Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Τοπική Αυτοδιοίκηση βουτηγμένη στο μαύρο χρήμα!!



Εκατόν πέντε δήμαρχοι, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια που ελέγχονται για «μαύρο χρήμα» περιλαμβάνονται στη λίστα του ΣΔΟΕ που φέρνει στη δημοσιότητα το Έθνος της Κυριακής.

Ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών και ελέγχου του «πόθεν έσχες», αφού έχουν προκύψει ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό. Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, στους τραπεζικούς λογαριασμού δεκάδων αιρετών προσώπων βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα. 

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση πρώην δημάρχου στη Φθιώτιδα με «ακάλυπτο» στην Εφορία τραπεζικό λογαριασμό 3 εκατ. ευρώ, πρώην νομάρχη Πελοποννήσου με λογαριασμό 2,5 εκατ. ευρώ και νομαρχιακού συμβούλου στη Μακεδονία με καταθέσεις 2 εκατ. ευρώ. 

Στον κατάλογο των ελεγχομένων υπάρχουν και επτά δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που εντοπίσθηκαν για εμπόριο πλαστών και εικονικών τιμολογίων με προμηθευτές και για τις περιπτώσεις αυτές ύστερα από εισαγγελική παραγγελία ερευνάται η εμπλοκή αιρετών και υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα ευρήματα παραπέμπουν σε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό με απευθείας αναθέσεις έργων, εικονικές εργολαβίες, υπερτιμολογήσεις για έργα, κάλυψη υποθέσεων φοροκλοπής από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις της περιοχής, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, πλασματικά τιμήματα από μεταβιβάσεις ακινήτων σε ιδιώτες και παράνομη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων. 

Από τους μέχρι στιγμής φορολογικούς ελέγχους του ΣΔΟΕ έχουν εντοπισθεί εικονικά τιμολόγια αξίας εκατομμυρίων ευρώ στις συναλλαγές δέκα δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών με ιδιώτες, έχουν καταλογισθεί πρόστιμα και προσαυξήσεις και έχει ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών αιρετών προσώπων και υπαλλήλων που εμπλέκονται στην οικονομική διαχείριση των επιχειρήσεων. 

axortagos.gr

9 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΜΑΣΑΣ....16 Ιανουαρίου 2013 στις 11:56 μ.μ.

    Επιτέλους μια καλή είδηση: Η πρώτη μαφιόζα ΜΚΟ-νομικός στο σκαμνί
    Μπράβο και πάλι μπράβο στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμών

    Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί Αθηναία δικηγόρος της νομικής συριζομαφίας που συνελήφθη μέσα στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμών, όταν οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι τα έγγραφα που προσκόμισε για να υποβάλλει αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου για έναν αλλοδαπό τον οποίο συνόδευε ήσαν πλαστά! (ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ;;;)

    Η δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως τα έγγραφα ήταν πλαστογραφημένα και υποστήριξε ότι την παραπλάνησε ένας Πακιστανός που ήταν μαζί της ως διερμηνέας του ενδιαφερόμενου για το άσυλο ομοεθνούς του. Όμως, ο διερμηνέας ισχυρίστηκε ότι εκείνος δεν είχε ιδέα, αλλά η δικηγόρος γνώριζε για την πλαστότητα των εγγράφων!

    Μετά από αυτά, συνελήφθησαν και οι τρεις και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας που άσκησε δίωξη στον Πακιστανό λαθρομετανάστη για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ η δικηγόρος και ο διερμηνέας κατηγορούνται για συνέργεια στην πλαστογραφία.

    Με εξαίρεση τον πρώτο που κρατείται, οι άλλοι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή της εισαγγελέως Εφετών Καλαμάτας.ως τη δίκη τους.



    ΥΓ. Εάν είχαν συλλάβει και τους δικηγόρους των Λάθρο στην Ηγουμενίτσα και Κερκυρα θα είχαν σφίξει ορισμένοι… πρωκτοχαλαροί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΥΡΙΖΑ: “Μονομερείς ενέργειες δεν πρόκειται να κάνουμε! Αναγνωρίζουμε το χρέος!”

    Εαν δεν γνωρίζαμε που ανήκει ο Γιάννης Μπαλάφας σίγουρα θα στοιχηματίζαμε ότι είναι στο ΠΑΣΟΚ. Έλα όμως που είναι στον Σύριζα… “Ο Σύριζα δεν πρόκειται να προβεί σε μονομερής ενέργειες. “Η ακύρωση των μνημονίων θα έρθει μετά από συνεννόηση με τους δανειστές. Εμείς αναγνωρίζουμε το χρέος απλά θα το επαναδιαπραγματευτούμε” ανέφερε ο κ.Μπαλάφας στους Καπουράκη – Οικονομέα
    http://anti-ntp.net/2012/11/%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B1-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρατσισμός και στα γήπεδα του Ισραήλ
      Γράφει ο Γιάννης Παπαδάτος

      Οι πρόδρομες εκδηλώσεις για τα 35 χρόνια από τη δολοφονία του Λούθερ Κινγκ. Έτσι, το φορτισμένο θυμικό στέκεται λίγο παραπάνω σε ειδήσεις όπως αυτή που μας ήρθε από το Ισραήλ. Οι οπαδοί της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, μετέδωσε το Reuters, αντέδρασαν έντονα στην απόφαση του Ρώσου προέδρου τους, Αρκάντι Γκαϊνταμάκ, να φέρει για πρώτη φορά στα χρονικά της ομάδας δύο ποδοσφαιριστές… μουσουλμανικού θρησκεύματος. Πρόκειται για Τσετσένους παίκτες της ρώσικης Τέρεκ Γκρόζνι, που αναμένονται στο Τελ Αβίβ από μέρα σε μέρα. Κατά κοινή ομολογία, οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Ιερουσαλήμ θεωρούνται οι πιο εθνικιστές και ρατσιστές στο Ισραήλ. Αντιδρώντας στις μεταγραφές, στον τελευταίο αγώνα οι παίκτες και θεατές ανήρτησαν πανό που έγραφε «Η Μπεϊτάρ θα μείνει για πάντα καθαρή».

      http://antipliroforisi.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6370.html

      Διαγραφή
  3. Α. Τσίπρας : «Θα καταργήσουμε το Μνημόνιο όταν γίνουμε κυβέρνηση»

    Ότι η τωρινή κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα τονίζει ο Α. Τσίπρας

    «H κυβέρνηση της Αριστεράς θα καταγγείλει το Μνημόνιο». Αυτή είναι η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», καθώς όπως δηλώνει αυτό έχει αποτύχει.

    Κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά ότι μετέτρεψε την Ελλάδα σε αποικία χρέους και καλεί την κυβέρνηση να παραιτηθεί γιατί εξευτελίζει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και ξεπουλάει τη χώρα.

    «Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αποικία χρέους εξαιτίας της πολιτικής των Μνημονίων, μέσω της οποίας εκχωρούμε στους δανειστές της χώρας την εθνική μας κυριαρχία, τους παραγωγικούς μας πόρους και κάθε προοπτική μελλοντικής παραγωγικής ανασυγκρότησης» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

    Στην ερώτηση αν σκοπεύει να καταγγείλει το Μνημόνιο σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, απαντά: «Το Μνημόνιο έχει αποτύχει παταγωδώς. Καμία από τις προβλέψεις του δεν έχει γίνει πραγματικότητα. Σήμερα είναι πια ξεκάθαρο ότι το Μνημόνιο δεν είναι λύση αλλά αυτό καθ’ αυτό το πρόβλημα. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και το Μνημόνιο δεν αφήνει κανένα περιθώριο αλλαγής. Επομένως, η κατάργηση του είναι το πρώτο βήμα μιας διαφορετικής πολιτικής που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση».

    Ο κ. Τσίπρας απαντά και στις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με τη βία. «Τα περί βίας εντάσσονται σε μια οργανωμένη επίθεση βλακείας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει αποκλειστικό στόχο να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τα σοβαρά πολιτικά θέματα».

    Όσο για το αν το 2013 θα είναι έτος εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα.

    «Τα κόμματα που τη στηρίζουν εξαπάτησαν το εκλογικό σώμα, δεσμευόμενα ότι θα επαναδιαπραγματευθούν το Μνημόνιο κι ότι δεν θα πάρουν νέα μέτρα. Σήμερα η κυβέρνηση αυτή δεν έχει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του λαού. Εξακολουθεί όμως να κυβερνάει και να βυθίζει τη χώρα στην ύφεση, με μέτρα που εξευτελίζουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα ανοίξει έναν νέο δρόμο για να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια και αυτή θα είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ», καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα λεφτα που αρπαξε ο μπιλι ο μπατμαν δεν θα τα βρουνε ποτε. οπωσ δεν βρικανε και κεινη τη σκουπα που τη ψαχνανε τοσα χρονια.εχει καλη καλυψη ο μπατμαν ολη τη μασωνια και στον πρωην δημο του κανε καλα τη δουλεια του το χαρεμι πουχε. πρωτη πρωτη η λαμια του κουπωνε τις βρομοδουλιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. plisiazi h ora poy tha logodotisoyn kai o mpampatshs kai h parea toy.
      katasxesh perioysias kai isovia
      kserane oloi oti klevi kai tonstirizane giati htan sto pasok

      Διαγραφή
  5. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ.... ο μαρτυρήσας ΗΡΩΑΣ....Η ανατριχιαστική περιγραφή του μαρτυρικού του θανατού απο τους Τούρκους

    http://wwwaporrito.blogspot.gr/2013/01/blog-post_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. eisai skotadistis iroas einai tzefry h lamia o fakiris o tsoxatzopoylos o katsaros o stalin .
      telossssssss

      Διαγραφή
    2. ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟΝ ΚΟΛΟΜΠΑΧΑ ΤΟΝ ΜΑΛΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΗΣΑ ΠΑΠΑΡΙΓΓΑ

      Διαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...