Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Οι Αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ με ενιαίο φόρο που θα περιλαμβάνει την ακίνητη και κινητή περιουσία των Ελλήνων!!! ΑΙΣΧΟΣ!!!


Αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη αναψυχής και λοιπά περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας θα επιβαρύνει ο νέος φόρος περιουσίας που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, πέρα από κτίσματα, οικόπεδα και αγροτεμάχια. Το σχέδιο που προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», προβλέπει την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από έναν γενικευμένο «φόρο κατοχής περιουσίας» που θα επιβάλλεται στο σύνολο της ακίνητης και κινητής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, ακόμα και εκείνων που ζουν στο εξωτερικό.
«Βάση» για την εφαρμογή του σχεδίου θα αποτελέσει το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, η βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί έως το 2018 και θα περιλαμβάνει στοιχεία για όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία όλων των Ελλήνων φορολογούμενων. Στόχος είναι τα έσοδα από τον νέο φόρο να είναι 2,65 δισ. ευρώ, όσα και από τον ΕΝΦΙΑ.
Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν πως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σχεδιάζεται για το 2018 με την αντικατάστασή του από τον νέο φόρο. Οι αξίες όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων κάθε φορολογούμενου θα αθροίζονται και θα φορολογούνται με μια προοδευτική κλίμακα συντελεστών.
Στον νέο φόρο θα υπάγονται κατοικίες, επαγγελματικές στέγες, αποθήκες, αγροτεμάχια, κινητά αντικείμενα μεγάλης αξίας, π.χ. έπιπλα, αυτοκίνητα, μηχανές, σκάφη, ελικόπτερα, αεροπλάνα, συμμετοχές σε επιχειρήσεις και ορισμένες επενδυτικές τοποθετήσεις κεφαλαίων.
Από τον φόρο θα εξαιρούνται οι τραπεζικές καταθέσεις και ίσως και άλλες μορφές αποταμίευσης και επενδύσεων, όπως οι εισηγμένες μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...