Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Σε επίπεδα ρεκόρ o αριθμός των Αμερικανών κάτω από το όριο της φτώχειας - Ένας στους έξι Αμερικανούς είναι κάτω από το όριο της φτώχειας

By "america"
Ουάσινγκτον


Τα 46 εκατομμύρια έφτασαν το 2010 οι Αμερικανοί που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, και ενώ δεν διαφαίνεται σύντομα μείωση της ανεργίας. Πρόκειται για το υψηλότερα επίπεδο για τις ΗΠΑ από τη δεκαετία του '50, οπότε και άρχισαν να τηρούνται στοιχεία.
Ακόμη μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των Αμερικανών που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη κανενός είδους, ο οποίος φτάνει σχεδόν τα 50 εκατομμύρια. Τα ίδια στοιχεία δείχνουν πως το μέσο εισόδημα μειώθηκε πέρυσι κατά 2,3%.
Τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν την Τρίτη, και βασίζονται στα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής. Το 2010 είναι ο τρίτος κατά σειρά χρόνος κατά τον οποίο αυξάνεται το ποσοστό των Αμερικάνων κάτω από το όριο της φτώχειας, που φτάνει πια το 15,1%.
H ανακοίνωση των στοιχείων συμπίπτει με την ανακοίνωση του πακέτου του Λευκού Οίκου για την αναζωογόνηση της αγοράς εργασίας, και υπογραμμίζει -όπως σχολιάζει σύσσωμος ο αμερικανός Τύπος- την κεντρική σημασία που θα παίξει το επίπεδο της ανεργίας στη διαδρομή για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.
Οι ΗΠΑ είναι σταθερά στην κορυφή των χωρών του αναπτυγμένου κόσμου βάσει του ποσοστού φτώχειας: Από τις 34 χώρες που παρακολουθεί ο ΟΟΣΑ, μόνο η Χιλή, το Ισραήλ και το Μεξικό κατατάσσονται υψηλότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...