Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Με το ζόρι στο "δολοφονικό" ΤΕΒΕ όλο τα καταστήματα στα μικρά χωριά!

«Χαριστική βολή» και «ταφόπλακα» για τα καφενεδάκια και τα μπακάλικα των χωριών χαρακτηρίζουν οι ιδιοκτήτες τους την πρόταση, που κατατέθηκε πριν λίγες μέρες, για τη «διάσωση» των ασφαλιστικών ταμείων, σύμφωνα με την οποία και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε χωριά και πόλεις με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων, θα πρέπει να ασφαλιστούν στο ΤΕΒΕ!

«Ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν πραγματικά άδικο» λέει ο κ. Σπύρος Καπώνης που διατηρεί καφενείο στο Κουρτέσι και συνεχίζει: «Πολλά μαγαζιά θα κλείσουν. Ίσα – ίσα τα φέρνουμε πέρα. Η πελατεία έχει μειωθεί σε ποσοστό ακόμα και 75%. Ο κόσμος δεν έχει πια λεφτά για να βγει έξω να πιεί τον καφέ του. Την ίδια στιγμή τα έξοδα αυξάνονται, η Δ.Ε.Η. έχει τριπλασιαστεί, πληρώνουμε 600 ευρώ το δίμηνο. Αν αναγκαστούμε να ασφαλιστούμε στον ΤΕΒΕ για την πιο μικρή κατηγορία θα πρέπει να πληρώνουμε 2.500 – 3.000 ευρώ το χρόνο. Από που θα τα βγάλουμε αυτά τα χρήματα;
Το ένα και μοναδικό καφενεδάκι που λειτουργεί στην απομακρυσμένη Αετοράχη διατηρεί ο κ. Γεώργιος Βασιλόπουλος, ο οποίος σχολίασε στην εφ. «Πατρίς»: «Με δύο καφέδες που πουλάω την ημέρα στο χωριό πως θα μπω στο ΤΕΒΕ; Το μόνο πράγμα που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια είναι τα έξοδα. Η κίνηση έχει μειωθεί έως και 80%. Εγώ προσωπικά δεν αντέχω άλλο. Πήγα σήμερα στο λογιστή μου για να κάνω διακοπή εργασίας αλλά μου είπε να την κάνουμε τον Σεπτέμβρη. Διατηρώ το μοναδικό καφενείο που υπάρχει στην Αετοράχη και οι μοναδικοί μου πελάτες καθημερινά είναι 5 ηλικιωμένοι. Θα το κλείσω να κλειστούμε πλέον όλοι στα σπίτια μας».

«Δεν χρειαζόμαστε το ΤΕΒΕ ούτε κανένα άλλο μέτρο. Θα κλείσουμε έτσι αλλιώς μόνοι μας από τον Σεπτέμβρη» αναφέρει στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Χρήστος Ρήγας που διατηρεί και αυτός καφενείο στο Κουρτέσι και συνεχίζει: «Δεν υπάρχουν χρήματα, έχουμε τελειώσει. Πελατεία δεν υπάρχει, προσπαθούμε να πουλήσουμε τσιγάρα για ένα ελάχιστο κέρδος τα οποία, όπως και όλα μας τα πράγματα, πρέπει να τα πληρώσουμε προκαταβολικά για να τα πάρουμε. Εδώ έκλεισαν σιγά – σιγά όλα τα περίπτερα. Την ίδια τύχη θα έχουμε και εμείς, δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο».

Τέλος, η κα. Αθανασία Κουργιαλά που διατηρεί παντοπωλείο στο Κουρτέσι είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Δεν τα βγάζουμε πέρα, δεν είμαστε μεγάλο σουπερ μάρκετ. Είμαστε σε χωριό και περιμένουμε τον περαστικό να σταματήσει και να πάρει κάτι. Τα λειτουργικά έξοδα είναι τεράστια. Σκεφτόμαστε πολλές φορές να αφήσουμε τις λάμπες έξω αναμμένες γιατί φοβόμαστε πόσο θα έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Από εκεί και πέρα πώς να ασφαλιστούμε στο ΤΕΒΕ; Τα ποσά που απαιτούνται είναι τεράστια. Από πού θα τα βγάλουμε; Υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν θα αντέξουν και θα κλείσουν».

patrisnews.com

2 σχόλια:

 1. Λαϊκός Σύνδεσμος: ''Παράνομη η κυβέρνηση''

  "ΕΚΤΕΛΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ''
  «Παράνομη η κυβέρνηση που εκτελεί πιστά τις ανθελληνικές εντολές των τοκογλύφων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή, προσθέτοντας πως «ο Σαμαράς εξελέγη υποσχόμενος κατάργηση του χαρατσιού και μηδενικές απολύσεις και τώρα νομοθετεί τα ακριβώς αντίθετα. Είναι παράνομος πρωθυπουργός και εκτελεί πιστά τις ανθελληνικές εντολές των τοκογλύφων».

  Μόνη λύση, είναι «μία εθνική ηγεσία με πρωτοπόρο την Χρυσή Αυγή, που θα αρνηθεί να πληρώσει το παράνομο, τοκογλυφικό χρέος και θα εκμεταλλευθεί τον εθνικό μας πλούτο προς όφελος των Ελλήνων».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

  Άρθρο με το οποίο περιγράφεται η σημερινή πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα, εγράφη στο προχθεσινό φύλλο της ναυαρχίδας του σάπιου μεταπολιτευτικού καθεστώτος, «Καθημερινή». Στο άρθρο, υπό τον τίτλο «Πλήρης πολιτική αμηχανία», απομυθοποιείται η δήθεν αντισυστημικότητα του νέου ΠΑΣΟΚ (ΣΥΡΙΖΑ), που χαρακτηρίζεται «συστατικό στοιχείο του συστήματος, με ρόλο διακριτό και προκαθορισμένο». Αντιθέτως, η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζεται «φορέας ανατροπής» και «απειλή της υφιστάμενης πολιτικής τάξεως», ενώ ο Γ.Γ. Ν. Μιχαλολιάκος «καταστροφέας του συστήματος». Αν και η όλη φιλοσοφία του άρθρου μιας εφημερίδας που απευθύνεται στο σκληρό πυρήνα του συστήματος, είναι ξεκάθαρα εχθρικός προς το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών, κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει πως λέει την αλήθεια. Ιδού:
  «Τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα επισημαίνει η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Ανάλογη και η εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, προ ολίγων ημερών… Ανέμενε η καθεστηκυία τάξη της Ελλάδος -πολιτική και οικονομική- επαναστατικές εκρήξεις της Αριστεράς· και υπήρξαν πράγματι με την εκδήλωση της κρίσεως και κάποιες από αυτές πήραν μορφή απεχθή και εγκληματική. Αλλά η δυναμική της Αριστεράς από τη μετριοπαθή έως την πλέον ακραία έκφρασή της εξαντλήθηκε σε εντυπωσιακά μικρό διάστημα. Οι μάζες των αριστερών ψηφοφόρων μετακινούνται -όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις- στα κόμματα, που διαμορφώθηκαν από τη μαρξιστική φιλολογία, αλλά οι Έλληνες πολίτες δεν αναζητούν καταφύγιο σε αυτά. Τα αντιμετωπίζουν ως συστατικά στοιχεία του κατεστημένου, με ρόλους διακριτούς και προκαθορισμένους. Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο απασχολεί τη συγκυβέρνηση, είναι ένα κόμμα επιστροφής στην αυταπάτη του ΠΑΣΟΚ της ψευδεπίγραφης ευημερίας· είναι ένα κόμμα των νεόπτωχων μικροαστών, δίχως την εθνικιστική διάσταση των πρώτων κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου.

  Φορέας ανατροπής ανεδείχθη η Χρυσή Αυγή του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου. Η επιρροή του πρωτόγονου αυτού κόμματος άρχισε να είναι εντυπωσιακή, όπως και η έλξη που ασκεί στους νέους, όχι αποκλειστικά πληβειακής αλλά και αστικής προελεύσεως. Η ένταση των συγκρούσεων στις τελευταίες συνεδριάσεις της Βουλής οδήγησε στη σύμπηξη μετώπου και το συγκεκριμένο κόμμα χαρακτηρίζεται ως απειλή της υφισταμένης πολιτικής τάξεως. Σωστή η διαπίστωση, μόνον που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί την πολιτική έκφραση της μεταπολιτεύσεως υπεύθυνη για τη διασπάθιση του δάνειου πλούτου, τη διαφθορά, την παρούσα οικονομική εξαθλίωση και τον ευτελισμό του κράτους. Μάλλον υπηρεσία προσέφεραν στη Χρυσή Αυγή οι επικριτές της. Στον ιδεολογικό τομέα τα κόμματα αναδεικνύουν «εκλεκτικές συγγένειες» της Χρυσής Αυγής με τη ναζιστική Γερμανία. Αλλά όταν η παρούσα γερμανική κυβέρνηση κατηγορείται ευθέως ως «κατοχική», ακόμη και από αναλυτές εκσυγχρονιστικής διαμορφώσεως, διερωτάται κανείς εάν η αναφορά στο εγκληματικό παρελθόν της Γερμανίας μπορεί να αναχαιτίσει την αυξανόμενη δημοτικότητα του κ. Μιχαλολιάκου και του κόμματός του.

  Η Ελλάς κατέρρευσε οικονομικά και έχει αρχίσει να αποσυντίθεται πολιτικά. Περί αυτού πρόκειται και μόνον. Δεν είναι τυχαίο ότι η κρίση ανέδειξε δύο πολιτικούς που εκινούντο στις παρυφές ή εκτός του καθιερωμένου πολιτικού συστήματος: τον κ. Αλέξη Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ, που φιλοδοξεί να κατακτήσει την εξουσία και ως εκ τούτου προχωρεί σε κάποιες «προσαρμογές», και τον κ. Μιχαλολιάκο, που έχει αναλάβει τον ρόλο του καταστροφέα του συστήματος. Οι άλλοι ηγέτες απλώς ετεροκαθορίζονται από αυτούς. Η πολιτική αστάθεια δεν είναι κίνδυνος, είναι ήδη πραγματικότης».

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...