Εκτέλεση
- Αναμειγνύετε τους κρόκους με το σιμιγδάλι σ' ένα μπολ. Ζεσταίνετε το γάλα με προσοχή να μην κάψει. Ρίχνετε 4-5 κουταλιές χλιαρό γάλα στο μείγμα σιμιγδαλιού-κρόκων και ανακατεύετε καλά.
- Αδειάζετε το μείγμα του σιμιγδαλιού στο υπόλοιπο ζεστό γάλα και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει κρέμα και να πήξει (5'-6'). Αποσύρετε την κρέμα απ' τη φωτιά και προσθέτετε τη φέτα θριμματισμένη και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε το μείγμα της γέμισης πολύ καλά.
- Απλώνετε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα φύλλο της σφολιάτας. Ρίχνετε από πάνω τη γέμιση και τη στρώνετε ομοιόμορφα, αφήνοντας λίγο κενό στις άκρες. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο, κλείνετε περιμετρικά τη ζύμη γυρνώντας τη με το χέρι προς τα μέσα και χαράσσετε την πίτα να μην παραφουσκώσει στο ψήσιμο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° c για περίπου 40'-45'.
Συμβουλή
Αν θέλετε τη γέμιση πιο γλυκιά μπορείτε να αντικαταστήσετε λίγη απ' τη φέτα με κάποιο ουδέτερο λευκό τυρί, όπως η μυζήθρα.Λίγα λόγια...
Ευχαριστούμε την καλή μας φίλη Μαρία Λεπίδα που δοκίμασε την τυρόπιτα της κυρίας Εύας, της άρεσε και σκέφτηκε να πάρει τη συνταγή της και να μας τη στείλει, για να τη μοιραστεί όλη η παρέα του icookgreek.gr. Είναι όντως απλή και πεντανόστιμη.link
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.