Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Γενική απεργία την Πέμπτη 8/12: Τρεις συγκεντρώσεις στην Κέρκυρα

Γενική απεργία προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου. Τρεις συγκεντρώσεις στην Κέρκυρα στις 10 το πρωί: Στο Εργατικό Κέντρο, στο Σαρόκο από το ΠΑΜΕ και στα Λύκεια από την ΕΛΜΕ.




ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης και τη διαρκή υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Εκτός των ναυτεργατών που παίρνουν μέρος στην απεργία συμμετοχή έχουν εκδηλώσει επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι τραπεζοϋπάλληλοι


Νοσοκομεία
Με προβλήματα και η λειτουργία των νοσοκομείων. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προγραμματίσει πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου, ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, καθώς και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.


Τράπεζες
Τη συμμετοχή του στην 24άωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την ερχόμενη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, γνωστοποίησε και ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, η συμμετοχή στην απεργία κρίνεται επιβεβλημένη, για να γίνει όλο και πιο έντονη η εναντίωση στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας και της ισοπέδωσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Η Ομοσπονδία δηλώνει ότι διεκδικεί:
• Προστασία της Απασχόλησης με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και αποτροπή των ομαδικών απολύσεων.
• Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις με κυρίαρχο ρόλο των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων. Ολική μετενέργεια (χωρίς περιορισμούς) και απόλυτη ισχύ της αρχής της εύνοιας.
• Κατάργηση των αντεργατικών αντιασφαλιστικών διατάξεων που οδήγησαν στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας, στη μόνιμη ομηρία των συντάξεων και στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους.
• Ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση σε όλα τα επίπεδα με κυρίαρχα δικαιώματα, που διασφαλίζουν την εργασία από ανεξέλεγκτες απολύσεις και υπερασπίζουν την Απεργία ως βασικό όπλο – δικαίωμα αντίστασης και δράσης των εργαζομένων.
• Οι τράπεζες να γίνουν μοχλός επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας, χωρίς εξωγενείς παρεμβατισμούς, που επιχειρούν να αλλοιώσουν το ρόλο τους μέσα από τον έλεγχο των Διοικήσεων με στόχο την εξυπηρέτηση κερδοσκοπικών συμφερόντων.



Συγκέντρωση στα Λύκεια για τους εκπαιδευτικούς
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, καλεί τους συναδέλφους σε απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 8/12/2016 και ώρα 10.00πμ στα Λύκεια.
Μετά το νέο ασφαλιστικό νόμο, ο οποίος καταδίκασε τους εργαζόμενους σε εργασιακό βίο μέχρι θανάτου και σε συντάξεις φτώχειας , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να επιτεθεί , σύμφωνα με τα συμπεφωνημένα με την Ε.Ε, ΔΝΤ και ΣΕΒ στα εργασιακά δικαιώματα.
Τις 2 Δεκέμβρη ψηφίστηκε ο νόμος για το Ενιαίο Πλαίσιο κινητικότητας στο Δημόσιο, ενώ στα πλαίσια της 2ης αξιολόγησης προετοιμάζει τους εργαζόμενους για:
• Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 – 24 (ν. 4369/2016).
• Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
• Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό! «Υποκατώτατος μισθός» σύμφωνα με τη νέα Υπουργό εργασίας
• Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
• Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
• Γενική κατάργηση των ΣΣΕ
• Ομαδικές απολύσεις και “short time work” (δηλ. «δουλειά» έως και μιας ώρας ημερησίως με αντίτιμο ένα «κουπόνι κοινωνικής στήριξης»).
• Κατάργηση των τριετιών και όλων των μισθολογικών ωριμάνσεων
• «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με «λοκ άουτ» στους αγώνες των εργαζομένων.
• Νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.



Εργατικό Κέντρο: Ενάντια στα νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στη συγκέντρωση για την πανελλαδική πανεργατική 24ωρη απεργία, την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, στις 10:00 και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει, ενάντια στα νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα που θα εξαϋλώσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα και θα καταργήσουν κάθε παροχή εργασιακής και κοινωνικής ασφάλειας.
Στην σχετική ανακοίνωση επίσης αναφέρονται τα εξής: «η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται για πολλοστή φορά αντιμέτωπη με ακραία λιτότητα, με αποφάσεις που εντείνουν την ύφεση, αυξάνουν την ήδη τεράστια ανεργία, και ρίχνουν για μια ακόμη φορά τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων, την ώρα που η οικονομική και πολιτική ελίτ βγαίνει και πάλι αλώβητη και εν τέλει κερδισμένη. Η Κυβέρνηση, μετά τη δραστική μείωση των συντάξεων που θεσμοθέτησε με τον πρόσφατο αντιασφαλιστικό νόμο, είναι έτοιμη να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε όσα εργατικά δικαιώματα απόμειναν από τα συνεχή Μνημόνια ψηφίζοντας νέο εργασιακό νόμο.
Δεν παραδινόμαστε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:
Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντιλαϊκών και αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που διέλυσαν τα συλλογικά εργατικά δικαιώματα.
Επιστροφή όλων των περικοπών των συνταξιούχων.
Καμία αλλαγή στο ισχύον πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις, καμία παρέμβαση στα κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα, στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και στην απαγόρευση του lock out των εργοδοτών.
Σεβασμό στα συνδικάτα μας, ως έναν από τους βασικούς πυλώνες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης του Ν.1264/82, κάθε απόπειρα υπονόμευσης της αυτονομίας των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων και κάθε επιδίωξη χειραγώγησής τους από κόμματα και φορείς, θα βρίσκει σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα απέναντι.
Απεμπλοκή των κυβερνήσεων από τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Άμεση επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας του συνόλου των όρων τους. Κατώτατος μισθός στα 750€.
Αποτροπή της εκποίησης της Κοινής Ωφέλειας και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, όπως των λιμένων, των αεροδρομίων, των ναυπηγείων κλπ.
Επανασύσταση των φορέων Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.
Οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής, στις πολιτικές προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών, στις πολιτικές εκχώρησης του δημόσιου πλούτου στο πανίσχυρο εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο, στις πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, στις πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Εντατικοποίηση και έμπρακτη προώθηση των δράσεων του Υπουργείου Εργασίας για την αποτελεσματική καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι έχουμε πια μόνο μία επιλογή. Να συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ανεξαρτήτως εργασιακού ή ιδεολογικού χώρου, να δίνουμε μάχη για την ανατροπή των Μνημονίων, για την επαναφορά των δημοκρατικών, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας, που βίαια και υποκριτικά μάς αφαιρέθηκαν. Πρέπει και μπορούμε να αντισταθούμε.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:00, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.



Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας
Στα μέτρα που μας εξοντώνουν απαντάμε με αγώνες, όλοι στην απεργιακή κινητοποίηση στις 8 Δεκέμβρη, τονίζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας.
Μεταξύ των άλλων η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «κοινός στόχος όλων αυτών που έχουν συνασπιστεί για να εφαρμόσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και των μικρομεσαίων αγροτών, είναι για να βάλουν στο χέρι το όποιο πενιχρό εισόδημα μας έχει απομείνει από τον φυσικό πλούτο που παράγουμε, και την γη μας που έχουν ποτίσει γενιές και γενιές με τον ιδρώτα και το αίμα τους. Είναι ξεκάθαρο για ποιών τα συμφέροντα γίνεται αυτή η καταλήστευση και ας μην το λένε οι ίδιοι.
Ξεζουμίζουν και εμάς τους αγρότες για τα συμφέροντα των λίγων. Για τα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τροφίμων, τους μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες και μεταποιητές.
Για αυτό άλλωστε προσπαθούν νύχτα – μέρα, μέσα από το σύνολο σχεδόν των μέσων ενημέρωσης και τους πρόθυμους που διαθέτουν, να καλλιεργήσουν μέσα στον λαό διχόνοια, πείθοντας μας να βλέπουμε σαν ενόχους για την κατάσταση που ζούμε. Τον γείτονα μας «άχρηστο» δημόσιο υπάλληλο. Τον συγγενή μας τον μικροεπαγγελματία που «φοροδιαφεύγει». Τον συνταξιούχο πατέρα ή παππού που έχει «στραγγίξει» τα ασφαλιστικά ταμεία με την «μεγάλη» σύνταξη ή το ΕΚΑΣ που έπαιρνε. Τον φουκαρά πρόσφυγα που προσπαθεί απελπισμένα να σωθεί από τον πόλεμο και τους ντόπιους και ξένους πατριδοκάπηλους. Και εν τέλει να βλέπουν όλοι οι άλλοι κι εμάς τους αγρότες σαν προνομιούχα τάξη που είχε φοροασυλία και ζούσε παρασιτικά από τον «πακτωλό» των επιδοτήσεων.
Κουβέντα δεν λένε ποιος πλήρωνε και πληρώνει για τις δεκάδες φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, για τα αναπτυξιακά πακέτα των «υγιών» επιχειρηματιών, τα εκατοντάδες δις καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες, τις ανα κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, και ότι όλα αυτά προέρχονται από τη συνεχή από κεφαλαιοποίηση δεκαετιών του εισοδήματος και των δικαιωμάτων εκατομμυρίων ανθρώπων του μόχθου».
Οι αγρότες ζητούν «με δεδομένη την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί για τους μικρομεσαίους αγρότες, δεν μένει άλλος δρόμος παρά ο δρόμος του συντονισμένου ΑΓΩΝΑ στην βάση των αποφάσεων του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου.
Η ΟΑΣΚ απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης όλων των αγροτών του νησιού μας στους αγροτικούς συλλόγους για να παλέψουμε από κοινού με τα άλλα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή της βάρβαρης ταξικής πολιτικής. Όλοι μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Σαρόκο, την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη και ώρα 10.00»



Ιδιωτικοί υπάλληλοι: Απαιτούμε να μας δώσουν όσα μας έκλεψαν
Κι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην απεργία και όπως τονίζει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: «Προετοιμάζουμε την πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκέμβρη και συμμετέχουμε μαζικά στο απεργιακό συλλαλητήριο Σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. την ίδια μέρα στις 10:00 το πρωί στο Σαρόκο. Απαιτούμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν αυτά τα χρόνια. Διεκδικούμε να ζήσουμε μια ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και με βάση τις δυνατότητες του 21ου αιώνα!».


Συμμετοχή των ξενοδοχοϋπαλλήλων
Τη συμμετοχή «στην 24ωρη απεργία στις 8 Δεκέμβρη, ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα» αποφάσισε και η Γενική Συνέλευση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Νοεμβρίου.


Μια ημέρα πριν απεργούν οι δημοσιογράφοι
Τα Διοικητικά Συμβούλια των δημοσιογραφικών Ενώσεων και εργαζομένων στα ΜΜΕ, που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 8 Δεκεμβρίου 2016, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους με την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016.
Τα σκληρά και επώδυνα προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης πλήττουν και πάλι το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου. Τσακίζουν τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά τους δικαιώματα και θέλουν να ρίξουν στον καιάδα τους ανέργους και τους συνταξιούχους.
Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση των αιτημάτων μας, την αξιοπρέπειά μας και την Ελευθεροτυπία.

λινκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...