Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Tα 10 αναπάντητα ερωτήματα ενός καθηγητή του Αριστοτελείου

Το έστειλε ο χρήστης "Konstantinos"


Tα 10 αναπάντητα ερωτήματα ενός καθηγητή του Αριστοτελείου
Ερωτήσεις που δεν απαντώνται:

Ερώτηση 1.
Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2.
Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;


Ερώτηση 3.
Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4.
Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5...


Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές; Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί: α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό! β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών! γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές. δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!
Ερώτηση 6.
Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7.
Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;

Ερώτηση 8.
Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9.
Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10.
Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους; Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθείένας παγκόσμιος έλεγχος ;


Prof. Konstantinos Tokmakidis
Aristotle University of Thessaloniki
Greece

6 σχόλια:

  1. Βουλή: Όλοι όρθιοι για το Κοράνι, πλην των "21" "σκληρών"

    Καθιστοί παρέμειναν οι 21 βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά την ώρα της ανάγνωσης του Κορανίου και της ορκωμοσίας των τριών μουσουλμάνων ευρωβουλευτών σήμερα στην Βουλή. Παρά το γεγονός ότι ο Β. Πολύδωρας ζήτησε από τους βουλευτές να σηκωθούν όρθιοι οι βουλευτές αρνήθηκαν.

    Αργότερα σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους τόνιζαν ότι "Η Ελλάδα είναι μια χώρα χριστιανική και ορθόδοξη. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί έπρεπε να σηκωθούμε για κάτι που δεν πιστεύουμε. Στις μουσουλμανικές χώρες, αν δηλώσεις χριστιανός και τους ζητήσεις να σηκωθούν όρθιοι στο Ευαγγέλιο. σε σκοτώνουν".

    Κατά τα λοιπά, ορκίστηκαν οι 300 βουλευτές που θα μείνουν στο αξίωμα για δύο ημέρες αφού η Βουλή διαλύεται και θα προκηρυχθούν εκλογές στις 17 Ιουνίου. Δεν θα πάρουν αποζημίωση και όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, ο Βύρων Πολύδωρας ασκεί καθήκοντα προσωρινού Προέδρου καθώς ήταν αντιπρόεδρος στην προηγούμενη Βουλή και επανεξελέγη, σε αντίθεση με τον πρώην πρόεδρο, Φίλιππο.
    Ο κ. Πολύδωρας κάλεσε τους βουλευτές να σηκώσουν τα χέρια και διάβασε τον όρκο. Μόλις τελείωσε είπε: "ΆΞΙΟΙ".
    ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ που δηλώνουν "άθεοι" δε σήκωσαν τα χέρια τους τη στιγμή που διαβάζονταν ο όρκος.

    Ο Αρχιεπίσκοπος δίνει το σταυρό να τον φιλήσουν. Πρώτος ο Βύρων Πολύδωρας και ακολούθησαν οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Καμμένος και Μιχαλολιάκος. Από μακριά ο κ. Ιερώνυμος ευλόγησε την κα Παπαρήγα.

    ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΘΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ.

    Το σταυρό φίλησε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧ...Α.

    ΤΑ ΧΟΥΝΤΟΚΑΝΑΛΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο τον Στρατηγό Φραγκούλη χαιρέτησε δια χειραψίας ο Μιχαλολιάκος!

    ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟ
    ΤΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕΙ !!! ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ!!!

    Μετρημένοι στα δάχτυλα ήταν οι άνθρωποι με τους οποίους αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες τόσο ο Νίκος Μιχαλολιάκος, όσο και η Κοινοβουλευτική του ομάδα.

    Ενας από τους ελάχιστους, τον οποίο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής επέλεξε να χαιρτετίσει από κοντά και δια χειραψίας ήταν ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, ο οποίος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

    Πέραν αυτού ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής σηκώθηκε από τα πίσω έδρανα και προσέγγισε και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για να φιλήσει τον Σταυρό, ενώ είχε σύντομη συνομιλία και με τον νέο πρωθυπουργό κ.Πικραμμένο

    Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ενώ οι χρυσαυγίτες βουλευτές, εισήλθαν πρώτοι στη Βουλή, κανείς από τους συναδέλφους τους των άλλων κομμάτων δεν τους πλησιάσε να τους πει μια κουβέντα. Εξαίρεση ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, οι οποίοι χαιρέτισαν τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

    Εντύπωση προκάλεσε ακόμα το γεγονός πως κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας των Μουσουλμάνων βουλευτών στο Κοράνι, ενω σηκώθηκαν όρθιοι όλοι οι βουλευτές, εκείνοι της Χρυσής Αυγής παρέμειναν ...καθιστοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έγινε της... εξιχνίασης!

    http://www.corfupress.com/news/%CE%A0%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%9F%CE%A3%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%94%CE%9F/19746-%CE%88%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οπως οι περισσότεροι κερκυραίοι έτσι και εγώ μέχρι πριν απο λίγους μήνες οτι εδω στην περιοχή, στη Βόρεια Κέρκυρα υπάρχει η βίλα του Ρότσιλντ...Δεν είχα ξανακούσει το όνομά του ούτε ήξερα τι ήταν.. Πέρσι το καλοκαίρι ήρθα για μπάνιο στην Κερασιά και εκεί έμαθα απο έναν ντόπιο οτι κάποιοι εδω δημιουργούν αρνητικό κλίμα για τον Ρότσιλντ..Τον ρώτησα ποιός είναι ο Ρότσιλντ και μου είπε οτι είναι ένας Άγγλος τραπεζίτης ο οποίος δίνει δουλειά και μεροκάμματο σε πολλές οικογένειες στην περιοχή και επέμενε οτι κάποιοι δημιουργούν αρνητικό κλίμα για τον ρότσιλντ και αμα φύγει ο ρότσιλντ θα χάσουν κάποιοι το μεροκάματό τους.. Τώρα πριν λίγες μέρες είπα ας κοιτάξω στο google ποιός είναι ο ρότσιλντ και τι συμβαίνει..αυτο που μου έκανε εντύπωση ειναι οτι στην ευρώπη και στην αμερική και στην Ρωσία οι ρότσιλντ ονομάζονται κόκκινη ασπίδα και θεωρούνται ως ο μεγαλύτερος κρυφός εχθρός των ΗΠΑ... Σας στέλνω να δείτε αυτό το βίντεο το οποίο είναι αμερικάνικο με ελληνικούς υπότιτλους για να δείτε πως βλέπουν οι αμερικάνοι την κόκκινη ασπίδα και ποιές είναι οι προθέσεις τους.. Λέει καθαρά οτι τον Κένεντι τον δολοφόνησε η κόκκινη ασπίδα.. Λέει καθαρά οτι πίσω απο τους Ροκφέλερ και πίσω απο τους Μόργκαν βρίκσεται η κόκκινη ασπίδα.. Και στόχος της κόκκινης ασπίδας είναι να κατακτήσει την ανθρωπότητα..
    Παρακαλώ τον κάτοχο του blog να το δημοσιεύσει αν θέλει...
    http://www.youtube.com/watch?v=Vn6it79KILI
    Σαρακηνός Ιορδάνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Afou oloi xeroun pou einai mazemeno to xrima giati den rwtane pws to mazepsan aytoi pou to exoun kai gia poio skopo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Oυαί υμίν υποκριταί": Σφοδρή επίθεση κατά "δημοκρατών" από Αμβρόσιο για Χρυσή Αυγή

    Ανοικτή επιστολή καταγγελίας της συμπεριφοράς του καθεστωτικού πολιτικού συστήματος, αλλά και τον "μεγάλων" ΜΜΕ κρατικών και ιδιωτικών έναντι του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, απηύθυνε προς τους πολίτες, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο ιστορικός διάδοχος του θρόνου του Παλαιών Πατρών Γερμανού.

    Η ανοικτή επιστολή τιτλοφορείται "Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ; ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗ!" και μέσα ο Αμβρόσιος είναι πραγματικά λαύρος, όπως συνηθίζει να είναι. Άλλωστε και η Αγία Λαύρα, όπου κηρύχθηκε η επανάσταση είναι στην Μητρόπολή του. Μάλιστα σημειώνει ότι "Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ;"!

    Επιτίθεται και στους Α.Σαμαρά και Ε.Βενιζέλο (και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια σε άλλο σημείο) στους οποίους προσάπτει εμμέσως πλην σαφώς ότι έχουν έλλειμμα Δημοκρατίας στην ψυχή τους, συμπεριφερόμενοι κατ'αυτό τον τρόπο στον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή.



    Παραθέτουμε απόσπασμα της εν λόγω επιστολής:

    "...Οργή μας προκάλεσε η στάση του Βουλευτή κ. Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος αρνήθηκε να λάβει μέρος στην ορκωμοσία της Βουλής, επειδή στην Αίθουσα του Κοινοβουλίου παρίσταντο οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Όπως επίσης μεγάλη θλίψη μας γέμισε η παράλειψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια νά συμπεριλάβει στη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών τον εκπρόσωπό της κ. Νίκο Μιχαλολιάκο.


    Ωσαύτως πολλή αγανάκτηση μας προκάλεσε η στάση των ΜΜΕ, άνάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και το Κανάλι της Κρατικής -και όχι της Δημόσιας, όπως συνηθίζουν να την ονομάζουν, ναρκισσευόμενοι, οι δημοσιογράφοι της πρωϊνής ζώνης της ΝΕΤ- τα οποία κατά την προεκλογική περίοδο επιμελώς αγνόησαν το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά, όλως παραδόξως, μετά τίς εκλογές δεν έπαυσαν να προβάλλουν πάλιν καί πολλάκις στη διάρκεια της ημέρας και με υπερβάλλοντα ζήλο, το ατυχές εκείνο περιστατικό του «εγέρθητι», ασφαλώς για να τους εκθέσουν! Έτσι μεταξύ τών άλλων καταπατήθησαν και τα ανθρώπινα δικαιώματα μιάς μερίδος Ελλήνων Πολιτών.


    Ποιοί άραγε κυριολεκτικά έκαψαν την Αθήνα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος; Δεν ήσαν τα ανατρεπτικά στοιχεία, που εντάσσονται στις γραμμές των κομμάτων της αριστεράς; Οι οπαδοί της καποτε ονομάζονταν "αναρχοκομμουνιστές". Σήμερα άλλαξαν όνομα, όχι όμως και ιδέες! Εκεί, στήν οδό Σταδίου, στο Κατάστημα της Marfin, κάηκε και η δική μας, η Αγγελική από το Αίγιο, έγγυος εξ μηνών!

    Γιατί άραγε είναι επικίνδυνοι οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής καί δεν είναι εξ ίσου επικίνδυνη και η κα Ρεπούση με τις ανατρεπτικές ιδέες και διδαχές της; Ήταν πράγματι αποτέλεσμα "συνωστισμού" η πάλαι ποτέ καταστροφή της Σμύρνης, όπως διδάσκει η κα Ρεπούση;

    Στην αληθινή Δημοκρατία όλοι -ανεξαιρέτως όλοι- χωράνε! Και οι κόκκινοι και οι πράσινοι καί οι γαλάζιοι, καθώς επίσης και οι κατακόκκινοι καί οι καταπράσινοι καί οι καταγάλανοι! Όταν ο Ελληνικός Λαός εκλέγει, ασκεί το δημοκρατικό του δικαίωμα.

    Εκλέγει και επιλέγει τα πρόσωπα που επιθυμεί! "Σταυρώνει" ή "μαυρίζει", επιδοκιμάζει ή αποδοκιμάζει όποιους επιθυμεί", ανεβάζει ή κατεβάζει Κυβερνήσεις και, τέλος, ψηφίζει Κόμματα, υπό τόν όρον ότι αυτά διαθέτουν το τεκμήριο της νομιμότητος! Το δικαίωμα μιάς επιλεκτικής Δημοκρατίας ουδείς το διαθέτει!

    Συνεπώς ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε οι Πολιτικοί Αρχηγοί, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε τα επί μέρους πρόσωπα, όπως ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης, έχουν δικαίωμα να εφαρμόζουν μια επιλεκτική Δημοκρατία!

    Όλα αυτά τα φαινόμενα καταδεικνύουν, ότι στη Χώρα μας, όπου κάποτε γεννήθηκε Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αυτό το μεγάλο δώρο της κοινωνικής ζωής, δηλ. η γνήσια Δημοκρατία σήμερα στη Ελλάδα μας είναι άρρωστη, παραμορφωμένη από στρεβλώσεις! Πως να δικαιολογήσεις π.χ. την κυρία Παπαρήγα, που απαγορεύει στο ΣΔΟΕ να πραγματοποιήσει οικονομικό έλεγχο στο ΚΚΕ καί στο Μέγαρο του Λαού, εκεί στον Περισσό..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...