Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

52,5 ετών κάθειρξη στο βιαστή των τριών Αγγλίδων


Σε 52,5 χρόνια κάθειρξη, από το μεικτό κακουργιοδικείο Ηγουμενίτσας, καταδικάστηκε ο 40χρονος Κερκυραίος, που είχε συλληφθεί στην Κέρκυρα τον Αύγουστο του 2010 για κατ' εξακολούθηση βιασμούς.
Σύμφωνα με το epiruspost.gr, ο Δ. Α. παραδέχθηκε τον βιασμό τριών Αγγλίδων σε διάστημα έξι εβδομάδων. Ο δράστης δρούσε στην περιοχή του Κάβου Λευκίμης και πιστεύεται ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος.

Η δίκη ξεκίνησε με καθυστέρηση 2 περίπου ωρών, αφού ο κατηγορούμενος δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης και τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου Θεσπρωτίας αρνήθηκαν να τον εκπροσωπήσουν, με αποτέλεσμα να καταφύγουν σε κλήρωση και να οριστεί συνήγορος από το δικαστήριο.
Οι δύο από τις τρεις παθούσες, 23 και 47 ετών, περιέγραψαν με λεπτομέρειες στο δικαστήριο τα όσα πέρασαν στα χέρια του δράστη το διάστημα που - υπό την απειλή μαχαιριού - κατά το διάστημα της ομηρείας τους, αφού ο δράστης τις κρατούσε αιχμάλωτες για αρκετές ώρες.
Η τρίτη, μια 18χρονη τότε κοπέλα, απέστειλε προς το δικαστήριο υπόμνημα, αφού σύμφωνα με τους συνηγόρους της και τις ιατρικές βεβαιώσεις που προσκομίστηκαν, ακόμα και σήμερα, δύο και πλέον χρόνια μετά το συμβάν εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κέντρα αποκατάστασης, προσπαθώντας να ξεπεράσει τα τραγικά γεγονότα.
Τραγική φιγούρα, ο μεγαλύτερος αδερφός του κατηγορουμένου Σπύρος, ο οποίος αμείλικτος, ζήτησε από το δικαστήριο να τον καταδικάσει αποκαλύπτοντας ότι ο Άσπιώτης είχε ξανακαταδικαστεί στο παρελθόν για βιασμό και επισημαίνοντας ότι είναι επικίνδυνος να επαναλάβει την πράξη του αυτή.
Μάλιστα, ο αδερφός του κατηγορουμένου, δε δίστασε να πει σε διάλλειμα της δίκης «δώστε μου ένα όπλο να τον σκοτώσω εγώ τώρα να τελειώσει ο διασυρμός για την οικογένειά μου», ενώ επεσήμανε ότι προέρχονται από μια φτωχή οικογένεια με 6 παιδιά, και ότι η ένδεια της οικογένειας δεν αποτελεί δικαιολογία για τα εγκλήματα που διέπραξε ο αδερφός του.
Το ίδιο σκληρά, απέναντι στο δράστη, στάθηκαν και συγχωριανοί του από τη Λευκίμη, οι οποίοι επεσήμαναν, ότι οι πράξεις τους δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην τοπική κοινωνία και δυσφήμισαν μια κατ' εξοχήν τουριστική περιοχή.
Ο εισαγγελέας Νίκος Καραμολέγκος, πρότεινε συνολικά 87 χρόνια κάθειρξης για τον κατηγορούμενο, για τους τρεις βιασμούς, τις δύο ληστείες που διέπραξε σε βάρος των δύο από τα τρία θύματά του, την ομηρεία των δύο εξ' αυτών και την κατηγορία της οπλοχρησίας.
Κατά συγχώνευση το δικαστήριο του επέβαλλε 52,5 χρόνια κάθειρξη, 10 χρόνια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, ενώ θα εκτίσει υποχρεωτικά 25 χρόνια της ποινής του πριν του δοθεί το δικαίωμα της αίτησης αποφυλάκισης. Η όποια έφεση ασκήσει δεν θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
Ο δράστης στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι για τις 2 από τις 3 περιπτώσεις βρίσκονταν υπό την επήρεια παραισθησιογόνων ουσιών, ενώ για την περίπτωση της 18χρονης, ότι αυτή συναίνεσε σε σεξουαλική πράξη μαζί του, ισχυρισμό που αντέκρουσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής.

6 σχόλια:

  1. Ανεξάρτητοι Έλληνες: Από τη δόση θα ωφεληθούν δανειστές και κερδοσκόποι

    Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ιωάννης Μοίρας, αναφερόμενος στις σημερινές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά μετά το Eurogroup, δήλωσε:

    «Οι σημερινές διθυραμβικές δηλώσεις του πρωθυπουργού δείχνουν όχι μόνο την απόλυτη ψυχική και πολιτική απόσταση που έχει από μία ολόκληρη κοινωνία που χειμάζεται και από τις ελληνικές οικογένειες που υποφέρουν μέσα στην οικονομική υστέρηση, αλλά και τη μανία ψεύδους που τον διακρίνει προκειμένου να συντηρήσει στη ζωή τη μνημονιακή συγκυβέρνηση των προθύμων και κυρίως, να κρύψει από το λαό την αλήθεια για το που πάνε στην πραγματικότητα τα λεφτά».

    «Με τα δισεκατομμύρια που κραδαίνει ως λάφυρο η κυβέρνηση, θα ωφεληθούν δανειστές και κερδοσκόποι, μεγαλοτραπεζίτες, μεγαλοπρομηθευτές και μεγαλοεργολάβοι, αλλά δεν θα πάρει ούτε μία ανάσα ανακούφισης ο οικογενειάρχης, ο άνεργος, ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο μικροεπιχειρηματίας και επαγγελματίας, δηλαδή όλοι όσοι πρόκειται να δεχθούν όπου να ‘ναι από τους κ.κ. Σαμαρά, Στουρνάρα, Βενιζέλο, Κουβέλη τη χαριστική βολή με έναν πρωτοφανούς αγριότητας φορονόμο» καταλήγει η δήλωση του κ. Μοίρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την άρνηση πληρωμής του επαχθούς χρέους ζητά ως μόνη λύση για τη σωτηρία της χώρας και της κοινωνίας η Χρυσή Αυγή.

    «Ούτε τα δισεκατομμύρια των τοκογλύφων, ούτε η υπερφορολόγηση των αδυνάτων πρόκειται να λύσουν το ελληνικό πρόβλημα», αναφέρει σε σχόλιο της η Χρυσή Αυγή.

    «Απαιτείται άμεση άρνηση πληρωμής του παράνομου και επαχθούς χρέους της χώρας και στροφή προς την πρωτογενή παραγωγή με στόχο την ανάπτυξη και την ελληνική αυτάρκεια», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΕΙΜΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΔΕΙΡΩ

    http://1.bp.blogspot.com/-tjgZI-u4v4M/UM4WckljztI/AAAAAAABYeI/ht2XyR7FAS4/s640/61413_480624228646439_478685404_n.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρεις κι ο κούκος στην αντιρατσιστική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ!! Πλήρης αποτυχία!! Δείτε φωτο να γελάσετε...!!

    Read more: http://elnewsgr.blogspot.com/2012/12/blog-post_2479.html#ixzz2FFiLtP00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την λένε Γιάννα Γαϊτάνη, είναι βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης και σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Nova Makedonija" των Σκοπίων, έδωσε ρεσιτάλ εθνομηδενισμού.

    Τι είπε:

    "Επιτρέψτε μου να πω ότι άτομα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στη χώρα σας το 2010 και υπήρξε προσκεκλημένος από το κόμμα στην κρατική τηλεόραση ο οποίος χρησιμοποίησε το όνομα που χρησιμοποιείτε εσείς: Μακεδονία...

    Εγώ νομίζω ότι το πρόβλημα δεν έγκειται μόνον στο όνομα. Εάν τα πράγματα είχαν έτσι και εάν όλα ήταν τόσο απλά, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Πίσω από το ζήτημα της ονομασίας υπάρχει η επέκταση της οικονομίας της Ελλάδας. Η Ελλάδα επιχειρεί να καταστεί υπερδύναμη στα Βαλκάνια και επιχειρεί να επεκταθεί σε όλη την περιοχή της βαλκανικής χερσονήσου. Αιτία για αυτό που συμβαίνει με το όνομα είναι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στη Μακεδονία.

    Το όνομα συνιστά απλώς άλλοθι και χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα, προκειμένου να καλυφθούν τα άλλα πράγματα που συμβαίνουν".

    Όχι βέβαια ότι είναι η μόνη στην Κουμουνδούρου, που λέει ανάλογες ανοησίες. Η Γαϊτάνη, είναι τροτσκίτρια, και το 1987 εντάχθηκε στην Ο.Σ.Ε. (Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση), ενώ από το 2001 είναι στέλεχος της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Ε.Α. (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά).

    eglimatikotita

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά τα λέει ο "Ριζοσπάστης": "Πρέπει να διώξουμε υπαλλήλους για να συνεχίζουμε να υπάρχουμε...

    Στη μείωση προσωπικού του «Ριζοσπάστη», αλλά και σε όσους «βρήκαν ευκαιρία να χτυπήσουν το ΚΚΕ», με αφορμή αυτό το γεγονός, αναφέρει στο σημερινό της άρθρο η εφημερίδα. Τονίζεται ότι....
    «η μείωση προκύπτει σαν αναγκαιότητα για να συνεχίσει να εκδίδεται απρόσκοπτα το Οργανο της ΚΕ του ΚΚΕ». «Μιλάνε και γράφουν για τις απολύσεις στον Ριζοσπάστη εκείνα τα ΜΜΕ που, με λύσσα υπερασπίζονται ένα σύστημα σάπιο, που τρέφεται από τη μαζική ανεργία, που γεννά φτώχεια και εξαθλίωση, που δεν μπορεί και δε θέλει να εξασφαλίσει στους άνεργους μέτρα ουσιαστικής προστασίας, όπως ζητάει το ΚΚΕ και παλεύουν τα ταξικά συνδικάτα» αναφέρει το άρθρο και επισημαίνει ότι «κουνάνε το δάχτυλο στο ΚΚΕ» εκείνοι που βρέθηκαν απέναντι σε κάθε εργατικό αγώνα, ενώ στις επιχειρήσεις τους έχουν σαρώσει κάθε εργατικο δικαίωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...