετική δικηγορική εταιρεία NIEDERER KRAFT&FREY, η οποία συνεργάζεται μόνο με απαιτητικούς πελάτες. Θέμα της αλληλογραφίας αναφέρεται η “Drumilan Ltd”, μέσω της οποίας διακινήθηκαν εκατομμύρια ευρώ στην υπόθεση των ΤΟR M1.

http://www.stoxos.gr/2012/05/2626.html

http://www.enikos.gr/politics/47062,Oi_vasilikes_paraggelies_toy_Akh.html

12 σχόλια:

  1. ΕΧΟΥΝ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΞΩ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΨΗΦΟ. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΞΩΤΟ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ...
    Λάβαμε το παρακάτω μήνυμα :
    ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ.


    Αγωνιζόμαστε για την διεύρυνση της έννοιας του ασύλου και τη γρήγορη χορήγησή του, (ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ) για την χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους και όσες επιθυμούν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες, για την κατάργηση της Συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ», για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών και διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων. Επιδιώκουμε να δημιουργηθούν ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας των προσφύγων, με υπηρεσίες κοινωνικής και νομικής προστασίας, αντί για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ετοιμάζονται. Επιδιώκουμε επίσης:

    Την αποσύνδεση της χορήγησης άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων. ΔΗΛΑΔΗ ΝΟΜΙΜΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ!
    Τη διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης. ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ
    Τη δίωξη αποκλειστικά του εργοδότη σε περιπτώσεις ανασφάλιστης εργασίας μεταναστών.
    Τη διευκόλυνση της πολιτογράφησης, προπάντων για παιδιά μεταναστών. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ) ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!!!

    http://wwwaporrito.blogspot.com/2012/05/blog-post_2756.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. eimai mia mikrh maimou kai ton pairnw pou kai pou!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Me lene Aki kai eimai poli kalos sto na leo psemmata xoris na kokkinizo.. Eimai episis antifasistas enantion tis xrisis augis.. diadido psemmata pou dimioyrgo stin fantasia moy gia na ktipiso osous den pao stin prosopiki toys zoi.. Basika to kano giati nomizo oti kapoioi mou meionoun tin polisi mezedon!!! xaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nai re se lene Aki kai eisai kopanos eisagomenos sta meri mas. swgabros pou lene. kefalas kakomiris kai koutavlos periopis. oi alli sou ftaine pou eisai toso koutavlos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άγριος ξυλοδαρμός ηλικιωμένου κοντά στη Λαμία απο Αλβανούς - Σοκαριστική φώτο

    http://3.bp.blogspot.com/-o5DpKV4Zkyk/T8pc93fuNFI/AAAAAAAAVQc/QEgClX-5LCU/s1600/tromaktiko1.jpg

    Ληστές ξυλοκόπησαν και έδεσαν 74χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Λαμίας...Η εικόνα είναι πράγματι σοκαριστική. Ακόμη πιο σοκαριστική όμως είναι η απίστευτη αγριότητα με την οποία οι αδίστακτοι κακοποιοί ξυλοκόπησαν σχεδόν μέχρι θανάτου, έναν ανήμπορο ηλικιωμένο για του πάρουν τις όποιες οικονομίες του... αν είχε.
    Ο 74χρονος μένει μόνος του στο Νέο Κρίκελο κοντά στη Λαμία. Το πρωί στις 6:00΄ ο αδελφός του, που μένει δίπλα, άκουσε βογγητά και βγήκε να δει τι συμβαίνει. Βρήκε την πόρτα του αδελφού του ανοιχτή και τον ίδιο πεσμένο μπρούμυτα μέσα στα αίματα, δεμένο χειροπόδαρα και φιμωμένο.

    Ο παππούς διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε, ότι εκτός από τα σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο, είχε σπασμένα πλευρά και μάλιστα κάποιο από αυτά του είχε τρυπήσει τον πνεύμονα και είχε εσωτερική αιμορραγία, γι΄αυτό υποβλήθηκε σε επέμβαση. Ο 74χρονος δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς για να πει τι ακριβώς συνέβη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατάφερε να ψελλίσει σε συγγενικό του πρόσωπο, ότι οι ληστές είχαν όπλα και μιλούσαν Αλβανικά.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, οι ληστές μπήκαν στο σπίτι γύρω στις 4:00΄ τα ξημερώματα. Έκαναν το μικρό σπίτι άνω κάτω για να βρουν χρήματα, ενώ ταυτόχρονα χτυπούσαν γροθιές και κλωτσιές τον παππού σε όλο του το σώμα, για να τους μαρτυρήσει που έχει τα λεφτά. Είναι άγνωστο τι πήραν τελικά, αφού ούτε ο 74χρονος είναι σε θέση να πει, αλλά ούτε και ο αδελφός του γνώριζε. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο ηλικιωμένος πέρασε μαρτυρικές ώρες στα χέρια των ληστών και ότι παρέμεινε για περισσότερες από δύο ώρες στο πάτωμα, χτυπημένος και δεμένος.

    Η άγρια ληστεία παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία με την ληστεία, που έγινε πριν 10 ημέρες σε ένα άλλο χωριό της Φθιώτιδας, τον Τυμφρηστό, όπου και εκεί οι ληστές με τα Καλάσνικοφ είχαν ξυλοκοπήσει άγρια τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη, μπροστά στη σύζυγό του.
    lamiareport.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Re paidia auto to sxolio poy elege gia foties se kapoio spiti to eida kai ego.. elege gia kos.. kai elen.. telika itan apo albania?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα έμαθαν στη Γερμανία ότι τα Dolphin του Ισραηλ έχουν πυρηνικά;

    Έρευνα του γερμανικού περιοδικού Spiegel υποστηρίζει πως το Ισραήλ εξοπλίζει υποβρύχια που αγοράζει -με ιδιαίτερα μάλιστα ευνοϊκούς όρους- από τη Γερμανία με πυραύλους που φέρουν πυρηνικές κεφαλές. Τώρα το έμαθαν οι Γερμανοί ότι τα Dolphin είναι εξοπλισμένα με βλήματα cruise τα οποία φέρουν πυρηνικές κεφαλές; Εδώ και χρόνια η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ έχει αποκαλύψει ότι τα γερμανικά υποβρύχια που παραδίδονται στο Ισραήλ έχουν ειδικές προδιαγραφές για να μπορούν να φιλοξενούν πυρηνικά όπλα.

    Επισήμως, το Βερολίνο δηλώνει μέχρι στιγμής άγνοια για εξοπλισμό των σκαφών, ενώ πάγια θέση του Ισραήλ είναι ούτε να αρνείται ούτε να διαψεύδει πως είναι πυρηνική δύναμη.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, υποβρύχια που ναυπηγούνται στο Κίελο από την γερμανική HDW παραδίδονται στο Ισραήλ, το οποίο έπειτα τα εξοπλίζει με πυραύλους που φέρουν πυρηνικές κεφαλές και η εκτόξευση των οποίων «επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ενός μέχρι τώρα απόρρητου υδραυλικού συστήματος εκτόξευσης».

    Όπως υποστηρίζει το Spiegel, πρόκειται για τρία υποβρύχια που έχουν ήδη παραδοθεί στο Ισραήλ και για άλλα τρία που προβλέπεται να έχουν ναυπηγηθεί μέχρι το 2017.

    Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με το περιοδικό, στο συμβόλαιο για την παράδοση του έκτου υποβρυχίου (το οποίο φέρεται να υπογράφτηκε «αρκετά πρόσφατα»), η γερμανική κυβέρνηση έχει αναλάβει να καλύψει με 135 εκατ. ευρώ το ένα τρίτο του κόστους κατασκευής.

    Η καγκελαρία φέρεται να έχει επίσης συνδέσει την παράδοση του έκτου υποβρυχίου με όρους όπως την παύση της επεκτατικής εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ και την ολοκλήρωση έργου βιολογικού καθαρισμού (επίσης με γερμανική συγχρηματοδότηση) στη Λωρίδα της Γάζας.
    «Μέχρι στιγμής, ο Νετανιάχου δεν έχει τηρήσει τίποτε από αυτά», αναφέρει το περιοδικό.

    «Οι Γερμανοί μπορούν να είναι υπερήφανοι πως έχουν διασφαλίσει για πολλά χρόνια την ύπαρξη του Ισραήλ» φέρεται να δηλώνει στο περιοδικό ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ επισήμως το Βερολίνο δηλώνει άγνοια, δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού υπουργείου Άμυνας -ο πρώην υφυπουργός Λόταρ Ρουλ και ο πρώην επικεφαλής επιτελικού σχεδιασμού Χανς Ρούλε- φέρονται να δηλώνουν στο Spiegel πως «θεωρούσαν πάντοτε δεδομένο» πως τα υποβρύχια θα εξοπλίζονταν με πυρηνικά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mαζική αποχώρηση στελεχών από το κόμμα του Τζήμερου


    Κύμα παραιτήσεων εκδηλώνεται τις τελευταίες μέρες στο κόμμα του Θ. Τζήμερου. Στελέχη φεύγουν εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τις επιλογές του επικεφαλής του σχηματισμού και καταγγέλλουν τον τρόπο λήψης αποφάσεων.

    Προ ολίγων ημερών την παραίτησή του υπέβαλλε ο αντιπρόεδρος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Δημιουργίας Ξανά, κ. Κ. Λουκόπουλος, σημειώνοντας την αντίθεσή του με την επιλογή σύμπραξης του κ. Τζήμερου με τον κ. Στ. Μάνο, ενώ σήμερα την παραίτησή του από την εθνική επιτροπή του κόμματος ανακοίνωσε με επιστολή του, το μέλος του οργάνου, κ. Εμμ. Επιτροπάκης.

    Στην επιστολή του μεταξύ των άλλων καταγγέλλει τον κ. Τζήμερο για παράδοση σε συμφέροντα και «απόπειρα διαφθοράς», ενώ σημειώνει μεταξύ των άλλων ότι ο πρόεδρος του κόμματος «έπαιρνε και παίρνει όλες τις αποφάσεις μόνος του, συνεπικουρούμενος από τον Σοφέρ και τη Γραμματέα του, οι οποίοι συμμετέχουν σε όλες τις διαπραγματεύσεις, τη στιγμή που ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος του κόμματος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου έχουν παντελή άγνοια».

    Στην επιστολή παραίτησης αναφέρεται: «Ο Πρόεδρος ουδόλως ενδιαφέρθηκε να συγκροτήσει ένα κόμμα με πραγματικές αρχές, πρόγραμμα και πολιτικούς στόχους, αλλά να «στήσει» μια τεράστια επικοινωνιακή μηχανή, αξιοποιώντας τις πραγματικά εξαιρετικές ρητορικές ικανότητες του και χρησιμοποιώντας ως μόνιμο άλλοθι την πίεση του χρόνου. Ιδρυτική Διακήρυξη, καταστατικό, οικονομική διαφάνεια, όλα ήταν και παραμένουν προσχηματικά, εφόσον στην πραγματικότητα τίποτε δεν ακολουθείται.

    Εντάσσω επίσης στο ίδιο πλαίσιο την απόφαση για τη συνεργασία, την ευθύνη της οποίας φέρει εις το ακέραιον και η ίδια η Εθνική Επιτροπή με την ψήφο της. Ήταν μια απόφαση που άλλαξε εντελώς τη φυσιογνωμία του κόμματος, εξέθεσε ανεπανόρθωτα στους ψηφοφόρους μας τα μέλη, τους υποψηφίους βουλευτές, τα στελέχη και, κυρίως, ήταν μια απόφαση που πάρθηκε παρασκηνιακά με άγνωστους μέχρι σήμερα όρους.

    Υπενθυμίζω πως η απόφαση αυτή ουδέποτε συζητήθηκε με τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, αλλά ούτε και με τους υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι την πληροφορήθηκαν μέσω του Facebook αργά το βράδυ της Κυριακής 20/5. Ίσως δεν γνωρίζουν ακόμα όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές μας (των εκλογών της 6ης Μαΐου), πως οι συζητήσεις για την επίμαχη συνεργασία ξεκίνησαν το Σάββατο 19/5, και δεν τους ανακοινώθηκε τίποτα στην ημερίδα, όπου είχαν κληθεί για να εκθέσουν την εμπειρία τους και να ακουστεί η φωνή τους! Πολύ πιθανόν να μην ζητείτο ούτε η γνώμη της Εθνικής Επιτροπής, εφόσον ουδέποτε υπήρξε πρόθεση να συγκληθεί.

    Η Εθνική Επιτροπή συνεκλήθη με πρωτοβουλία των μελών της, όταν διαπίστωσε πως σημαντικές αποφάσεις για το κόμμα θα λαμβάνονταν ερήμην της.

    Χαρακτηριστικό δε είναι πως, ενώ η κύρια επιχειρηματολογία για τη συνεργασία με τη Δράση ήταν η καλλιέργεια μιας κουλτούρας συνεργασιών, στο ίδιο το κόμμα καλλιεργήθηκε ακριβώς το αντίθετο! Ο Πρόεδρος έπαιρνε και παίρνει όλες τις αποφάσεις μόνος του, συνεπικουρούμενος από τον Σοφέρ και τη Γραμματέα του, οι οποίοι συμμετέχουν σε όλες τις διαπραγματεύσεις, τη στιγμή που ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος του κόμματος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου έχουν παντελή άγνοια».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΟΛΟΜΠΑΧΕΝ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ. Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΣΕ ΧΑΛΕΥΕΙ. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. as ton kaimeno na leei oti theli!!
      poios ton akoyei?
      h stalinikh papariga toy kaei plhsh egefaloy
      exei kai thn daena na toy leei ti na kani .trelathike o kaimenos.
      ayth toy kani marksistikh dialektikh kiakoygete mexri to dromo
      4.5% to kke ayto toy ftanei

      Διαγραφή
  11. ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Στα "κάγκελα" η ΝΔ για το αντάρτικο πόλεων του ΣΥΡΙΖΑ - Απάντηση "ανταρτών" (βίντεο)

    'Εντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε η αποκάλυψη του για το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ιφικράτη Αμυρά, το οποίο εμφανίζεται σε βίντεο να καλεί σε αντάρτικο πόλεων, αλλά και τις κορώνες περί "ιερής σκυτάλης του ψηφίσματος των Κορυσχάδων" από την Ρ.Δούρου.

    Στην ανακοίνωση του Γιάννη Μιχελάκη αναφέρεται: «Σοκ προκαλεί η σημερινή αποκάλυψη, ότι ο κ. Ιφικράτης Αμυράς, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημόσια παρέμβασή του, καλεί ομάδες πολιτών να κάνουν αντάρτικο πόλεων, να προμηθευτούν όπλα, μαχαίρια, τσεκούρια, μολότοφ, να προβούν σε εκτελέσεις, να πυρπολούν δημόσια κτήρια, να κάνουν απαγωγές πολιτών και κάθε άλλο αδίκημα του ποινικού κώδικα.»

    Κατά τον Γιάννη Μιχελάκη ο εν λόγω διατηρεί προνομιακή σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα. «Αρχικά, άλλωστε, είχε περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας, όπως αυτό ανακοινώθηκε με επίσημο δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ (και δημοσιεύθηκε στις 21 Απριλίου στην ηλεκτρονική έκδοση της κομματικής εφημερίδας «Αυγή», και σε όλα τα ΜΜΕ) αλλά μετά από το σάλο που προκλήθηκε, αποσύρθηκε διακριτικά, χωρίς όμως να διαγραφεί ποτέ.

    » Ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες απόψεις τις αποσιωπά, αλλά δεν τις καταδικάζει. Τις υποθάλπει και τις ενθαρρύνει. Οι πολίτες όμως έχουν καταλάβει. Το σοκ που προκαλούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι περιθωριακές συνιστώσες του στους Έλληνες πολίτες, άλλοτε ως οπαδοί του τρομοκράτη Κουφοντίνα, άλλοτε ως καθοδηγητές αντάρτικου πόλεων, άλλοτε ως προστάτες των κουκουλοφόρων, συγκλονίζει τους Έλληνες. Οι πρακτικές, όμως, αυτές δεν θα περάσουν» καταλήγει.

    Μάλιστα ο κ. Μιχελάκης παραπεμπει και το σχετικό βίντεο:

    http://www.youtube.com/watch?v=tLdUsANz1W4&feature=player_embedded

    Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ χιουμοριστική, αλλά ουδόλως διαφωτιστική: «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα και βγάζω τα παπούτσια μου να μη βραχεί η ομπρέλα. Ο Ιφικράτης Αμυράς έχει τόση σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όση έχει και η ΝΔ με την πραγματικότητα και την αξιοπιστία. Δηλαδή, καμία απολύτως.

    »Δυστυχώς για τους ίδιους, τα όρια μεταξύ γελοιοποίησης και πανικού είναι πλέον δυσδιάκριτα για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ εν συνεχεία εξέδωσε και δεύτερη ανακοίνωση όπου αρνείται κατηγορηματικά ότι ο Ι.Αμυράς είναι στέλεχος του κόμματος και απαντά με σκληρούς χαρακτηρισμούς στη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...