Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Έρχεται τριπλό χαράτσι στα ακίνητα


Δύο φόροι και αύξηση αντικειμενικών αξιών.

Νέο ισχυρό σοκ περιμένει την αγορά ακινήτων τους πρώτους μήνες του 2013. 

Πλέον, σε οποιαδήποτε μεταβίβαση ακινήτου μπαίνουν δύο φόροι. Ο πωλητής θα επιβαρύνεται με φόρο υπεραξίας 20%, ενώ ο αγοραστής με φόρο μεταβίβασης που θα κυμαίνεται από 8% ως και 10%.

Ο τρίτος φόρος που θα ισχύσει μέσα στο 2013 δεν θα είναι άλλος από τις αντικειμενικές αξίες. Η αύξησή τους κατά 20% θα σημάνει και αντίστοιχη αύξηση των φόρων που συνδέονται με τα ακίνητα.

Με βάση το νέο φορολογικό σε κάθε πώληση, γονική παροχή, κληρονομιά ή δωρεά θα επιβάλλεται φόρος στη διαφορά μεταξύ κτήσης και πώλησης.

Ο φόρος, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, θα επιβαρύνει και τον πωλητή και τον αγοραστή.

Ο πωλητής θα πληρώνει 20% επί της διαφοράς της αντικειμενικής αξίας από τη στιγμή κτήσης μέχρι την στιγμή πώλησης.

Όσο μεγαλύτερο είναι το διάστημα αυτό τόσο μικρότερος θα είναι και ο φόρος καθώς η υπεραξία θα μειώνεται με βάση τον συντελεστή παλαιότητας.

Εάν έχουν περάσει 5 χρόνια και για ποσά υπεραξίας ως και 25.000 ευρώ προβλέπεται απαλλαγή από το φόρο.

Σε ό,τι αφορά στον αγοραστή, αυτός επιβαρύνεται με 8% της αντικειμενικής αξίας για τις πρώτες 20.000 της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και 20% για το ποσό πάνω από τις 20.000 της αντικειμενικής.

http://www.verikoko.net/2012/12/blog-post_4072.html

9 σχόλια:

  1. Σαν ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την αντικατάσταση ΠΑΣΟΚων εφοριακών

    «Οι αλλαγές στελεχών στις φορολογικές υπηρεσίες, αποδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο, τη λογική της αναξιοκρατίας, της διαπλοκής και του κομματικού ελέγχου που διαπνέει την πολιτική της κυβέρνησης» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις κρίσεις προϊσταμένων στο υπουργείο Οικονομικών.
    Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της, να ανακαλέσει τις σχετικές αποφάσεις και να προχωρήσει σε κρίσεις, με ενιαία-μετρήσιμα και διαφανή κριτήρια».

    Υποστήριξε επίσης ότι «τα μεγάλα λόγια για διαφάνεια-αξιολόγηση-μεταρρύθμιση, η αναγκαιότητα της λειτουργίας των εφοριών με ικανά στελέχη, η προστασία όσων ελεγκτών κάνουν σωστά τη δουλειά τους από πιέσεις οικονομικών συμφερόντων, αποδείχτηκαν ότι ήταν προεκλογικά πυροτεχνήματα που έσβησαν γρήγορα».

    Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ «να εγκαταλείψουν τις προφάσεις και τις «καταγγελίες» για τις κρίσεις και να εξηγήσουν αν οι αναφορές τους, το τελευταίο διάστημα για διαφάνεια και δικαιοσύνη, αφορούσαν στο πιο «'δίκαιο' μοίρασμα των θέσεων».

    Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης «να σταματήσουν, έστω και τώρα, αυτόν τον κατήφορο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. NΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: "Κλαψουρίζετε γιατί εφαρμόστηκε ο νόμος"

    Έντονες επικρίσεις κατά της ΕΛ.ΑΣ. εξέφρασε η Νεολαία του Συνασπισμού τονίζοντας ότι «το σκιάχτρο του ολοκληρωτισμού, έβαλε ξανά τα καλά του για να προστατέψει την κοινωνία από την ανομία και τους ταραξίες».

    Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι για την ΕΛΑΣ, το πρόβλημα στις γειτονιές του κέντρου «δεν είναι οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής, δεν είναι τα κακοποιημένα κορμιά των μεταναστών, ούτε οι μελανοχιτώνες που κυκλοφορούν με εξοπλισμό μάχης, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα».

    «Για την ΕΛΑΣ, το πρόβλημα είναι η ύπαρξη κοινωνικών χώρων σαν τη Βίλα Αμαλίας, που βάζουν φραγμό με την ύπαρξη τους, στον εκφασισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό», ανέφερε στην ανακοίνωσή της» σημειώνει.

    Από την πλευρά της η ΝΔ, απάντηση με ανακοίνωσή της στη Νεολαία του Συνασπισμού αναφέροντας ότι «οι κουκουλοφόροι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κάλεσμά τους να καεί η Αθήνα και οι περιουσίες των Ελλήνων έπεσε στο κενό, τώρα “κλαψουρίζουν”, επειδή η ΕΛ.ΑΣ. εφάρμοσε το νόμο και εξουδετέρωσε το στρατηγείο τους, τη Βίλα Αμαλίας».

    «Για ένα μπορούν οι υπερασπιστές της ανομίας να είναι βέβαιοι: Ότι η τρομοκρατία, σαφώς και δεν θα περάσει» προσθέτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίθεση αντιεξουσιαστών σε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ως αντίποινα για την εκκένωση της Β. Αμαλίας.Προπηλάκισαν οικογένειες με παιδιά
    Να τους χαίρεται η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ - προπηλάκισαν ηλικιωμένους, οικογένειες με παιδιά! Εορταστική εκδήλωση για τα Χριστούγεννα, στην δημοτική αγορά της Κυψέλης, διέλυσαν πριν λίγη ώρα αντιεξουσιαστές.

    Ως αντίποινα για την εκκένωση της Βίλλας Αμαλίας, από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι "επιτιθέμενοι" φωνάζοντας συνθήματα κατά του Δήμου Αθηναίων και της αστυνομίας, κατάφεραν να τα "βάλουν" με την φιλαρμονική του Δήμου. Και φυσικά από την οργή τους δεν γλύτωσαν και "δυνάστες" όπως παππούδες που είχαν βγάλει βόλτα τα εγγόνια τους αλλά και οικογένειες που βρισκόντουσαν εκεί. Η αστυνομία σε ρόλο παρατηρητή στην περιοχή, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί και έτσι διελύθη η εκδήλωση. Αναρωτιόμαστε εάν και πάλι η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει ανακοίνωση υποστηριξής τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΜΑΛΙΑ ΤΕΛΟΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
    κείμενο Γ.Θ : Ένα εργαστήρι βίας, πρακτόρων και μίσους για οτιδήποτε το Ελληνικό επιτέλους τελείωσε.
    Δυστυχώς το κακό είναι οργανωμένο, ενωμένο και χρηματοδοτούμενο από το εξωτερικό...
    Αν πραγματικά το ψευτορωμαίικο κρατίδιο ήθελε, όλα αυτά τα δίκτυα πρακτόρων της νέας τάξης θα κλείνανε σε 24 ώρες πολύ εύκολα και πολύ απλά.

    Είναι πάντως αξιοθαύμαστο, πώς αυτοί όλοι -ψευτοαναρχικοί, αναρχικοί, χούλιγκανς, μετανάστες, ελληνόφωνοι του ψευτορωμαίικου, πράκτορες κλπ.- καταφέρνουν να οργανώνονται τόσο τέλεια, που να έχουν μέχρι και τυπογραφείο στις γιάφκες τους, να συμφωνούν και να συντάσσονται χωρίς εμφύλιες διαμάχες, να έχουν τόσο δυναμισμό, θάρρος, ενότητα και αποτελεσματική δομή στις τάξεις τους.

    Η αλήθεια είναι ότι είχαν μεγάλη βοήθεια.
    Οι κεφαλές τους χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό και κάποιοι από αυτούς είναι πράκτορες. Το ψευτορωμαίικο κρατίδιο τούς φέρθηκε τόσο απαλά, λες και ήταν θύματα του ολοκαυτώματος.
    Βρήκαν απέναντί τους μία από τις πιο αλλοτριωμένες γενιές Ελλήνων στην ιστορία του Γένους... όμως αυτό το τελευταίο σύντομα θα αλλάξει και θα βοηθήσετε και εσείς γι' αυτό.

    Το κλείσιμο του αναρχικού κάστρου "βίλα Αμαλία" μην ξεγελαστείτε και το θεωρήσετε μια μικρή νίκη. Υπάρχουν ακόμα πολλά τέτοια κάστρα και πράκτορες, που θα συνεχίσουν να σκορπάνε μίσος. Το κλείσιμο του εγκληματικού αυτού κέντρου ας μας διδάξει δύο πράγματα...
    1ον. Αν ήθελε το κράτος, όλα αυτά τα κέντρα του αναρχικού φασισμού θα έκλειναν σε 24 ώρες.
    2ον. Αν είχαμε ενότητα, αλληλεγγύη και αγάπη μεταξύ μας, αυτά τα κέντρα θα είχαν κλείσει νωρίτερα ή δεν θα είχαν ανοίξει ποτέ.

    Ας του μοιάσουμε ως προς την ενότητα και την οργάνωση και αλλάζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα.

    Το Αναρχικό κάστρο Αλώθηκε!
    http://www.zougla.gr/greece/article/nes-fotografies-apo-ta-evrimata-sti-vila-amalias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ore oi xoriatses allh douleia den eixane kai arxinisane kai ta flamegka!!!!!!! xaxaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΑΤΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜΠΑΡΜΠΑΦΩΤΗ

    Θα φορολογούν τους ανέργους με 22% από το πρώτο ευρώ!



    Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι. Θα βάλουν τους άνεργους να πληρώνουν φόρο 22% από το πρώτο ευρώ με το φανταστικό "τεκμαρτό" εισόδημα. Πως φαίνεται ότι οι υψηλόμισθοι πολιτικοί μας δεν δίνουν δεκάρα για τους συνανθρώπους τους. Προσποιούνται ότι δεν ξέρουν ότι οι γονείς ζουν τα άνεργα παιδιά τους, και ότι το σπίτι που είναι στο όνομά τους είναι γονική παροχή. Προσποιούνται ότι το 26% των ανέργων,είναι τεμπέληδες και δεν θέλουν να βρουν δουλειά στον παράδεισο που δημιούργησαν.

    Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος είναι η δήμευση της ακίνητης περιουσίας. Θα γεμίσουν τον κόσμο με ληξιπρόθεσμες οφειλές και θα τους πάρουν τα σπίτια.

    Με μία τροπολογία που θα έρθει μέσα στις επόμενες ημέρες αλλάζει το σύστημα με τις αποδείξεις σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.

    Όπως είναι ήδη γνωστό, το ποσό που πρέπει να προσκομιστεί σε αποδείξεις είναι ίσο με το 25% του εισοδήματος. Τι είναι αυτό που αλλάζει; Το βασικό είναι η ποινή ή αλλιώς το πρόστιμο που θα κληθούν τα πληρώσουν όσοι συγκεντρώσουν αποδείξεις λιγότερες του 25%. Μάλιστα, το πρόστιμο είναι τόσο που ξεπερνά ακόμη και το φόρο!

    Αναλυτικά Παραδείγματα

    -Κάποιος με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ καλείται να συγκεντρώσει αποδείξεις 6.250 ευρώ. Αν συγκεντρώσει αποδειξεις 3.000 ευρώ τότε θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 715 ευρώ δηλαδή το υπολειπόμενο ποσό των 3.250 x 22%.

    -Ωστόσο αποδείξεις καλούνται να προσκομίσουν και όσοι έχουν υψηλά εισοδήματα.Συγκεκριμένα ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι ακόμη και τα εισοδήματα πάνω από 42.000 ευρώ -τα οποία δεν έχουν αφορολόγητο και συνεπώς δεν έχουν λόγο να συγκεντρώνουν αποδείξεις- θα υποχρεωθούν να το κάνουν, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα επιβαρύνονται με πρόστιμο. Κοινώς θα έχουν αρνητικό αφορολόγητο! Κουμάντο στην τσέπη του πολίτη.

    Έτσι για κάποιον που έχει ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ και καλείται να πληρώσει φόρο 14.300 ευρώ, τώρα καλείται να προσκομίσει αποιδείξεις 10.500 ευρώ. Αν δεν προσκομίσει καθόλου αποδείξεις θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 2.310 (10.500 x 22% = 2.310). Αν προσκομίσει αποδείξεις 8.500 ευρώ θα πληρώσει πρόστιμο 660 ευρώ (3.000 x 22%). Δηλαδή να ξοδέψεις θες δεν θές, που τολμάς να θέλεις και αποταμίευση.

    -Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν αποδείξεις αφού θα φορολογηθούν με το σύστημα έσοδα και δαπάνες κι έτσι θα ευνοείται η συγκέντρωση παρστατικών αγορών (τιμολόγια).

    -Οι άνεργοι θα φορολογηθούν όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Δηλαδή αν κάποιος άνεργος έχει τεκμαρτό εισόδημα 10.600 από ένα σπίτι 80τ.μ κι ένα αυτοκίνητο 1400cc θα κληθεί να πληρώσει φόρο 2.756 ευρώ και ας μην έχει εισοδήματα. Παγκόσμια πρωτοτυπία, έχασες τη δουλειά σου, να χάσεις και το σπίτι σου, ας είναι καλά οι σπηλιές στου Φιλοπάππου. Να ψάξεις να βρεις και άλλες σπηλιές σε άλλα βουνά.

    Ο υφυπουργός Οικονομικών στα μέτρα για τη φοροδιαφυγή κάλεσε τον κόσμο να πληρώνει με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες. «Να εξωθηθεί ο κόσμος να πληρώνει με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα και να μειωθεί το ποσό των μετρητών που επιτρέπεται στην πληρωμή κάθε συναλλαγής. Αυτό είναι μέσα στα σχέδια, αλλά δεν υλοποιείται σε μια μέρα. Το έχουμε βάλει μπροστά και μέσα στο 2013 θα έχουμε συγκεκριμένα μέτρα» δήλωσε χαρατηριστικά. Δεν αναφέρει βέβαια το πλήρες πρωσοπικό φακέλωμα που θα πέσει στον κάθε πολίτη, αφού όλοι οι τυχάρπαστοι στο υπουργείο θα ξέρουν σε πραγματικό χρόνο ακόμα και αν αγόρασε....προφυλακτικά.

    Τέλος, στο πεδίο της φορολόγησης των ακινήτων, σχεδιάζεται η επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών παντού, η επιβολή φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων και η μείωση των φόρων μεταβιβάσεων και γονικών παροχών, σε μεταγενέστερη όμως φάση και αφού σταθεροποιηθεί η οικονομία.

    Δηλαδή, θα πληρώσουν μέχρι και οι πέτρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΗΚΕ;
    Το βίντεο της ΧΑ που έκοψε το youtube.com

    Με την ένδειξη «το video αυτό αφαιρέθηκε λόγω ρητορικής μίσους», το youtube.com κατέβασε προσωρινά ένα, μάλλον ανώδυνο, αλλά πολύ έξυπνο επικοινωνιακά, βίντεο
    http://www.youtube.com/watch?v=i33x42GXzJQ&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και με Αλβανούς μαφιοζοεμπόρους ναρκωτικών σχετίζεται το Γκερεκοπουλέϊκο!!! http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4216:2012-08-30-16-15-23&catid=5:2012-02-11-12-50-12&Itemid=60

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...