Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Στέλνουν εξώδικα για απλήρωτους λογαριασμούς!


Στο κόκκινο τα νοικοκυριά, το 25% δεν πληρώνει το τηλέφωνο και το 12% το ρεύμα
Η κρίση χτύπησε για τα καλά την πόρτα των ...
νοικοκυριών που καθυστερούν ακόμη και την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις μεγάλες εταιρείες κοινής ωφελείας, το ποσοστό καθυστερήσεων στη ΔΕΗ έχει φθάσει στο 12%, ενώ στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών οι καθυστερήσεις μαζί με τις διακοπές συνδέσεων πλησιάζουν το 25%.

Αυτό όμως που προκάλεσε αίσθηση είναι ότι, σύμφωνα με το Βήμα, η διοίκηση του ΟΤΕ, ακολουθώντας την τακτική των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, για πρώτη φορά στέλνει εξώδικα στους πελάτες για καθυστερούμενες οφειλές μόλις 73 ευρώ (!).

Συνολικά στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, οι άλλοτε πρωταθλητές στις συνδιαλέξεις μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών έλληνες πολίτες έχουν μειώσει τους λογαριασμούς τους κατά μέσον όρο σε ποσοστό 20%. Από την άλλη πλευρά, αυξάνονται και οι πολίτες που καθυστερούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ή τους εξοφλούν με δόσεις και... ευκολίες πληρωμής. Σύμφωνα με τα στοιχεία των εταιρειών, στα συμβόλαια της σταθερής και της κινητής τηλεφωνίας το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των απλήρωτων λογαριασμών έχει αυξηθεί τουλάχιστον κατά 20% σε σχέση με πέρυσι.

Επίσης, παρατηρείται το φαινόμενο πολλά νοικοκυριά να καταργούν τελείως τη σταθερή σύνδεση και να κρατούν μόνο το κινητό τηλέφωνο για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Ακόμη, στην κινητή τηλεφωνία παρατηρείται το φαινόμενο της επιστροφής προς τις καρτοκινητές συνδέσεις οι οποίες δεν έχουν πάγιο, ενώ περιορίστηκε σημαντικά η συχνή αλλαγή συσκευών. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του τελευταίου Ευρωβαρόμετρου, ήδη το 19% των ελληνικών νοικοκυριών έχει στραφεί αποκλειστικά στην κινητή τηλεφωνία εγκαταλείποντας τη σταθερή γραμμή.
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/10/blog-post_3412.html

2 σχόλια:

  1. ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ... ...έχει κανείς από τούς 300 συνείδηση....;
    Όσοι από σας αγοράζετε την Καθημερινή ίσως να είδατε το Κ (περιοδικό) της κυριακής 26/9/10 και το πρωτοσέλιδο ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...και να διαβάσατε το αφιέρωμα του Νίκου Βαφειάδη

    ..ας τα μάθετε και όσοι δεν έτυχε να πέσει στα χέρια σας ..!!!

    Μέσα στις 3 βδομάδες που έζησε ο συνεργάτης της Καθημερινής μέσα στην βουλή κατέγραψε τα χάλια αυτών των ..........? και των υπαλλήλων τους .....
    εν μέσω κρίσης αναφέρω συνοπτικά τι αποφάσισαν για τούς ευατούς τους πάρτε μία γεύση όσοι δεν γνωρίζετε το μέγεθος........

    Παρόλες τις φαινομενικά αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ τους θα δεί λέει κανείς στούς διαδρόμους πώς όλοι χαριεντίζονται μεταξύ τους .

    Άλλωστε τα πολιτικά κόμματα δεν πλήτονται οικονομικά απο την κρίση, γιατί κυβερνητική απόφαση αύξησε κατά 30% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης τους η οποία απο τα 37 εκατ.ευρώ που είχε περιοριστεί θα φτάσει τελικά το 2010 στα 49 εκατ.ευρώ . Συνολικά τα πολιτικά κόμματα χρωστούν 36 εκ.ευρώ στο ελλην.δημόσιο και 245 εκ.ευρώ στις τράπεζες.

    Πάμε τώρα στούς βουλευτές .....
    Ο νόμος προβλέπει ότι εάν απουσιάσει βουλευτής αδικαιολόγητα σε περισσότερες απο 5 συνεδριάσεις τον μήνα θα παρακρατείται το 1/30 του μισθού του. Στην πράξη όμως ενώ τα νομοσχέδια συζητούνται κα ψηφίζονται με άδεια έδρανα ούτε ένα ευρώ δεν έχει παρακρατηθεί.
    ...Χαρακτηριστικό είναι ότι ένας πολίτης που μήνυσε βουλευτή για εκβιασμό τελικά μπήκε ο ίδιος φυλακή έπειτα απο αντιμήνυση που του έκανε ο βουλευτής ο οποίος λόγω της ασυλίας, ουδέποτε δικάστηκε......!!!!!!


    http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/10/300_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εθνική Τράπεζα Ελλάδος στα παιδιά μας: «την 28η Οκτωβρίου δεν εορτάζουμε το Έπος του ΄40 αλλά την "Ημέρα κινουμένων σχεδίων"» !!!

    http://klassikoperiptosi.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97%20%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%A0%CE%95%CE%96%CE%91%20-%20%CE%91%CE%99%CE%A3%CE%A7%CE%9F%CE%A3%20-%2028%20%CE%9F%CE%9A%CE%A4%CE%A9%CE%92%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A5

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...