Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Έρευνα για το sex: "ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος του πέους";


Ποιο είναι το μέσο μέγεθος του πέους; Πότε είναι πρόωρη η εκσπερμάτωση; Πως μπορεί να πάθει κάταγμα το πέος αφού δεν έχει κόκαλα; Υπάρχει στ’ αλήθεια εθισμός στο σεξ;


Αν νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα για το σώμα σας και για το σεξ, ξανασκεφτείτε το. Το σεξ δεν είναι κάτι τόσο απλό όσο το στύση-διείσδυση-εκσπερμάτωση-τέλος.
 
«Το σεξ είναι κάτι που μαθαίνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας», λέει ο δρ Σεθ Πρόστερμαν, κλινικός σεξολόγος και σύμβουλος σε θέματα γάμου και οικογένειας από το Σαν Φρανσίσκο. «Μπορεί στα κινούμενα σχέδια ο κόσμος να ερωτεύεται κεραυνοβόλα και το ευτυχές ζεύγος να φεύγει αγκαλιασμένο στο φεγγαρόφωτο για να απολαύσει happily ever after τον έρωτά του, αλλά στην αληθινή ζωή τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα».
 
Αν η σεξουαλικότητα είναι μια… δια βίου εκπαίδευση, πολλοί άντρες παλεύουν μια ζωή για να… περάσουν το μάθημα – με την προσπάθειά τους να παρεμποδίζεται διαρκώς από το εγώ τους, τους μύθους γύρω από το σεξ, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο «λανσάρεται» αυτό στην σύγχρονη κοινωνία.
 
Ξένοι ειδικοί βάζουν τα πράγματα σε μια σειρά, ξεδιαλύνοντας τους μύθους από την αλήθεια.
 
Πόσο μεγάλο είναι 
Όποιος έχει e-mail είναι σχεδόν βέβαιον πως έχει λάβει ένα spam στο οποίο διαφημίζεται κάποιο «μαγικό» επίθεμα ή χάπι που υπόσχεται να αυξήσει το μήκος του πέους σε «μέγεθος που έως πρότινος φάνταζε αδύνατο». Γιατί όμως καταναλώνεται τόση… φαιά ουσία στην μεγέθυνση του ανδρικού μορίου;
 
«Στο μυαλό των περισσότερων, τον άντρα τον κάνει το μέγεθος του πέους του», λέει ο δρ Άιρα Σάρλιπ, καθηγητής Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής (ISSM). «Η αλήθεια είναι πως η αρρενωπότητα και η δύναμη δεν έχουν καμία σχέση με το μέγεθος». Παρ’ όλα αυτά, κρυφή ή φανερή επιθυμία σχεδόν όλων των ανδρών είναι να το μεγαλώσουν.
 
Η άποψη πως το μεγαλύτερο είναι και καλύτερο «δεν είναι εντελώς μύθευμα», λέει από την πλευρά του ο δρ Πρόστερμαν, ο οποίος από το 1984 συμβουλεύει ζευγάρια για κάθε είδους πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην μεταξύ τους σχέση. «Υπάρχουν κάποιες γυναίκες που προτιμούν τους άντρες με μεγάλο πέος, κυρίως για ερωτικούς λόγους. Οι γυναίκες αυτές, όμως, είναι πολύ λίγες».
 
Ούτως ειπείν, τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε μεγάλο πέος; Ας δούμε λίγα στοιχεία:
 
* Το μέσο μέγεθος του πέους είναι μεταξύ 12,5 και 15 εκατοστών. Προσοχή όμως: το μέγεθος αυτό αντιστοιχεί στο πέος σε στύση.
 
* Το μέσο μέγεθος του χαλαρού πέους είναι γύρω στα 9 εκατοστά.
 
Είναι προφανές, πως μεγέθη άνω των 20 εκατοστών (σε στύση και πάλι), αντιστοιχούν σε μεγάλο πέος.
 
Το ερώτημα είναι αν το μεγάλο πέος αποτελεί εγγύηση επιτυχημένου σεξ. «Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους σεξουαλικούς μύθους των ανδρών», απαντά ο δρ Κόρι Σίλβερμπεργκ, ειδικός σε θέματα σεξουαλικής υγείας από το Τορόντο, στον Καναδά. Μαζί του, συμφωνεί και ο δρ Ίαν Κέρνερ, σύμβουλος σε θέματα σεξ και σχέσεων στη Νέα Υόρκη. «Μελέτες έχουν δείξει πως οι γυναίκες φτάνουν σε οργασμό στη διάρκεια της διείσδυσης στο περίπου 25% των περιπτώσεων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό όταν ο άντρας τους κάνει στοματικό σεξ είναι πάνω από 80% - συνεπώς, η χρήση του πέους δεν είναι ο κύριος τρόπος για να ικανοποιήσει ένας άντρας μια γυναίκα», λέει.
 
Ποια είναι η «σωστή» διάρκεια 
Η δυνατότητα να εξερευνήσουν τις ερωτογενείς ζώνες της γυναίκας εξιτάρει τους άντρες – και αυτό μας οδηγεί σε έναν ακόμα μύθο του σεξ και του ανδρικού άγχους: πόσο μπορούν να αντέξουν πριν από την δική τους κορύφωση; Και πόσο «πρέπει» να αντέξουν;
 
Η πρόωρη εκσπερμάτωση αποτελεί «την πιο συχνή μορφή σεξουαλικής δυσλειτουργίας στους νεαρούς άντρες», σύμφωνα με τον καθηγητή Σάρλιπ, με τα ποσοστά της να κυμαίνονται στο 20% έως 40% σε όλες τις ηλικίες.
 
Πότε, όμως, είναι πρόωρη η εκσπερμάτωση; Η ιατρική μέθοδος για τον καθορισμό της ονομάζεται «ενδοκολπικός άδηλος χρόνος εκσπερμάτωσης» (συμβολίζεται με τα αρχικά IELT) και ουσιαστικά είναι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη στιγμή της διείσδυσης στον κόλπο έως την στιγμή της εκσπερμάτωσης.
 
Ο χρόνος αυτός, όμως, δεν λέει ολόκληρη την αλήθεια, κατά τον καθηγητή Σάρλιπ. «Υπάρχουν άντρες που εκσπερματώνουν μέσα σε ένα λεπτό, αλλά θεωρούν πως δεν έχουν εκσπερματώσει πρόωρα. Στο άλλο άκρο βρίσκονται εκείνοι που αντέχουν 20 λεπτά, αλλά θεωρούν ότι εκσπερμάτωσαν πρόωρα», εξηγεί.
 
Με άλλα λόγια, ο ορισμός της προωρότητας μπορεί να είναι εξαιρετικά υποκειμενικός και εξαρτάται από την σεξουαλική ικανοποίηση του άντρα αλλά και της συντρόφου του, καθώς και το πώς ο άντρας κρίνει τον έλεγχο τον οποίο ασκεί στην εκσπερμάτωσή του.
 
Αν, παρ’ όλα αυτά, εσείς θέλετε να ξέρετε τι λένε οι αριθμοί, μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2005 στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sexual Medicine» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο μέσος «φυσιολογικός» IELT για όλες τις ηλικίες είναι 5,4 λεπτά. Ειδικά για τους νεαρούς άντρες ηλικίας 18-30 λεπτών, ο IELT των 6,5 λεπτών θεωρείται άκρως ικανοποιητικός.
 
Ποια είναι, συνεπώς, τα όρια της προωρότητας; Οι ειδικοί αρχίζουν να μιλούν για πρόωρη εκσπερμάτωση όταν αυτή εμφανίζεται με IELT κάτω από 2 λεπτά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως έχει πρόωρη εκσπερμάτωση όποιος άντρας φτάνει στην κορύφωση μέσα σε 1,5 λεπτό από τη στιγμή της διείσδυσης: όσο ο ίδιος και η σύντροφός του αισθάνονται ικανοποιημένοι, προωρότητα δεν τεκμηριώνεται. Από την άλλη, αν ο άντρας «αντέχει» 2 λεπτά αλλά αισθάνεται πως δεν μπόρεσε να ελέγξει την εκσπερμάτωσή του, νιώθει άσχημα που «τελείωσε» τόσο γρήγορα και δεν έχει απολαύσει το σεξ, τότε μπορεί να διαγνωστεί με πρόωρη εκσπερμάτωση.
 
Η αλήθεια, πάντως, είναι πως υπάρχουν άντρες που δεν αντέχουν ούτε 30 δευτερόλεπτα, κατά τον δρα Κέρνερ, καθώς και «άντρες που εκσπερματώνουν πριν καν διεισδύσουν», προσθέτει. «Γι’ αυτούς είναι ίσως πιο εύκολο να τεκμηριωθεί η προωρότητα, διότι δεν απολαμβάνουν την σεξουαλική πράξη».
 
Οι θρυλικοί πολλαπλοί οργασμοί 
Αν και οι πολλαπλοί ανδρικοί οργασμοί φαντάζουν πολύ πιθανοί όταν ακούει κανείς δύο ή περισσότερους άντρες να συζητούν για τα ερωτικά τους, το αν είναι όντως αληθινοί αποτελεί ένα εντελώς διαφορετικό θέμα. Σε αντίθεση με το καλά τεκμηριωμένο φαινόμενο των πολλαπλών οργασμών στις γυναίκες, οι ισχυρισμοί των ανδρών για επαναλαμβανόμενες κορυφώσεις βρίσκονται ακόμα στα όρια του σεξουαλικού μύθου.
 
Όπως εξηγεί ο καθηγητής Άιρα Σάρλιπ, για να ισχυριστεί ένας άντρας ότι έχει πολλαπλούς οργασμούς, θα πρέπει να εκσπερματώνει περισσότερες από μία φορές σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα – μέσα σε λίγα λεπτά, δηλαδή. Και αυτό, πολύ απλά δεν φαίνεται να συμβαίνει – ή τέλος πάντων συμβαίνει σε κάποιους ελάχιστους άντρες, τους οποίους δεν έχουν ακόμα κατορθώσει να συναντήσουν οι επιστήμονες ώστε να καταγράψουν την περίπτωσή τους.
 
Πηγή:  ένθετο “Υγεία – Ταχυδρόμος”


http://www.kokoria.gr

5 σχόλια:

  1. Ρατσισμός και ξενοφοβία (βουλή των εφήβων)
    http://www.youtube.com/watch?v=qt8LOxVI5VQ&feature=player_embedded#!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΗΔΑΕΙ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΦΕΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ
    ΕΔΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ( ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΟΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΡΧΙ@=*^#$..Α ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. exo pethanei sta gelia... to diabazo sinexeia to sxolio soy.. anertise to re blogger na gelasei o kosmos...

      Διαγραφή
  3. MALAKES ELLHNES RATSISTES

    http://ipolitiki.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3155.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έξι μήνες στον Αλβανό που δάγκωσε τραυματιοφορέα του Γ.Ν. Κατερίνης
    Σε έξι μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε χθες από το δικαστήριο της Κατερίνης ένας Αλβανός που είχε επιτεθεί σε τραυματιοφορέα του γενικού νοσοκομείου Κατερίνης προχθές το πρωί.
    Το συμβάν της επίθεσης κατά του τραυματιοφορέα έλαβε χώρα προχθές το πρωί στις 6:30 στο Γ.Ν. Κατερίνης, όταν ο Αλβανός άρχισε να βρίζει, να απειλεί, να προκαλεί υλικές φθορές και τελικά να επιτίθεται εναντίον του εργαζομένου, τον οποίον χτύπησε και μάλιστα τον δάγκωσε κιόλας, προκαλώντας του σωματικές βλάβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...