Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Σοκαριστικό βίντεο: Μουσουλμάνοι επιτίθενται σε πολίτες στην Κωνσταντινούπολη γιατί ακούνε Radiohead

Μια ομάδα ισλαμιστών επιτέθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε πολίτες που είχαν μαζευτεί, κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού, σε ένα δισκοπωλείο της Κωνσταντινούπολης και έπιναν ένα ποτό ακούγοντας το τελευταίο άλμπουμ του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Radiohead.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, 20 περίπου άτομα εξαγριωμένα και φωνάζοντας «Τι κάνετε εσείς εδώ μέσα στο ραμαζάνι, φύγετε!» εισέβαλαν στο δισκοπωλείο Velvet IndieGround που βρίσκεται στη μοδάτη συνοικία Tophane και έπιασαν τους ανθρώπους να ακούνε το τραγούδι A Moon Shaped Pool" (Μια πισίνα στο σχήμα του φεγγαριού).
Οι εξαγριωμένοι ισλαμιστές που φώναζαν για την κατανάλωση αλκοόλ στην περίοδο του ραμαζανιού κατέστρεψαν τα μηχανήματα και έσπρωξαν βίαια τους ανθρώπους προς την έξοδο του καταστήματος, βρίζοντάς τους και χτυπώντας του, σύμφωνα με τις εικόνες που αναρτήθηκαν στα social media.
«Θα σας σκοτώσουμε μπάσταδροι» φώναζε ένας από τους ισλαμιστές που επιτέθηκαν.


Ας σημειωθεί ότι σε πολλά δισκοπωλεία της Κωνσταντινούπολης υπήρχαν ομάδες πολιτών που άκουγαν τον νέο δίσκο των Radiohead. Το βρετανικό γκρουπ καταδίκασε την επίθεση σε δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στο ίντερνετ. «Η σκέψη μας πάει σε εκείνους που δέχτηκαν επίθεση χθες το βράδυ στο Velvet IndieGround της Κωνσταντινούπολης. Ελπίζουμε ότι κάποια μέρα θα αφήσουμε πίσω μας αυτές τις πράξεις βίας που δείχνουν έλλεψη ανοχής. Προς το παρόν το μόνο που μπορούμε να προσφέρουμε στους φαν μας της Κωνσταντινούπολης είναι η αγάπη μας και η στήριξή μας».

Δείτε το βίντεο την ώρα της επίθεσης:

Το περιοδικό Fact Magazine έγραψε ότι ένας από τους πολίτες τραυματίστηκε αλλά κανείς άλλος δεν έπαθε κάτι σοβαρό.
Ενας από τους πωλητές του καταστήματος σήκωσε την κάμερα για να καταγράψει τη στιγμή της επίθεσης και το βίντεο έκανε τον γύρο του κόσμου.

Ενας τούρκος χρήστης του Reddit με την ονομασία identikitistheshit έγραψε λίγα λεπτά μετά το συμβάν:
«Είμαι ένα από τα άτομα που βρισκόταν στο κατάστημα. Ηταν αποφασισμένοι να μας σκοτώσουν. Μας χτυπούσαν πάνω από 20 άτομα που κρατούσαν καλώδια στα χέρια, μας έσπαζαν μπουκάλια μπύρας στο κεφάλι. Δεν ξέρω πώς κατορθώσαμε να βγούμε έξω. Θα γράψω περισσότερα σε λίγο παιδιά. Απλά εύχομαι να μην έχει πεθάνει κανείς».

Σε ένδειξη συμπαράστασης στα θύματα της επίθεσης, ακούστε το Daydreaming των Radiohead:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...