Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Εξαρθρώθηκε 5μελής σπείρα Αλβανών που είχε ρημάξει βίλες και σπίτια στη Βόρεια Κέρκυρα

speira diarrixeis
Επί σχεδόν ένα χρόνο είχαν ρημάξει κατοικίες στο βόρειο συγκρότημα της Κέρκυρας. Η δράση τους έλαβε τέλος, αφού τη σπείρα εξάρθρωσε η Ασφάλεια Κέρκυρας.


Συνελήφθησαν 3 άτομα αλβανικής καταγωγής, ενώ αναζητούνται δύο ομοεθνείς τους οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί. 
Εξιχνιάστηκαν δεκαοχτώ διαρρήξεις σπιτιών , από τις οποίες είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 80.000 ευρώ!
Για την εξάρθρωση της σπείρας, υπήρξε πολύμηνη συντονισμένη προσπάθεια πολλών υπηρεσιών της Αστυνομίας στην Κέρκυρα(Ασφάλεια, Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κασσιώπης, Ο.Π.Κ.Ε.), μετά από τις καταγγελίες από πολίτες τα σπίτια των οποίων είχαν διαρρήξει.

martinis giannoulis

Την επιτυχία της Αστυνομίας ανακοίνωσαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου 
ο Αστυνομικός Διευθυντής Σπ. Μαρτίνης και ο Διοικητής Ασφαλείας Μάνθος Γιαννούλης




Ηλικίας από 22 έως 26 ετών

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί τρία μέλη της ομάδας, ηλικίας 26, 22 και 24 ετών Αλβανικής καταγωγής, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί δύο ακόμη ομοεθνής τους, ηλικίας 23 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων διαρρήξεων και κλοπών. 
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των εκτεταμένων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διήμερο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, χθες το πρωί στην περιοχή των Σινιών, ο 26χρονος και ο 22χρονος από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κασσιώπης και χθες το απόγευμα ο 24χρονος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας. 
Σε τουλάχιστον 18 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από οικίες και καταλύματα κατά τους τελευταίους μήνες, έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή τους, στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων να ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό των 80.000 ευρώ.

Η μεθοδολογία της σπείρας

Αφού κατόπτευαν συγκεκριμένες περιοχές, έβαζαν στο στόχο τους κυρίως τουριστικά καταλύματα και παραθεριστικές κατοικίες από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Ξεχωρίζουν οι διαδοχικές διαρρήξεις πέντε καταλυμάτων στην περιοχή των Γουβιών, που διέπραξαν το τελευταίο δεκαήμερο, από όπου αφαίρεσαν αρκετά χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Σε διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, καθώς επίσης οι αστυνομικοί εντόπισαν και έναν κλεμμένο φορητό Η/Υ, ο οποίος είχε  αφαιρεθεί τις βραδινές ώρες της 25.11.2012, από οικία στην περιοχή των Αυλιωτών Κέρκυρας και τον επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη του.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών μελών και την πλήρη διερεύνηση της δράσης της σπείρας για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

6 σχόλια:

  1. an ine alithia ayto poy akoysa imaste gia pniximo
    i mpoyfonia grafi vivlio gia tin katagogi twn kasopitwn
    apo toys finikes!!!!!!!
    eleos
    ton psixiatro grigora!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. thn eidame kai sta topika kanalia, poy elege oti h latreia tou dia irthe apo tous foinikes!kamia sxesh me thn istoria! kamia sxesh me thn pragmatikothta.pasokikes arloumpes. thn zhmia tous omws thn kanoun mia xara...

      Διαγραφή
  2. ΤΟ ΑΝΙΨΟΥΔΙ ΤΣΙ ΛΑΜΙΑΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ. Ο ΧΡΙΣΤΟ.. ΤΣΙ ΛΑΜΙΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΑ 14ΧΡΟΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΛΑΜΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΤΙΣΑΝ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΑΜΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ΝΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΧΑΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΤΥΧΕΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΜΑΝΕ. ΠΑΣΟΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΛΗΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΡΥ-ΟΚΟΛΑΠΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΜΑΝ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝΕ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ. Ε ΡΕ ΦΟΥΣΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ!

      Διαγραφή
  3. blogger bale kana reportaz gia tis biles toy kirou poy tis listepse albaniki speira...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήθεια λέει.. Άκουσα ότι αρχιλήσταρχος ήταν ο Αλβανός επιστάτης με τη μαύρη τζιπάρα.. Την έκανε λέει για Αλβανία.. Θα επιστρέψει όμως σε λίγο καιρό για να συνεχίσει τις .. μπίζνες!
    Πληροφοριακά να πω ότι ο μπαμπάς του UCKά που ήταν επίσης λήσταρχος αρχηγός της συμμορίας Αλβανών ευπαθών συμπολιτών μας που ρήμαζαν τις βίλες όσα χαστούκια τρώει τόσα περισσότερα "ξερνάει"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...