Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Φορολογούνται ακόμη και τα γιαπιά!


Η κυβέρνηση πήρε πίσω άρον άρον το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων με εντολή της τρόικας, η οποία έκρινε πως δεν είναι αρκετά σκληρό για τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας και προφανώς δεν εξυπηρετεί τα σχέδια των «ληστρικών» funds που περιμένουν να κατάσχουν τις περιουσίες των Ελλήνων.
Την τελευταία στιγμή οι δανειστές απαίτησαν από το υπουργείο Οικονομικών να αποσύρει το νόμο για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα και να εντάξει μέσα και άλλα πιο επώδυνα μέτρα.

Φαίνεται πώς οι εκπρόσωποι των δανειστών άκουσαν τον κ. Στουρνάρα που είπε ότι οι Έλληνες δεν φορολογούνται αρκετά και πώς η Ελλάδα δεν είχε φόρο για τα ακίνητα και είπαν να μας ξεκάνουν. Πιθανόν βέβαια να ήταν και μία πάσα του υπουργού Οικονομικών προς της τρόικα. 
Το νομοσχέδιο που ήταν λοιπόν έτοιμο να κατατεθεί σήμερα πήρε αναβολή και θα έρθει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, δίδοντας ελάχιστο χρόνο στους βουλευτές να το μελετήσουν και να το εγκρίνουν. Αν και μέχρι τώρα λένε σε όλα «ΝΑΙ».
Είναι πάντως γεγονός ότι υπάρχουν φόβοι στην κυβέρνηση για «αντάρτικο» βουλευτών, ιδίως όταν αντικρίσουν τα νέα μέτρα που σχεδιάζει να εντάξει με εντολή της τρόικας στο νομοσχέδιο.
Η τρόικα επιμένει για μέτρα ανάλογα των απωλειών από τον φόρο ακινήτων και έτσι το υπουργείο προσπαθεί να μειώσει τις απώλειες με αλλαγές στους συντελεστές. Εδώ όμως “κολλάει” στις αντιδράσεις των βουλευτών και έτσι η διαδικασία καθυστερεί.
Στην σημερινή μορφή του πάντως το νομοσχέδιο κρύβει παγίδες, κυρίως για όσους έχουν αστικά ακίνητα (ιδίως μονοκατοικίες) , τους κατόχους αγροτεμαχίων (που σήμερα είναι αφορολόγητα) άλλα και αρδευόμενες εκτάσεις σε όλη την χωρά κρύβει το νομοσχέδιο για το Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων που αναμένεται να κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες στην Βουλή.
Ισχυρό θα είναι και το χτύπημα σε όσους έχουν αναξιοποίητα και ξενοίκιαστα ακίνητα, γιαπιά, οικοδομές, τα οποία θα φορολογηθούν βάρια, πάρα το γεγονός ότι δεν ηλεκτροδοτούνται και δεν παράγουν κάποιο εισόδημα στο ιδιοκτήτες τους.
Το τελικό σχέδιο νόμου του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων προβλέπει μεγάλες επιβαρύνσεις για όσους έχουν μικρή και μεσαία ακίνητη περιουσία:
1) Όσοι φορολογούμενοι κατέχουν μονοκατοικίες μεσαίας αξίας σε αστικές περιοχές  και αγροτεμάχια σε περιοχές εκτός σχεδίων πόλεων θα πληρώνουν με το νέο σύστημα περισσότερο φόρο. Σήμερα οι φορολογούμενοι αυτοί πληρώνουν μόνο το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακίνητων της ΔΕΗ για τις μονοκατοικίες τους. Με το νέο καθεστώς φορολόγησης όμως έρχεται διπλό χτύπημα καθώς α) επιβάλλεται ο Ενιαίος Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων στις μονοκατοικίες και β) επιβάλλεται φόρο και στα οικόπεδα στα οποία έχουν ανεγερθεί οι μονοκατοικίες καθώς επίσης και στα αγροτεμάχια, τα οποία, με το ισχύον σήμερα σύστημα, φοροαπαλλάσσονται! Μάλιστα, με το νέο φορολογικό καθεστώς, εάν έχει ανεγερθεί μονοκατοικία μέσα σε αγροτεμάχιο προβλέπεται πενταπλασιασμός του φόρου επί του αγροτεμαχίου!
2) Τα οικόπεδα θα φορολογούνται πλέον εις διπλούν, και με τον κύριο και με τον συμπληρωματικό Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ενώ με το ισχύον σήμερα σύστημα επιβαρύνονται μόνο με τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.
3) Τα αγροτεμάχια θα φορολογηθούν για πρώτη φορά, ενώ μέχρι σήμερα φοροαπαλλάσσονταν. Ακόμη χειρότερα γίνονται τα πράγματα στις περιπτώσεις που τα αγροτεμάχια είναι εκτάσεις αρδευόμενες με μονοετείς καλλιέργειες (βαμβάκι, σιτηρά κ.λπ.).
4) Πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις σημαντικού ύψους θα υποστούν με το νέο σύστημα και όσοι κατέχουν μη ηλεκτροδοτούμενα - ημιτελή ή αποπερατωμένα – κτίσματα («γιαπιά», ξενοίκιαστα «κενά» κτίσματα κατοικιών ή επαγγελματικής στέγης), τα οποία δεν αποδίδουν καθόλου εισόδημα Οι ιδιοκτήτες αυτοί θα πληρώσουν φόρο για πρώτη φορά!

4 σχόλια:

  1. Τελικά τα χωράφια δεν θα μας τα πάρουν ούτε οι κομμουνιστές, ούτε οι καπιταλιστές! Θα τα πάρουν οι Εβραίοι!

    George Soros, John Paulson και Daniel Loeb οι νέοι μέτοχοι της Τράπεζας Πειραιώς (δηλαδή της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος

    http://olympia.gr/2013/12/05/%CF%83%CF%85%CE%B3%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CE%BB/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ
    Οι βουλευτές της Ν.Δ. στους δρόμους δεν κυκλοφορούν, ενώ σε πολλές περιπτώσεις για να μετακινηθούν ιδιωτικά και να μεταβούν ακόμη και σε «προστατευμένο» περιβάλλον… μεταμφιέζονται.
    Οι βουλευτές της Ν.Δ., που εμφανίζονται «κότες», αφού από τη μία δήθεν ετοιμάζουν αντάρτικο, εκφράζουν τις αντιρρήσεις και τις αντιδράσεις τους στα νομοσχέδια της συγκυβέρνησης αλλά εν τέλει ψηφίζουν με χέρια και με πόδια.
    Ολοένα και περισσότεροι αποφεύγουν να κατέβουν στα πολιτικά τους γραφεία, αφού ο κόσμος τους φτύνει για τα κατορθώματα τους.
    Και πολύ καλά κάνουν, καθώς αφενός όσοι συμφωνούν με τα νομοσχέδια συμπράττουν στην κατάσχεση των σπιτιών των Ελλήνων, ενώ όσοι δήθεν αντιδρούν εμπαίζουν και από πάνω τους μελλοντικούς αστέγους, που θα χάσουν τα σπίτια τους με τη δική τους ψήφο.

    Στο «κλαμπ» των δήθεν βουλευτών που εμφανίζονται… έντονα δυσαρεστημένοι από την πολιτική της κυβέρνησης μπήκε και ο Α. Σπηλιωτόπουλος με δηλώσεις του μέσω twitter, «ρίχνοντας» τα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

    Προστέθηκε στους… επαναστάτες Π. Παυλόπουλο, που μιλούσε για αντισυνταγματικότητα, Γ. Βλάχο και σε πολλούς άλλος που αποδείχθηκαν αντιρρησίες στα λόγια, αλλά στις πράξεις «κότες». Υπερψήφισαν.
    Μόνο ο Β. Πολύδωρας είχε το θάρρος (μετά από πολλές «απειλές» και αρκετά «ΝΑΙ» είναι η αλήθεια και αυτός) να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων και να θέσει εαυτόν εκτός Κ.Ο. της Ν.Δ.

    Γνωρίζουν πολύ καλά οι βουλευτές της Ν.Δ. πώς αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές το κόμμα τους θα καταρρεύσει και οι ίδιοι θα περάσουν στην… ιστορία. Ότι έπαθε το ΠΑΣΟΚ με τον Γ. Παπανδρέου του 2011, ίσως και χειρότερα, ανάλογα με το πότε θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές. Ένα τεράστιο ποσοστό βουλευτών δεν επανεξελέγησαν.

    Με λίγα λόγια θα χάσουν τους παχυλούς μισθούς και τα προνόμια. Τα βουλευτικά αυτοκίνητα, την προσωπική ασφάλεια, το αφορολόγητο και πολλά ακόμη.

    Η κατάρρευση της Ν.Δ. φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις. Τις τελευταίες εβδομάδες ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά πρώτος σε όλες τις δημοσκοπήσεις και αυξάνει τη διαφορά του. Μέχρι και η RASS, που δίνει τις πιο «φιλικές» δημοσκοπήσεις στη Ν.Δ. την εμφανίζει δεύτερη με διαφορά 0,4%. Το 0,4% για τη RASS σημαίνει 3-4 μονάδες διαφορά πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ.

    Το κυβερνών κόμμα χάνει συνεχώς έδαφος και καταρρέει με μία μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων να κατευθύνεται προς τη Χρυσή Αυγή, η οποία αυξάνει τα ποσοστά του παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του παραμένει φυλακισμένη με ένα σαθρό κατηγορητήριο.
    Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, δεν γίνεται καμία συζήτηση. Έχει ήδη διαλυθεί και οι εναπομείναντες τσακώνονται στα αποκαΐδια. Ο νυν Πρόεδρος Ε. Βενιζέλος ψάχνει να την κάνει προς την «Ελιά», προκειμένου να διασωθεί στην λογική στρίβειν δια του αρραβώνος και μερικοί βουλευτές θέλουν να κρατήσουν ότι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΠΑΡΑΧΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΟΥΣ
    "Είχε αλλοιωμένο σώμα και σπασμένο πρόσωπο"

    Ικανή να "ραγίσει" και "σίδερα" είναι η κατάθεση της μητέρας της Μυρτούς στο δικαστήριο... Οι λεπτομερείες που αποκαλύπτει στη μαρτυρία της η μητέρα του άτυχου κοριτσιού, φανερώνουν μια απίστευτα απάνθρωπη και θηριώδη μανία εκ μέρους του δράστη της επίθεσης...

    Επειδή, όμως, κάθε περιγραφή είναι περιττή, ακολουθούν τα λόγια της κ. Μαίρης Κοτρώτσου:

    «Πήγαμε στην Πάρο επειδή η μεγάλη μου κόρη είχε ψυχικά κουραστεί από τις Πανελλαδικές εξετάσεις! Ήθελε να πάει με τις φίλες της διακοπές αλλά εγώ φοβόμουν! Έτσι αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί για να προσέχω τη μεγάλη μου κόρη!

    Είχα και το αυτοκίνητο μαζί μου οπότε ό,τι κ αν χρειαζόταν και τα άλλα παιδιά, θα ήμουν δίπλα τους! Εκείνη την ήμερα καθόμασταν στην παραλία, η Μυρτώ ως υστερικά συντηρητικό και μη κοινωνικό άτομο δεν ήθελε να βγάλει τα ρούχα της και να κολυμπήσει! Μου ζήτησε να πάει μια βόλτα! Οχι της είπα!

    - Γιατί μαμά; είπε η Μυρτώ.

    - Γιατί παιδί μου είναι ένας μαυριδερός και συνέχεια κοιτάζει προς τα εδώ και με φοβίζει. Και θα φύγουμε σε λίγο.

    - Πού είναι τώρα, δεν τον βλέπω, είπε η Μυρτώ

    - Εφυγε προς τα επάνω παιδί μου, της είπα

    - Εντάξει, θα είμαι εδώ στα βράχια και θα ακούω μουσική. Μόλις μαζέψεις τα πράγματα φώναξε με ή τηλεφώνησε μου και θα έρθω...»

    Λίγο αργότερα όμως όταν η μητέρα της της τηλεφώνησε, διαπίστωσε ότι το κινητό της τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο.

    «Αμέσως ξεκίνησα να την ψάχνω μαζί με τη μεγάλη μου κόρη. Φτάσαμε στα βράχια και μου λέει η κόρη μου:

    - Μαμα, ειναι ένας περίεργος άνθρωπος εδώ κάτω.

    - Μήπως ειναι η Μυρτω; είπα.

    - Οχι δεν νομίζω, είπε το κορίτσι μη μπορώντας να αναγνωρίσει την ίδια της την αδερφη!

    Όταν πλησίασα το σημείο είδε ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Εβλεπα παντού αίμα. Παρά πολυ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο.

    Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή! Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου ειναι κλινικά νεκρό. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο.

    Τέσσερις μήνες μετά το συμβάν πήγα πάλι στο ίδιο σημείο! Ήθελα να το δω. Ήθελα να δω το μέρος που κακοποιήθηκε το παιδί μου. Παρόλο που έβρεξε και η θάλασσα ξεβράζε τα νερά της, τα βράχια είχαν ακόμα το αίμα του παιδιού μου! Εννέα φιάλες αιμα της χορηγήσαν στο νοσοκομείο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι λαθρομετανάστες βιάζουν Ελληνίδες και οι αριστεροί του χωριού κυνηγάνε Έλληνες πατριώτες.. Μια ζωή ανθέλληνες μισούν τη σάρκα τους.. Όταν τύχουν τέτοια περιστατικά στα παιδιά τους και τις γυναίκες τους θα γελάω ασταμάτητα.. Τους αξίζει..

    Η γυναίκα όμως από τη Σκάλα Λακωνίας που έπεσε θύμα του Πακιστανικού σιχάματος, δεν θα ξεχάσει ποτέ… Τον Σεπτέμβριο μια γυναίκα βιοπαλαιστής, αγρότισσα και μάνα είχε βρεθεί στα χωράφια προκειμένου να δουλέψει. Εκεί ο Πακιστανός φορώντας μια μάσκα στο πρόσωπο την πλησίασε, την χτύπησε και την βίασε! Και μετά εξαφανίστηκε!
    Πέντε μήνες αργότερα βρέθηκε να τριγυρνά άνετος στην «καθαρή» Ομόνοια του Δένδια! Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και από το γενετικό υλικό επιβεβαιώθηκε πως αυτός ήταν ο βιαστής της γυναίκας. Διαβάστε και το δελτίο τύπου της αστυνομίας:
    Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για βιασμό Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες της 30-1-2014 στην περιοχή της Πλατείας Ομονοίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, μετά από συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας Λακωνίας, 23χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λακωνίας για βιασμό.
    Ο ανωτέρω, όπως ταυτοποιήθηκε και από τις εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, είναι ο δράστης του βιασμού ημεδαπής που διαπράχθηκε την 24-9-2013 σε περιοχή της Λακωνίας. Δικογραφία είχε σχηματισθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας Λακωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...