Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Άκης: "Δεν υπέγραψα μόνος μου - Υπήρχαν και άλλοι δέκα υπουργοί στο ΚΥΣΕΑ"


Το αυτονόητο δήλωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος απλώνοντας το κάδρο πέραν του ιδίου και σε άλλα πολιτικά προσωπα της εποχής των αμαρτωλών συμβάσεων, επί πρωθυπουργίας Σημίτη. Πρόσωπα τα οποία συμπεριλαμβανομένου και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, όχι μόνο δεν έχουν κληθεί να μας πουν τι συνέβαινε και πως υπογράφτηκαν οι συμβάσεις αυτές αλλά, ούτε καν τα ονόματά τους δεν αναφέρονται.

«Σαν υπουργός Εθνικής Άμυνας, δεν αποφάσισα μόνος μου. Ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια και από τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, που αποφάσισε ως το ανώτατο θεσμικό όργανο της κυβέρνησης του Κ. Σημίτη για την ειρήνη, την ασφάλεια, την άμυνα και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας, υπό την προεδρία του τότε πρωθυπουργού. Σε αυτό συμμετείχαν δέκα υπουργοί και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ» αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»
Όσον αφορά στην ανακοίνωσή του για το ΠΑΣΟΚ και εκείνους που το «ντρόπιασαν» όπως λέει χαρακτηριστικά ο Άκης Τσοχατζόπουλος τονίζει ότι «η πολιτική ηγεσία, που οδήγησε, με όλα όσα συνέβησαν, σε ένα κατ' όνομα μόνο ΠΑΣΟΚ, μακριά από τη βάση και το λαό του ΠΑΣΟΚ, είναι πλήρως υπεύθυνη γι' αυτή την εξέλιξη. Ανεπαρκής σε όλα, οδήγησε το λαό στην απόλυτη καταστροφή, στην οικονομική χρεωκοπία, στην πρωτοφανή υψηλή ανεργία» ρίχνοντας τα "καρφιά" του και στους Γιώργο Παπανδρέου, και Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο πρώην υπουργός μιλάει και για την σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη και ξεσπά κατά των δικαστών «Βλέποντας την εικόνα της Βίκυς, ομολογώ ότι ανησύχησα. Αυτό που ζήτησα από το δικαστήριο, καθαρά για ανθρωπιστικούς λόγους, την άμεση δηλαδή αποφυλάκισή της, ύστερα από παράνομη και καταχρηστική φυλάκιση 12 μηνών, λόγω της κρατικής βίας, φαίνεται να μην επαρκεί. Υπάρχει επείγων λόγος ικανοποίησης αυτού του αιτήματος τώρα. Δυστυχώς η γυναίκα μου είναι μάνα ανήλικου παιδιού. Η δε εγκληματική συμπεριφορά της δικαιοσύνης απέναντί της μέσω των δικαστικών λειτουργών της εκθέτει την ίδια. Οι δικαστικοί λειτουργοί μετατράπηκαν σε κοινούς διώκτες μας και έτειναν ιδιαίτερα ευήκοον ους σε άνωθεν παρεμβάσεις, αρνούμενοι το αυτονόητο, την πρόσβαση σε ιατροδικαστή που ζήτησε να την επισκεφτεί».
Το θέμα των ευθυνών είναι τεράστιο. Όλοι έχουν επικεντρωθεί στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ως να ήταν αυτός η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εκείνη την περίοδο, και σαν να μην υπήρχαν άλλες υπογραφές πλην της δικής του. Η διάθεση να βρεθεί ένα πολιτικό "πτώμα" για να εξαγνιστεί όλο το σύστημα είναι φανερή. Όμως οι αμαρτίες έιναι άπειρες και δεν αποτελούν προϊόν ενός μόνο ανθρώπου. Καλόν θα είναι σύντομα να αρχίσουν να δίνονται εξηγήσεις και από τους υπόλοιπους του ΚΥΣΕΑ. Αλλιώς θα αποδειχθεί ότι όλα έγιναν για το θεαθήναι, και μάλλιστα με έναν πονηρό σκοπό.
"Αφου πήραμε το  σπίτι του Άκη και του δημεύσαμε την περιουσία του, νομιμοποιούμαστε να σου κάνουμε το ίδιο για τα 500 ευρώ που χρωστάς" τόσο απλά.

3 σχόλια:

 1. Με την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση η Ελλάδα έγινε λιγότερο ανταγωνιστική στον τουρισμό

  ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΟΡΟΪΔΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ...
  "Θαυμάστε" τα αποτελέσματα της φοροεμμονής τους: Συντρίμμια αντί ανάπτυξης
  Με την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση η Ελλάδα έγινε λιγότερο ανταγωνιστική στον τουρισμό, «πέτυχε» λιγότερα έσοδα, σχεδόν στο μισό των στόχων και η εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών, πρώην ΙΟΒΕ, Γ. Στουρνάρα προκάλεσε δεκάδες χιλιάδες λουκέτα και δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στον κλάδο της εστίασης.

  Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή. Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα παρουσιάζονται μειωμένα κατά 43% σε σχέση με τους αρχικούς υπολογισμούς.

  Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ρεν, αφού σημειώνει ότι η αρχική εκτίμηση προέβλεπε έσοδα για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2011 ύψους 300 εκατ. ευρώ και έσοδα 700 εκατ. ευρώ από το 2012 και έπειτα, παραδέχεται στην απάντησή του ότι, με βάση νέα στοιχεία και κατόπιν συμφωνίας της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση, η εκτίμηση στη συνέχεια αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, σε 400 εκατ. ευρώ για την περίοδο από το 2012 και έπειτα.
  Στη συνέχεια της γραπτής του απάντησης, ο Ευρωπαίος επίτροπος αποφεύγει να απαντήσει για το ενδεχόμενο μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση και περιορίζεται να τονίσει ότι «οι υπηρεσίες της Επιτροπής ζήτησαν συμπληρωματικά στοιχεία από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να εκτιμήσουν τις δημοσιονομικές επιπτώσεις από την αύξηση του ΦΠΑ στον τομέα των υπηρεσιών εστίασης με μεγαλύτερη ακρίβεια».

  Σχολιάζοντας ο Νίκος Χουντής δήλωσε: «Η αύξηση του ΦΠΑ αποδείχθηκε ένα μεγάλο λάθος. Ο χώρος της εστίασης αλλά και ο ελληνικός τουρισμός έγιναν λιγότερο ανταγωνιστικοί, ενώ ταυτόχρονα τα έσοδα δεν αυξήθηκαν».

  Εντωμεταξύ, επί ξυρού ακμής βρίσκονται χιλιάδες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, μικρές και μεγάλες, αδυνατώντας να παρακολουθήσουν την τρομακτική πτώση των πωλήσεων. Τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης επιδείνωσε η κατά 15 μονάδες αύξηση του ΦΠΑ εδώ και δύο έτη, με αποτέλεσμα σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου να είναι πλέον ζημιογόνες, να έχει πέσει ο τζίρος τους απότομα μέχρι και 40%, να έχουν αποκτήσει πολλά μηδενικά τα λουκέτα και να έχουν χαθεί δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

  Δεν αρκεί να φαντασιώνεται κάποιος «ανάπτυξη» για να πείσει τον μέσο Έλληνα πολίτη για την πραγματικότητα που βιώνει με τα μάτια του και όχι την εικονική πραγματικότητα της τριμερούς κυβέρνησης.

  Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας επιμένει πως η Τρόικα δεν θέλει να ακούει πριν από τουλάχιστον τον Ιούνιο για μείωση στον ΦΠΑ της εστίασης, ωστόσο ακόμα και αν δεχτεί τότε ο κ. Τόμσεν, και η υπόλοιπη παρέα των λογιστών που περιφέρονται με περίσσια αλαζονεία στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας, τότε το μέτρο δεν θα προλάβει να αποδώσει εντός της τουριστικής περιόδου και θα έχει χαθεί η ευκαιρία τόσο για τους επαγγελματίες του κλάδου όσο και για το κράτος να δουν απτά και πραγματικά έσοδα, από αυτά που πληρώνουν λογαριασμούς και χρέη και όχι από αυτά που φαντασιώνονται οι κυβερνώντες, οι οποίοι προφανέστατα ζουν στον δικό τους παραμυθένιο κόσμο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άρον – άρον δίνουν παλάτια και ακτές! Πωλητήριο και στο Καστέλο

  http://www.corfupress.com/news/1page/29427-aron-aron-dinoyn-palatia-kai-aktes-politirio-kai-sto-kastelo-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. φεστιβάλ της ΚΝΕ.
  Φώτο και Βίντεο

  http://antipliroforisi.blogspot.gr/2013/05/blog-post_3783.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...