Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΦΟΡΟΙ - ΦΟΡΟΙ - ΦΟΡΟΙ!!

ΕΛΣΤΑΤ: Κατακόρυφη πτώση 65,4 % για την οικοδομή




Τον Νοέμβριο του 2012, κατακόρυφη πτώση κατά 65,4% σημείωσε η οικοδομική δραστηριότητα τον Νοέμβριο με τον κλάδο να συνεχίζει την ίδια πορεία, καθώς η οικονομία βρίσκεται ήδη στον έκτο χρόνο της ύφεσης.

Βάσει στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής την Τρίτη, ο αδειοδοτούμενος όγκος των κατασκευαστικών έργων ανήλθε τον Νοέμβριο στα 706.900 κυβικά μέτρα έναντι 2,04 εκατ. τον αντίστοιχο μήνα του 2011.


ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ..

Φορολογική από τα 18 με τεκμαρτό "φανταστικό" εισόδημα

Η καινούργια είδηση που έχει αναστατώσει γονείς και παιδιά είναι ότι μόλις κλείσει τα 18 του χρόνια το παιδί είναι υποχρεωμένο να αποκτήσει ΑΦΜ και να κάνει φορολογική δήλωση.

Το κράτος απειλεί φυσικά όπως όλους τους έλληνες ότι εάν καθυστερήσουν τα παιδιά να υποβάλουν την φορολογική δήλωση έως το τέλος Ιουνίου απειλούνται με χαράτσι 75€!!!!! Επίσης θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις και για να μην πληρώσουν φόρο και θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν έχουν εισόδημα!!!!!

Τέτοιο κυνηγητό σε παιδιά κάθε ηλικίας από την γέννηση τους έχει να δει ο κόσμος από την εποχή του Ηρώδη.

Είσαι μαθητής; Είσαι φοιτητής; Τι το νοιάζει το κράτος ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ έφτασε η ώρα σου και μέχρι τον Ιούνιο θέλω να υποβάλλεις φορολογική δήλωση.

http://freepen.gr/?p=17144


Ενιαίος φόρος ακινήτων: Αφορολόγητο στις 50.000 ευρώ


Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έχουν καταλήξει στην τελική συμφωνία για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, με το αφορολόγητο όριο να ορίζεται στις 50.000 ευρώ για ατομική περιουσία, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο.

Σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής", ο φόρος θα επιβληθεί στη συνολική αξία της περιουσίας των Ελλήνων που εκτιμάται, με τις σημερινές αντικειμενικές αξίες σε 1,3 δισ. ευρώ.

Ο φόρος θα επιβληθεί με προοδευτική κλίμακα και θα έχει συντελεστές από 0,1% έως 1,5% καθ η μέση επιβάρυνση θα διαμορφωθεί στο 0,15% επί της συνολικής ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων.

Από τον ενιαίο φόρο δε, δεν φαίνεται να εξαιρείται κανένα ακίνητο, ούτε εντός ούτε εκτός σχεδίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Οικονομικών, η αντικειμενική αξία της περιουσίας των φυσικών προσώπων ανέρχεται με βάση τις τιμές ζώνης της Εφορίας του Μαρτίου του 2007, που ισχύουν έως σήμερα, σε 520,5 δισ. ευρώ, ενώ η ακίνητη περιουσία των νομικών προσώπων σε 250 δισ. ευρώ.

Τέλος το φορολογικό "απυρόβλητο" των αγροτεμαχίων

Η συνολική αξία των αγροτεμαχίων και των εκτός σχεδίου ακινήτων που ως σήμερα παραμένουν αφορολόγητα, διαμορφώνεται σε περίπου 450 - 500 δισ. ευρώ.

Η ετήσια επιβάρυνση για το σύνολο των φορολογουμένων θα διαμορφώνεται πάνω από 2 δισ. ευρώ με την πλειονότητα των ιδιοκτητών που διαθέτουν μόνο αστικά ακίνητα, να παραμένουν αφορολόγητοι.

Όμως, για πρώτη φορά, θα επιβληθεί φόρος και στα αγροτεμάχια πως ως σήμερα βρίσκονταν στο φορολογικό απυρόβλητο. Μάλιστα, τα αγροτεμάχια θα φορολογούνται χωριστά από τα υπόλοιπα ακίνητα.

Για πόσους χτυπάει η καμπάνα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η διακομματική Επιτροπή, ο συνολικός αριθμός των ιδιοκτητών εντός σχεδίου ακινήτων ανέρχεται σε 5.569.336, εκ των οποίων αφορολόγητοι θα παραμείνουν 2.769.177 πολίτες, που εμφανίζονται στην Εφορία να έχουν ατομική ακίνητη περιουσία, μικρότερη των 50.000 ευρώ.

Με τον ενιαίο φόρο θα επιβαρυνθούν 2.800.159 ιδιοκτήτες εντός σχεδίου ακινήτων, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των φορολογουμένων που θα επιβαρυνθούν με φόρο επί των αγροτεμαχίων και των εκτός σχεδίου ακινήτων που διαθέτουν.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ακόμη, ότι ακίνητα αντικειμενικής αξίας από 50.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ διαθέτουν 1.356.081 πολίτες, ενώ ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ διαθέτουν 27.198 φορολογούμενοι.

Για τα ακίνητα των νομικών προσώπων, η αντικειμενική αξία των οποίων ανέρχεται σε 250 δισ. ευρώ, οι φορολογικοί συντελεστές θα διαφοροποιούνται ανάλογα με την φύση των ακινήτων, αλλά και την έκτασή τους.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/254226.html

4 σχόλια:

  1. ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 16/ 02//2013
    40% πάνω η Χρυσή Αυγή



    Μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία δίνει οριακό προβάδισμα 0,9% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου.

    Έτσι λοιπόν προκύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,4%, η ΝΔ συγκεντρώνει 19,5%, το ΠΑΣΟΚ 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,6%, η Χρυσή Αυγή 8,5%, η ΔΗΜΑΡ 4,1%, το ΚΚΕ 4,8%, η Δράση 1,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,2% και άλλο κόμμα δηλώνει ότι ψηφίζει το 4,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος προσεγγίζει το 36,1%.

    Σημειώνεται ότι βάση εκτιμήσεων, οι ψηφοφόροι που δεν απαντούν στη δημοσκόπηση, (4 στους 10) τείνουν σε ένα μεγάλο ποσοστό, με τα σημερινά δεδομένα, να υποστηρίζουν το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

    Δια της αναγωγής προκύπτει ότι τα πραγματικά ποσοστά που προσεγγίζει η Χρυσή Αυγή σε πρόθεση ψήφου, ενδέχεται να ξεπερνάνε το 13% σε σχέση με το 8,5% που εμφανίζεται στη δημοσκόπηση.

    Επίσης το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα, με οκτώ στους δέκα να θέλουν να καταργηθεί η αρμοδιότητα της Βουλής να αποφασίζει εάν θα δικάζονται οι πολιτικοί ή όχι.

    Στην ίδια δημοσκόπηση το 78% θέλει συνταγματική κατοχύρωση για 15ετές σταθερό φορολογικό σύστημα.

    Τέλος το 62% δηλώνει θετικό στην κατάργηση της παραγραφής της ποινικής ευθύνης μελών της κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CL9WjdJuJr4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαϊκός Σύνδεσμος: «Ο Βενιζέλος να μην μας πιάνει στο στόμα του»


    Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ως «απροκάλυπτα ναζιστικό κόμμα» το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου εξαπέλυσε μια σκληρή ανακοίνωση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    «Ο Βενιζέλος κατέστρεψε εκατομμύρια Έλληνες με τη μνημονιακή του πολιτική, καταλήστευσε ομολογιούχους, διέσυρε τη χώρα. Υβρίζει την Χρυσή Αυγή για να λάβει τα εύσημα των διεθνών τοκογλύφων, την ώρα που ο ελληνικός λαός τον φτύνει και το κόμμα του καταρρέει», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ "ΕΧΑΣΑΝ" ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
    "Νάτος... νάτος ο Πρωθυπουργός" για τον ΓΑΠ

    "Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός" ακουγόταν ως κύριο σύνθημα με τη συνοδεία ταμπούρλων από την νεολαία του κόμματος! Μετά ακουγόταν δυνατά "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό". Προφανώς στο ΠΑΣΟΚ είναι αμετανόητοι.

    Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε λίγο μετά τις 6:30μ.μ.

    Σε γενικές γραμμές το κλίμα που επικρατεί στο Συνέδριο μοιάζει περισσότερο με κλίμα εμφυλίου πολέμου με τους Βενιζελικούς να ρίχνουν βολές προς του Παπανδρεϊκούς και το αντίθετο.

    Νωρίτερα, ονομαστική επίθεση κατά των στενών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά την ομιλία του στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά "Οι ευθύνες για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ έχουν ονοματεπώνυμο: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Σωκράτης Ξυνίδης". Στο παρασκήνιο γεννήθηκε εσωκομματική αντιπολίτευση...

    Κλίμα εμφυλίου πολέμου στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ όπου τα "καρφιά" δίνουν και παίρνουν μεταξύ των δύο στρατοπέδων που δεν είναι άλλα από τους Βενιζελικούς και τους Παπανδρεϊκούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...