Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

"Η τεχνολογία βοηθά για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής"
"Η Google Εarth αρωγός στην προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Μια 15μελής ομάδα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών έχει επιστρατευθεί, στην οδό Καραγεώργη Σερβίας, για να εντοπίζει, μέσω δορυφόρου, πισίνες, βίλες, ακίνητα, ώστε εν συνεχεία να...

τα διασταυρώνει με τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων.

Ο «μεγάλος αδελφός» για τις κρυφές πισίνες, τις αυθαίρετες βίλες και τα μεγάλα ακίνητα βρίσκεται, όπως φαίνεται, σε πλήρη δράση και ήδη με τη βοήθεια της Google Εarth έχουν εντοπισθεί πισίνες που είτε δεν είχαν.. δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους είτε δηλώθηκαν... μικρότερες. Οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν για την απαραίτητη διασταύρωση στοιχείων.

Η έρευνα στρέφεται κυρίως στις «ακριβές» περιοχές των βορείων και των νοτίων προαστίων, αλλά και σε νησιά όπου οι πολυτελείς βίλες φυτρώνουν τα τελευταία χρόνια σαν μανιτάρια, με τους ιδιοκτήτες τους να παραμένουν άγνωστοι ή να είναι γνωστοί και να δηλώνουν πενιχρά εισοδήματα.

«Είμαστε διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο, ακόμη και την Google, προκειμένου να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή» δήλωσε στο «Βήμα» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ. Γεωργακόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι ήδη 15 έφοροι διασταυρώνουν στοιχεία, χρησιμοποιώντας όχι μόνο την Google Εarth αλλά και το Ιnternet. «Οσοι κατέχουν πισίνες και δεν τις έχουν δηλώσει θα πρέπει τώρα να αρχίσουν να ανησυχούν» τονίζει ο κ. Γεωργακόπουλος.

Στην ίδια μάχη η κυβέρνηση αξιοποιεί πλέον και το Ιnternet. Την περασμένη Τετάρτη οι ειδικές αυτές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με τις αντίστοιχες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εντόπισαν sites με τα οποία, πρώτον, διοχέτευαν ψευδείς πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στο Εθνικό Νομισματοκοπείο άρχισαν να «κόβουν» δραχμές και, δεύτερον, έδιναν οδηγίες με ποιoν τρόπο μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να μεταφέρουν χρήματα στην Κύπρο, ή ακόμη πώς να μεταφέρουν την έδρα offshore εταιρειών από την Ελλάδα στην Κύπρο, αφού, σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι offshore εταιρείες θα φορολογούνται εφεξής με 15%. Οι υπεύθυνοι των sites αυτών θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα, όπως είπε ο κ. Γεωργακόπουλος"
http://trelokouneli.blogspot.com/

3 σχόλια:

 1. ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.
  ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ .
  Ο ΜΠΙΓΚ ΒΡΑΔΕΡ ΣΕ ΔΡΑΣΗ.
  ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΦΑΓΕ 300.000.000.000Ε ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μην ανησυχητε οι πασοκοτρομοκρατες θα βρουν τη λυση να ξαναπλουτισουν. Θα τους εντοπιζουν θα τους πλησιαζουν θα τους τα παιρνουν μαυρα και θα τους αφηνουν ησυχους. ζητω στη Νεα Πασοκοκοτρομοκρατια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κάτι τυπάδες με πολύ μαύρο χρήμα, μεσίτες, εργολάβους κ.λ.π., δεν τους βλέπω να ανησυχούν και πολύ για τα μέτρα. θα τους ακουμπήσει το ΦΑΣΟΚ -Φασιστικό Αρπαχτικό Σοσιαληστικό Κόμμα- αυτούς ρε φακίρη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...