Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Και «πέμπτο» κλειστό στη γραμμή της Ζακύνθου. Δείτε συγκρίσεις με την Κέρκυρα...

Την ώρα που στην Κέρκυρα το φετινό καλοκαίρι μειώθηκαν τα δρομολόγια προς Ηγουμενίτσα (παρ΄ όλο που αυξήθηκαν οι επιβάτες, άρα, και τα έσοδα), στο άλλο άκρο του Ιονίου, τη Ζάκυνθο, προστίθεται ένα νέο υπερσύγχρονο πλοίο.



Το πλοίο θα αρχίσει να εκτελεί δρομολόγια που θα συνδέουν το νησί με το λιμάνι της Κυλλήνης από μια νέα ακτοπλοϊκή εταιρία, την «Levante Ferries» η οποία θα δρομολογήσει το επιβατηγό - οχηματαγωγό «Fior di Levante», το οποίο ήταν παλαιότερα το «Hyundai-seolbong» (του 1998) που μετασκευάστηκε.
Το πλοίο κατέφτασε στο νησί της Ζακύνθου χθες Κυριακή εκτελώντας και το παρθενικό του δρομολόγιο, ενώ θα εκτελεί τρία δρομολόγια ημερησίως από και προς την Κυλλήνη, πλην Δευτέρας και Παρασκευής όπου τα δρομολόγια θα είναι τέσσερα!
Πλοίαρχος ανέλαβε ο Ζακυνθινος Κυριάκος Μουζάκης, καλός γνώστης της γραμμής αφού έχει υπηρετήσει στα πλοία «Αγ. Διονύσιος Σ.» και «Διονύσιος Σολωμός» έως και πέρσι.

Συγκρίσεις τιμών με την Κέρκυρα...

Ας σημειωθεί, συγκριτικά με την Κέρκυρα, ότι αν και το πλοίο είναι κλειστού τύπου (άρα και έχει υποχρέωση τουλάχιστον 18 μελών πλήρωμα σε σύγκριση με τα 9 που έχουν οι «παντόφλες»), αν και το δρομολόγιο Ζάκυνθος – Κυλλήνη είναι κατά τι μεγαλύτερο από αυτό της Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, αν και το νησί της Ζακύνθου έχει το 1.3 περίπου του πληθυσμού από την Κέρκυρα (και αντίστοιχα μειωμένη κίνηση), το εισιτήριο τόσο για τους επιβάτες όσο και γα τα ΙΧ είναι κατά πολύ φθηνότερο από το κανονικό εισιτήριο της γραμμής της Κέρκυρας: ανά επιβάτη 7,5 €, για τα ΙΧ αυτοκίνητα 28 €, τις μικρές μοτοσικλέτες 7,6 €, τις μεγάλες μοτοσικλέτες 12 € και τα λεωφορεία και μεγάλα οχήματα 8,6 € ανά μέτρο.

10 δρομολόγια «όλα με κλειστά», με διάρκεια μία ώρα!

Ας σημειωθεί ότι αντίστοιχη τιμολογιακή πολιτική εφαρμόζουν και οι άλλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται (όλες με σύγχρονα κλειστού τύπου πλοία) στη γραμμή Κυλλήνη – Ζάκυνθος, ενώ τα ημερήσια δρομολόγια από όλες τις εταιρίες τη χειμερινή περίοδο ξεπερνούν τα 10 (μετά την έλευση της νέας εταιρίας που ανταγωνίζεται πλέον την υπάρχουσα κοινοπραξία των άλλων εταιριών), από τις 5.45 το πρωί έως της 18.45 το απόγευμα και το δρομολόγιο διαρκεί περίπου μία ώρα για διαδρομή 18 ναυτικών μιλίων (Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα έχουν απόσταση 17 ναυτικών μιλίων και το ταξίδι διαρκεί 1.45 λεπτά κατά μέσο όρο...).

Το νέο πλοίο

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, το νέο πλοίο «Φιόρο του Λεβάντε» έχει συνολικό μήκος 118 περίπου μέτρα (για την ακρίβεια, 118.80 για να... συμβαδίζει με το προϊόν της ιδιοκτήτριας εταιρίας!) και 20 μέτρα πλάτος, έχει σχεδιαστεί από Έλληνες μηχανικούς, έχει μεταφορική ικανότητα 1.140 επιβατών, ενώ τα γκαράζ του πλοίου εξυπηρετούν 310 ΙΧ αυτοκίνητα ή 32 φορτηγά και 120 ΙΧ αυτοκίνητα. Το tonnage του είναι 3.200 tons και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 19,8 knots και υπηρεσιακή ταχύτητα 18 knots.
Εντυπωσιάζουν και οι παροχές που δίνονται στους επιβάτες, που είναι εκτός των βασικών (κλιματισμός, τηλεοράσεις, αεροπορικά καθίσματα, ηλεκτρονικά παιχνίδια κλπ.), ακόμα και WiFi σε όλους τους χώρους, ηλεκτρονικοί υπολογιστές προσβάσιμοι στο κοινό και πρίζες σε όλους τους χώρους.
Το πλοίο εκτελούσε παλιά δρομολόγια στη Νότιο Κορέα, αλλά σταμάτησε τα δρομολόγια αυτά μετά από πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο χώρο επιβατών το 2011 και η οποία είχε προκαλέσει μεγάλες καταστροφές εσωτερικά, χωρίς πάντως να υπάρξουν θύματα. 
Εξαγοράστηκε ένα χρόνο αργότερα από τους νέους ιδιοκτήτες οι οποίοι προχώρησαν σε πλήρη ανακατασκευή του, τόσο των εσωτερικών χώρων όσο και των ανώτερων καταστρωμάτων.

Στοχεύουν στην επέκταση σε όλο το Ιόνιο!

Η εταιρεία Levante Ferries αποτελεί θυγατρική της εταιρίας «Ειδησεογραφική Ελλάς» (έχει στην ιδιοκτησία της μεταξύ άλλων το 11880), ενώ ιδιοκτήτης της είναι ο Ζακυνθινός επιχειρηματίας Γιώργος Θεοδόσης.
Η εταιρία έχει στο στρατηγικό σχεδιασμό της την ανάπτυξή της και στο υπόλοιπο Ιόνιο τα επόμενα χρόνια, με αρχή τα δρομολόγια από και προς Κεφαλονιά. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η ομάδα της Levante Ferries δεν επαναπαύεται, αλλά είναι παρούσα στις εξελίξεις και την «επόμενη ημέρα» στο χώρο της ναυτιλίας-ακτοπλοΐας, με συγκροτημένη στρατηγική και οργανωμένο σχέδιο ανάπτυξης και εξέλιξης. Χώρο δραστηριοποίησής της - σε πρώτη φάση - αποτελεί το Ιόνιο Πέλαγος, το οποίο υπόσχεται και μπορεί να υπηρετήσει με τον πιο πλήρη, σύγχρονο και ποιοτικό τρόπο για το επιβατικό κοινό της. Όραμά της, οι θαλάσσιες συγκοινωνίες του Ιονίου Πελάγους, να καταστούν πολύ σύντομα πρότυπο και σημείο αναφοράς στον Ελλαδικό χώρο και παγκοσμίως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...