Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου αφαίρεσε τα ονόματα συγγενών του από την λίστα Λαγκάρντ!


O Γιώργος Παπακωνσταντίνου πρώην υπουργός Οικονομικών, ο άνθρωπος που με την συνεργασία του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου έβαλε την Ελλάδα στο Μνημόνιο αφαίρεσε τα ονόματα τεσσάρων ατόμων, συγγενών του και των δύο συζύγων τους, με καταθέσεις εκατομμυρίων από την λίστα Λαγκάρντ και βέβαια προκύπτει άμεσο θέμα σύλληψής του. Και αυτά τα περι παραγραφής, να τα ξεχάσουν.

Είναι οι δύο κόρες του τέως υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη Μιχ. Παπακωνσταντίνου και οι σύζυγοί τους, συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, που περιλαμβάνονται στη νέα λίστα Λαγκάρντ.
Τα πρόσωπα αυτά, τα οποία είχαν αφαιρεθεί, φέρεται να διαθέτουν δύο λογαριασμούς οι οποίοι περιλαμβάνουν ο ένας 1.222.000 δολάρια ενώ ο άλλος δεν εμφανίζει κίνηση ποσών καθώς είναι κλειστός.
Αυτό έδειξε η σύγκριση των δύο καταλόγων από την έρευνα που έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείςΓρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης. Παράλληλα εμφανίζεται και τέταρτο πρόσωπο σε κίνηση λογαριασμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες _και όπως δήλωσε πριν από λίγο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες_ τα αρχεία που έφτασαν από το Παρίσι είναι, συνολικά, 2062 και τα τρία πρόσωπα έχουν δύο λογαριασμούς.
Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές ο πολιτικός που κρύβεται πίσω από τους συγγενείς του έχει σχέση και με τη διαδικασία απόκρυψης των ονομάτων.
Ο συνολικός φάκελος θα πάει σήμερα Παρασκευή, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, στη Βουλή και πριν από λίγο ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ν. Παντελής συναντήθηκε με τους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη για να του δοθούν διευκρινίσεις
Τα τέσσερα αυτά ονόματα συνδέονται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, εκ των οποίων ο ένας περιέχει 1.222.000 δολάρια. Ο δεύτερος είναι κλειστός και δεν αναφέρεται ποσό.
Όπως ελέχθη χαρακτηριστικά από εισαγγελικούς κύκλους «κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία». Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι δεν υπάρχει άλλη διαφοροποίηση στη δεύτερη λίστα, που παρελήφθη εσχάτως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στο διαβιβαστικό έγγραφό τους δεν περιλαμβάνουν κανένα πόρισμα από τη σύγκριση, που έγινε στις λίστες.
Σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, αναμένεται να διαβιβάσει το έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα το διαβιβάσει στον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκο.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανανέωση 15:00
Επιβεβαίωσε ο Γιώργος  Παπακωνσταντίνου τα ονόματα που είχαν αφαιρεθεί από την λίστα Λαγκάρντ  και ότι πρόκειται για δύο εξαδέλφες του,κόρες του πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, ωστόσο αγνοεί το πώς αφαιρέθηκαν τα ονόματά τους από την επίμαχη λίστα.
Η δημοσιογράφος Κ. Μακρή, η οποία επικοινώνησε με τον πρώην υπουργό, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real fm, ανέφερε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου τις είπε ότι «δεν θα έκανα τέτοια λαθροχειρία, μα θα έπαιρνα τέτοιο ρίσκο;»
Επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ώρες από την πλευρά του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Αναλογιστείτε να βρισκόσασταν στην ίδια θέση, θα είχατε συλληφθεί ναι ή όχι; Λόγω ισοτιμίας πρέπει να τηρηθεί και η ανάλογη στάση για τον πρώην υπουργό

12 σχόλια:

  1. giati den vgazei arage h lamia, o mpoufos , o fakirhs kai ta loipa pasokoskyla kamia anakoinwsh gia auto??????
    den ftanei pou mas tous foresan tosa xronia twra to paizoun kai athooi......
    oksw pasokiaaaaaaaaaaa

    Y.G.xathikane kai oi kyrioi tou kke.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΛΑΜΙΑ ΤΟΧΕΙ ΣΤΡΙΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΜΕΡΙΑ ΣΥΡΙΖΟΑΝΤΑΡΣΥΑ. ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΚΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝΕ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΑΜΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ.

      Διαγραφή
    2. gelio poy exi sto facebook athoa peristera
      para trixa gomena toy ypoyrgoy

      Διαγραφή
  2. ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ ΑΥΤΟΞΕΒΡΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΡΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ
    ΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΘΕΙ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ; ΝΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ... ΔΙΑΔΩΣΤΕ...

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UK_DFYUmC0E


    Δείτε τα "παιχνίδια" που έκρυβαν οι αναρχικοί στην ΑΣΟΕΕ..
    Τους κουκουλοφόρους έσπευσε να προστατεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ....

    Δείτε και τις υπόλοιπες εικόνες από το μίνι- στρατηγείο τρομοκρατίας που είχαν στήσει οι αναρχοαριστεροί στο....άσυλο!

    http://paspartoy.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6792.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν κρατούν ούτα προσχήματα πλέον οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ..Εξέδωσαν ανακοίνωση υπέρω των "αγωνιστών της Βίλας Αμαλίας"!!!!!!

    http://paspartoy.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3051.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρυσή Αυγή: Μοίρασε τρόφιμα σε οικογένειες της Β. Κέρκυρας! http://www.corfupress.com/news/news/politics/26186-xrysi-aygi-moirase-trofima-se-oikogeneies-tis-b-kerkyras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νέα Δημοκρατία: «Μόνη αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπερασπιστεί την ανομία»

    Συνεχίζεται το… γαϊτανάκι των ανακοινώσεων με τη Νέα Δημοκρατία να απαντάει στην τελευταία τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας την προσφιλή του τακτική πετάει, για μία ακόμα φορά, τη μπάλα στην εξέδρα. Η μόνη του αγωνία είναι να υπερασπιστεί την ανομία και να κρατήσει τη θέση που έχει κερδίσει επάξια στο ένα από τα δύο άκρα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Συγγρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 'Εχουν... λαλήσει: Αποζημίωση για ηθική βλάβη θα πληρώνουν οι οφειλέτες του Δημοσίου!



    Να πληρώσουν αποζημίωση για ηθική βλάβη θα καλούνται πλέον όσοι έχουν χρέη στην Εφορία, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών!

    Μάλιστα, υπάλληλοι των ΔΟΥ θα παρίστανται στα δικαστήρια ως πολιτικοί ενάγοντες.

    «Φυλάνε τα ρούχα για να έχουν τα μισά τους» που λέει και μία λαϊκή ρήση...

    Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, στο υπουργείο Οικονομικών αποφάσισαν να... φοβερίσουν τους πολίτες που δεν προφταίνουν να πληρώνουν φόρους και χαράτσια.

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το Δημόσιο θα ζητάει και τα ρέστα σε περιπτώσεις χρεών από ΦΠΑ άνω των 20.000 ευρώ, ποσό το οποίο μπορεί να μειωθεί με βάση νόμο του 1953.

    Υπάλληλοι των εφοριών θα παρίστανται στα δικαστήρια, ενώ η εγκύκλιος ορίζει επακριβώς πώς θα... σταθούν και τι θα πουν.

    Η καταβολή αποζημίωσης για ηθική βλάβη, όπως σκέφτηκε το ΥΠΟΙΚ, θα λειτουργήσει... αποτρεπτικά και προς συμμόρφωση των μη συνεπών φορολογούμενων, πολλοί από τους οποίους, πάντως, θέλουν αλλά δεν τους έχει μείνει φράγκο για να πληρώσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ "ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ"
    Επίθεση κατά Γ.Καμίνη από Χ.Α.: "Είσαι Αντίχριστος"!



    Για "αντιχριστιανικό μένος" εγκαλεί τον εκλεγέντα με στήριξη του ΠΑΣΟΚ, και προσωπική επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου, Γιάννη Καμίνη η Χρυσή Αυγή με αφορμή την άρνησή του να κόψει ένα κομμάτι από την βασιλόπιττα για τον Χριστό.

    Για το δεξιό κόμμα ο Γ. Καμίνης ''εκφράζει με τέτοιο χυδαίο τρόπο την αθεΐα και το αντιχριστιανικό του μένος''.

    Ιδού η ανακοίνωση τύπου.

    ''Είναι ντροπή για την ιστορία των Αθηνών να εκφράζει με τέτοιο χυδαίο τρόπο την αθεΐα και το αντιχριστιανικό του μένος ο δήμαρχος Καμίνης.
    Η άρνησή του να κόψει το πατροπαράδοτο "κομμάτι του Χριστού" και η μετέπειτα θλιβερή συμπεριφορά του, προκαλούν την οργή και την απέχθεια της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
    Αποδοκίμασαν τον Α.Σαμαρά και τον δήμαρχο Β.Μιχαλολιάκο


    Δεκάδες πολίτες αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, μετά την τελετή Αγιασμού των Υδάτων. Χαρακτηριστικό είναι ότι κανένα τηλεοπτικό δίκτυο δεν έδειξε τις αποδοκιμασίες.

    "Μας κάνατε να μην μπορούμε να έρθουμε στο Σταυρό από την πείνα και την φτώχεια" φώναζαν οι πολίτες κατά την αποχώρηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολάκο απο την τελετή Αγιασμού των Υδάτων στο λιμάνι.

    Η ομάδα ασφαλείας του πρωθυπουργού τον απομάκρυνε γρήγορα και το ίδιο έκαναν και οι σωματοφύλακες του Β.Μιχαλιλιάκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ ΤΟΝ
    ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

    ΘΕΜΑ: «Ανθελληνικού χαρακτήρα σχολικά συγγράμματα»

    Σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματος «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες». Κατόπιν τούτου προκύπτει η σαφής υποχρέωση του Κράτους να προσαρμόζει την σχολική ύλη στις ανωτέρω απαιτήσεις του συντακτικού νομοθέτη. Δυστυχώς, η ελληνική πολιτεία φέρεται να αδιαφορεί για τις υποχρεώσεις της αυτές, όπως αρκετά παραδείγματα αποδεικνύουν.
    Στο «Τετράδιο Εργασιών» του εγχειριδίου της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β’ Γυμνασίου και συγκεκριμένα στις σελίδες 37 και 38, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Η νοσηρή αγάπη προς την πατρίδα, η προγονολατρεία, ο εθνικισμός, η ξενοφοβία και η εθνική αλαζονεία δεν έχουν θέση στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο, γιατί συγκρούονται με την βαθύτερη ουσία του ελληνισμού και υπονομεύουν την πρόοδο της πατρίδας μας».
    Επιπλέον, στο βιβλίο του μαθήματος «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών» και συγκεκριμένα στις σελίδες 25, 27, 28 και 36 αναφέρεται συμπερασματικά πως η επιχείρηση αποτελεί κοινωνικό στοιχείο ίσης αξίας με τον θεσμό της Οικογένειας.
    Στο «Ανθολόγιο» των Γ’ και Δ’ τάξεων, που τιτλοφορείται «Στο σχολείο του κόσμου» (και όχι της πατρίδας μας) διαβάζουμε κείμενο με τον τίτλο «Τότε που πήγαμε βόλτα τον Επιτάφιο». Αναγιγνώσκουμε ότι «σήκωσαν τον Επιτάφιο ψηλά πάνω κι όλοι περάσαμε από κάτω. Να, όπως παίζουμε το περνά-περνά η μέλισσα». Στη σελίδα 72 του ίδιου βιβλίου παρουσιάζεται ένα «τουρκάκι», ο Νουρεντίν, που πήγε σε μια εκκλησία. Διαβάζουμε πως εντυπωσιάζεται «απ’ την εκκλησία του χριστιανού Αλλάχ. Δεν μπορούσε να χωνέψει γιατί οι χριστιανοί κάνουν τέτοιες ζωγραφιές.
    Στο εγχειρίδιο της Γλώσσας Ε’ Δημοτικού και στη σελίδα 44 διαβάζει κανείς πως «Η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο! Κι εμείς πήγαμε στο υπόγειο», ενώ στη σελίδα 29 του ίδιου βιβλίου αναφέρεται για την εορτή των Θεοφανείων ότι «Στη χώρα μας ρίχνουμε το σταυρό στη θάλασσα για να τον πιάσει ο καλύτερος και γρηγορότερος κολυμβητής».
    Στο Τετράδιο Εργασιών της Στ’ Δημοτικού, τεύχος δεύτερο, υπάρχει άσκηση στην οποία καλούνται οι μαθητές να γράψουν «Την ιστορία και την περιπέτεια», στην οποία θα πρωταγωνιστούν ο Καραγκιόζης, η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Μ. Αλέξανδρος.
    Επειδή η παρεχόμενη στα ελληνόπουλα Παιδεία, εκτός από την αναγκαία προσαρμογή στα δεδομένα της ευαίσθητης ηλικίας τους, οφείλει να έχει πραγματικό εθνικό χαρακτήρα.
    Επειδή ο όρος «θρησκευτική συνείδηση» στην ανωτέρω συνταγματική πρόβλεψη έχει σαφές και αυτονόητο χριστιανικό περιεχόμενο.
    Επειδή το σχολείο απαιτείται να απέχει από οποιαδήποτε, θετική ή αρνητική, πολιτική προπαγάνδα.

    ερωτάται ο κ. Υπουργός:

    Θα προχωρήσει άμεσα σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις προκειμένου να απαλειφθούν όλα τα παραπάνω κατάπτυστα και ανθελληνικά αποσπάσματα που μόνο αποτέλεσμα, αν όχι σκοπό, έχουν την αφελληνοποίηση της ελληνικής νεολαίας από τα πρώιμα στάδια της ύπαρξής της;
    Θα μεριμνήσει για τη σύσταση ειδικής επιτροπής με αντικείμενο τον ουσιαστικό έλεγχο όλων των σχολικών εγχειριδίων προς εντοπισμό και απαλειφή τέτοιου είδους κειμένων;

    Ο Ερωτών Βουλευτής
    Αθήνα, 07/01/2013
    Χρήστος Παππάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ηλίας Κασιδιάρης: Κάτσε κάτω. Πάλι πιωμένη είσαι - Βίντεο
    http://nyxtobaths.blogspot.com/2013/01/blog-post_5929.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...