Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ ο Παπακωνσταντίνου - «απάντησε» με αιχμηρή ανακοίνωση


«Είναι σαφές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο ΠΑΣΟΚ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, με την οποία γνωστοποιείται η διαγραφή του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου. Νωρίτερα, είχε αποκαλυφθεί ότι συγγενικά πρόσωπα του Παπακωνσταντίνου περιλαμβάνονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ (η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή) τα οποία δεν περιέχονταν στην προηγούμενη λίστα. Πρόκειται για δύο πρώτες εξαδέλφες του καθώς και για τους συζύγους τους. Τη Δευτέρα, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να καταθέσουν πρόταση στη Βουλή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη Βουλή. Με μια αιχμηρή δήλωση απαντησε ο Παπακωνσταντίνου στην ανακοίνωση διαγραφής του από το ΠΑΣΟΚ: «Αν η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί, και πολύ περισσότερο με την αφαίρεση συγγενικών μου προσώπων, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση» δηλωσε. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Είναι λυπηρό ότι σύμφωνα με την έρευνα  της εισαγγελίας προκύπτουν σαφείς  ενδείξεις ότι υπήρξε αλλοίωση της λίστας, όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Προκύπτει συνεπώς προφανές και τεράστιο ζήτημα ευθύνης του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς ήταν αυτός που χειρίστηκε το θέμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και επιπλέον  μετά από δυο χρόνια  δήλωσε ότι έχασε το πρωτότυπο CD.
Είναι σαφές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ ζητεί να κινηθούν όλες εκείνες οι  κοινοβουλευτικές διαδικασίες  που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των  ευθυνών.
Μετά  τις εξελίξεις αυτές είναι εμφανές ότι όχι μόνο πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και ότι οι εμπνευστές και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του.
Πρέπει ίσως να ξαναθυμίσουμε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι η έρευνα αυτή  κατέστη δυνατή μετά από την άμεση  αντίδραση  του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να θέσει στην διάθεση των αρχών το άτυπο αντίγραφο που είχε διατηρηθεί άθικτο στο γραφείο του, όταν άλλοι έλεγαν ότι  έχασαν το  πρωτότυπο CD και άλλοι ότι δεν διατήρησαν το υλικό  στο αρχείο της αρμόδιας υπηρεσίας. Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε - γιατί παραδόξως κάποιοι το λησμονούν αυτό - ότι το αντίγραφο αυτό προερχόταν από το  ΣΔΟΕ που ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ως τότε  υπουργό οικονομικών, δυο μήνες μετά την διαβίβαση του υλικού στο  ΣΔΟΕ και μετά την αξιολόγηση του από αυτό.
Εκκρεμεί  επίσης - το ερώτημα που αφορά την ´´πηγή ´´που ενώ δήλωσε στη Βουλή και τη δικαιοσύνη ότι δεν διαθέτει τη ´´λίστα´´ τη διοχέτευσε προς δημοσίευση σε συγκεκριμένο έντυπο με την ενθουσιώδη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή είναι η άκρη του νήματος για την αποκάλυψη όλης της ιστορίας που χρησιμοποιήθηκε ως μοχλός φθοράς και επίθεσης κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Το εθνικό συμφέρον απαιτεί την αλήθεια για όλα και για όλους. Δεν έχει πια κανείς περιθώριο για μικροκομματικά τεχνάσματα, παιχνίδια συνωμοσίας  και σκόπιμες  συγχύσεις ως προς τη στάση  συγκεκριμένων προσώπων».

Η δήλωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου:
«Τις τελευταίες ώρες γίνεται μια άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων γύρω από τη "λίστα Λαγκάρντ", σύμφωνα με την οποία "φωτογραφίζονται" άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί "αλλοίωσης".
Δηλώνω κατηγορηματικά τα εξής:
1. Καμμία απολύτως σχέση δεν είχα και δεν έχω με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα.
2. Καμμία απολύτως παρέμβαση στα στοιχεία που εγώ ζήτησα και έλαβα από τις Γαλλικές αρχές δεν έχω κάνει - παρέδωσα στους αρμόδιους τα πλήρη στοιχεία που μου παραδόθηκαν.
3. Εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα.
4. Είναι αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια.
Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση.
Αλλωστε με δική μου πρωτοβουλία φρόντισα να έρθουν τα στοιχεία αυτά στην Ελλάδα και τα παρέδωσα στον ΣΔΟΕ για να γίνει έλεγχος.
Ζητώ να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως - ονομαστικά και άμεσα - και να γίνει πλήρης διερεύνηση».
Δήλωση Παπανδρέου
Από το Γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σε απάντηση ερωτήσεων δημοσιογράφων για τις εξελίξεις στη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, δόθηκε η ακόλουθη απάντηση:
«Ολα στο φως. Πλήρης διερεύνηση. Αυτή ήταν και είναι η πάγια θέση του Γιώργου Παπανδρέου».
Aπάντηση Παπακωνσταντίνου

Με μια αιχμηρή δήλωση απαντά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην ανακοίνωση διαγραφής του από το ΠΑΣΟΚ.  

«Λυπάμαι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να αποδώσει ευθύνες για τυχόν αλλοίωση της "λίστας Λαγκάρντ" σε εμένα προσωπικά. 

»Αν η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί, και πολύ περισσότερο με την αφαίρεση συγγενικών μου προσώπων, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο την ενοχοποίησή μου. 

»Και επιτέλους, πρέπει να απαντηθεί το γιατί σταμάτησε η έρευνα που είχα ζητήσει για τα ονόματα στη "λίστα Λαγκάρντ" από τη στιγμή που έφυγα από το υπουργείο Οικονομικών» καταλήγει στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών». 

Η λίστα

Κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής ο φάκελος του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ο οποίος περιλαμβάνει ένα αντίγραφο CD της αυθεντικής «λίστας Λαγκάρντ» και αρχεία που αφορούν τα τρία πρόσωπα που δεν περιέχονταν στην αλλοιωμένη λίστα που είχε αποσταλεί αρχικά στη Βουλή.
Πρόκειται για την Ελένη Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της Συμεών Σικιαρίδη, καθώς και τον Ανδρέα Ρωσσώνη, σύζυγο της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου (αδελφής της Ελένης Παπακωνσταντίνου), η οποία ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.
Στο φάκελο, περιλαμβάνονται, επίσης, έξι αντίγραφα από το σύστημα TAXIS σχετιζόμενα με τα ως άνω πρόσωπα, τα πρωτόκολλα και οι εκθέσεις παράδοσης-παραλαβής της λίστας από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, καθώς και δύο ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις, μελών της επιτροπής του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών που παρέλαβε στις 20 Δεκεμβρίου, το CD με τη λίστα Λαγκάρντ από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Σημειώνεται πως με την συμπερίληψη των τριών νέων προσώπων, ο αριθμός των καταθετών που καταγράφεται στη λίστα, ανέρχεται σε 2.062.
 Σύμφωνα με το διαβιβαστικό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «κατά τις διαβεβαιώσεις αρμοδίων του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, ο εκ νέου παραδοθείς ψηφιακός αυτός δίσκος, είναι πανομοιότυπος με εκείνον που είχε παραδοθεί στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και κατά το παρελθόν».
 Ο φάκελος έχει ήδη τεθεί υπόψη των εκπροσώπων των κομμάτων, προκειμένου να ενημερωθούν οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες - και να τοποθετηθούν επί του ζητήματος της αλλοίωσης που διαπιστώνεται ότι επισυνέβη, στο περιεχόμενο της λίστας Ελλήνων καταθετών στην ελβετική HSBC, που είχε εγχειριστεί από την Κριστίν Λαγκάρντ, στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Οι δύο κόρες του τέως υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και οι σύζυγοί τους είναι τα τέσσερα νέα πρόσωπα, συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που περιλαμβάνονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ.

Τα πρόσωπα αυτά, τα οποία είχαν αφαιρεθεί, φέρεται να διαθέτουν δύο λογαριασμούς οι οποίοι περιλαμβάνουν ο ένας 1.222.000 δολάρια ενώ ο άλλος δεν εμφανίζει κίνηση ποσών καθώς είναι κλειστός.

Αυτό έδειξε η σύγκριση των δύο καταλόγων από την έρευνα που έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Παράλληλα εμφανίζεται και τέταρτο πρόσωπο σε κίνηση λογαριασμού.

Οπως δήλωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, τα αρχεία που έφτασαν από το Παρίσι είναι, συνολικά, 2.062 και τα τρία πρόσωπα έχουν δύο λογαριασμούς.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, ο πολιτικός που κρύβεται πίσω από τους συγγενείς του έχει σχέση και με τη διαδικασία απόκρυψης των ονομάτων.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής συναντήθηκε με τους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη για να του δοθούν διευκρινίσεις σχετικά με την έρευνά τους.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής τα βασικά ευρήματα της έρευνας των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, μετά την εξέταση της λίστας που έφτασε, με κινηματογραφικό τρόπο, στη χώρα μας παραμονή Χριστουγέννων.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η διαφορά βρίσκεται σε τρία αρχεία που περιέχουν τρία νέα ονόματα και ένα ακόμα που ερευνάται.  Οι εισαγγελείς στις αξιολογήσεις τους επισημαίνουν ότι η λίστα που παραδόθηκε από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών - όπως ειπώθηκε ρητά στην τριμελή επιτροπή που την παρέλαβε - προέρχεται από το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης και είναι η ίδια με αυτήν που εστάλη στη χώρα μας πριν από δυόμισι χρόνια.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα κληθεί τώρα να αξιολογήσει αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της πλαστογραφίας με την αλλαγή των στοιχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής έχει καλέσει τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς για περαιτέρω διευκρινίσεις σε σημεία που δεν είναι αρκετά σαφή.

Πληροφορίες επιμένουν ότι οι δύο εισαγγελείς στο φάκελο που έστειλαν στον Αρειο Πάγο με τελικό προορισμό τη Βουλή, έχουν εκτυπώσει ακόμα και καρτέλες από τα σημεία των δύο καταλόγων, όπου παρατηρούνται διαφορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει πορεία και κίνηση λογαριασμού με δικαιούχο που είχε πρωταγωνιστήσει σε σκάνδαλο πριν από 22 χρόνια.  Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου αναμένει την επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Η Ολομέλεια της Βουλής θα αποφασίσει αν συντρέχει λόγος παραπομπής του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και το άρθρο 86 του Συντάγματος.  Ιδιαίτερη σημασία έχει η αναφορά του αντεισαγγελέα ότι το υλικό που έφτασε πρόσφατα από το Παρίσι είναι πανομοιότυπο με εκείνο που εστάλη πριν από 2,5 χρόνια στη χώρα μας.

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4778203

3 σχόλια:

  1. I AM AN ANTIFEMINIST!
    http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=ie4Gm4iBbDo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψηφίστηκε ο νόμος S510 στην Αμερική που απαγορεύει την ελεύθερη καλλιέργεια φυτώv ...!!!

    Οι πολυεθνικές, με τις ευλογίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, περνούν νόμο απαγόρευσης και ωθούν στην πείνα μικροκαλλιεργητές και ιδιώτες, απαγορεύοντας τη διατήρηση και φύτευση σπόρων σε
    λαχανόκηπους στα σπίτια.

    Αν κρίνουμε από τη στροφή που έκαναν χιλιάδες νοικοκυριά και εδώ στην Ελλάδα, που λόγω της κρίσης άρχισαν να φυτεύουν είδη πρώτης ανάγκης και λαχανικά ώστε να μπορούν να επιβιώσουν, κατανοούμε και το μέγεθος της απανθρωπιάς των πολυεθνικών που προκειμένου να ελέγξουν την
    ανθρωπότητα μέσω του ελέγχου της τροφής, προωθούν τέτοιες απαγορευτικές νομοθεσίες...


    Ο νόμος S510 είναι μόνο ένα μέρος από την προώθηση του λεγόμενου κώδικα αλιμεντάριους...


    Σχετικά κείμενα:

    (1) Υπερψηφίστηκε ο αμφιλεγόμενος νόμος S510 για τα τρόφιμα στις ΗΠΑ

    Ύστερα από καθυστέρηση ενός έτους η γερουσία ψήφισε σήμερα το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο «S 510» για την προστασία του καταναλωτικού κοινού και που αφορά στη βιομηχανία τροφίμων στις ΗΠΑ. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με ψήφους 73 ψήφους έναντι 25 και συγκέντρωσε τις θετικές ψήφους τόσο των δημοκρατικών όσο και των ρεπουμπλικάνων.

    Αν και το νομοσχέδιο πρέπει να συνδιαμορφωθεί με το αντίστοιχο που ψηφίστηκε από τη βουλή των αντιπροσώπων τον Ιούλιο του 2009 –καθώς στο τελευταίο περιλαμβάνονται αρκετές τελικές διαφοροποιήσεις- εντούτοις η βουλή των αντιπροσώπων πρόκειται μάλλον να δεχθεί το κείμενο του Κογκρέσου. Ο νέος νόμος ουσιαστικά παρέχει πλήρη εξουσία στην αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων και τροφίμων (FDA) στις διαδικασίες παραγωγής και διάθεσης τροφίμων στις ΗΠΑ στο περίπου 80% της παραγωγής. Ο νέος νόμος πρόκειται να εστιάσει στην πρόληψη πάσης φύσεως επιδημιών που μπορεί να προκύπτουν στην διαδικασία παραγωγής τροφίμων, στον εντοπισμό τους και την αντιμετώπισή τους.

    Κάτω από τις ίδιες προδιαγραφές πρόκειται να ελέγχονται και τα εισαγόμενα τρόφιμα και η FDA θα αποφασίζει εάν αυτά ανταποκρίνονται στις διαδικασίες ασφαλείας παραγωγής που υπόκεινται και τα τρόφιμα που παράγονται στις ΗΠΑ αναγκάζοντας τον οποιοδήποτε προμηθευτή εξωτερικού να υιοθετεί τις ίδιες αυτές προδιαγραφές ασφαλείας. Ο προϋπολογισμός του νέου νόμου πρόκειται να ανέλθει στα 1,4 δις. $.

    Οι αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο αφορούσαν στα τρόφιμα που παράγονται από μικρούς παραγωγούς τόσο για εμπόριο όσο και για ιδία κατανάλωση, μιλώντας για σενάρια όπου αποσπάσματα της FDA θα συλλάμβαναν τον οποιοδήποτε επιχειρούσε να καλλιεργήσει τα δικά του λαχανικά στον κήπό του. Στο τροποποιημένο κείμενο που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο εξαιρέθηκαν από τους νέους κανονισμούς οι παραγωγοί που παράγουν προϊόντα τα οποία τους αποφέρουν μέχρι 500.000 $ ετησίως και τα διαθέτουν σε αποστάσεις όχι μεγαλύτερες των 275 μιλίων από τον τόπο παραγωγής τους.

    Παρόλα αυτά στο νόμο περιέχονται συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας ακόμη και για τους μικρούς παραγωγούς κάτι που ουσιαστικά οδηγεί σε αναίρεση της εξαίρεσης...Αυτό γιατί όσοι θέλουν να εξαιρεθούν πρέπει να εγγραφούν στα μητρώα της FDA, -αλλιώς θα υποστούν νομικές κυρώσεις- ενώ –και κυριότερα- οι μικροί παραγωγοί θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να δέχονται τον έλεγχο της FDA εάν η υπηρεσία διαπιστώσει πως κατά τη διάρκεια παραγωγής των τροφίμων δεν τηρούνται οι διατάξεις του S-510 από τον οποίο υποτίθεται έχουν εξαιρεθεί!

    Η FDA έτσι εκτός του ότι καθίσταται το κύριο όργανο στην παραγωγή τροφίμων μπορεί να υπαγορεύει οποιαδήποτε στιγμή το πως παράγονται τα τρόφιμα με ποιες διαδικασίες και με ποια φάρμακα πιθανόν κρίνει ότι πρέπει να εντάσσονται στην διαδικασία της παραγωγής. Ένας νόμος αναμφισβήτητα που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς είναι πολύ πιθανό να δούμε σύντομα και την ευρωπαϊκή εκδοχή του.




    Πηγή: http://afipnisoy.blogspot.com/2012/02/s510-v.html#ixzz2H7dAyse5
    Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Της είπε πως θα την πάει σπίτι της και τη... βίασε!
    Εφιαλτικές στιγμές κατήγγειλε ότι έζησε στα χέρια του βιαστή της μία 18χρονη κοπέλα στο Ηράκλειο!

    http://www.cretalive.gr/crete/view/ths-eipe-pws-tha-thn-paei-spiti-ths-kai-th...-biase/57822

    Με εφιάλτη μοιάζει η περιπέτεια που έζησε μία 18χρονη Ηρακλειώτισσα στα χέρια του 33χρονου βιαστή της!

    Συγκεκριμένα, χθες το πρωί στο Ηράκλειο, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ένας 33χρονος από την Αλβανία κατηγορούμενος για βιασμό.

    Σύμφωνα με την καταγγελία της 18χρονης, το απόγευμα της Παρασκευής, ο δράστης με το πρόσχημα της εξυπηρέτησης μετακίνησης της προς την κατοικία της, την μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, στο σπίτι του, όπου με την άσκηση σωματικής βίας, την βίασε!

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...