Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Πώς η σειρά Breaking Bad "έπνιξε" την Ευρώπη στην crystal meth


Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στη Γερμανία και είναι της τάξεως του 51%.
 
Οι απόπειρες λαθραίας εισόδου μεθαμφεταμίνης στη Βρετανία παρουσίασαν τεράστια αύξηση 400% την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με τη συνοριοφυλακή της χώρας.
 
Τον Ιανουάριο η βρετανική αστυνομία δημοσιοποίησε στοιχεία, εκ των οποίων προκύπτει τετραπλασιασμός των κατασχέσεων του συγκεκριμένου ναρκωτικού από την αστυνομία.
 
Ο καθηγητής Ellis Cashmore του πανεπιστημίου Staffordshire, ο οποίος μελετά την κουλτούρα των Media και των Celebrities, ισχυρίζεται ότι η τεράστια επιτυχία που σημειώνει διεθνώς η αμερικανική σειρά Breaking Bad μπορεί να ευθύνεται για την τεράστια αυτή αύξηση του ναρκωτικού, εφόσον η πλοκή του εξελίσσεται γύρω από την παραγωγή και διακίνηση του.
 
Σε κάθε περίπτωση, η σειρά αυξάνει το ενδιαφέρον για την crystal meth, ενώ πιθανώς την καθιστά και ελκυστική, σύμφωνα με το ν καθηγητή.
 
"Ο Aaron Paul που υποδύεται τον ναρκομανή Jesse είναι σήμερα ανάμεσα στους πρωτοκλασάτους σταρ του Hollywood και για πολλούς sex symbol", λέει χαρακτηριστικά.
 
"Το γεγονός ότι ο τηλεοπτικός ήρωας που αγαπάμε κάνει χρήση crystal meth αυξάνει το ενδιαφέρον του κόσμου για το συγκεκριμένο ναρκωτικό" προσθέτει και επισημαίνει πως "ακόμα και το γεγονός ότι η σειρά δείχνει τις τρομακτικές συνέπειες της χρήσης του μπορεί να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ και αντί να αποτρέψει κάποιον να τον κάνει να σκεφτεί: αυτό πρέπει να είναι καλό".
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...