Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Κέρκυρα: Στην 3η θέση των παραθαλάσσιων προορισμών της Ευρώπης!



Μια σπουδαία διάκριση για τη βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό, αποτελεί η λίστα με τους καλύτερους παραθαλάσσιους προορισμούς για το 2011 που δημοσιοποίησε το tripadvisor.com.
Η Σαντορίνη βρίσκεται στη 2η θέση και ακολουθεί η Κέρκυρα και η Κρήτη. Η δημοφιλής Μύκονος βρίσκεται στη 7η θέση και η Ρόδος στη 19η. Το TripAdvisor είναι ο παγκοσμίως μεγαλύτερος ταξιδιωτικός ιστότοπος με εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά. Οι χρήστες προσφεύγουν σε αυτόν, προκειμένου να επιλέξουν τον τόπο των διακοπών τους διαβάζοντας -αλλά και καταχωρώντας- κριτικές για παραθεριστικούς ανά την υφήλιο τόπους, ξενοδοχεία, επίπεδο υπηρεσιών, κατάσταση μνημείων, τοπικές αγορές, κουζίνα κτλ. Το TripAdvisor λειτουργεί "υπό τη σκέπη" του ταξιδιωτικού οργανισμού Expedia.


Όπως αναφέρεται στο site: Σαντορίνη: "Το νησί διαθέτει μοναδικές στο κόσμο παραλίες χάρη στην έντονη πριν από χιλιάδες χρόνια ηφαιστειακή δραστηριότητα. Οι πιο γνωστές πλαζ είναι η Κόκκινη Παραλία, η Περίσσα και το Καμάρι. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι ένας από τους πιο σαγηνευτικούς παραδοσιακούς οικισμούς του πλανήτη".
Κέρκυρα: "Μεγαλοπρεπείς βυζαντινές εκκλησίες, επιβλητικά βενετσιάνικα κάστρα, σπουδαία αρχιτεκτονική, πλούσια βλάστηση, άριστες τουριστικές υποδομές, έντονη νυχτερινή ζωή και πεντακάθαρες αμμώδεις παραλίες (Παλαιοκαστρίτσα, Ερμιόνη κ.ά.) καθιστούν της διακοπές σε αυτό το νησί του Ιονίου πελάγους εμπειρία ζωής".
Κρήτη: "Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας κρύβει κάτι για τον καθένα. Η βόρεια πλευρά του είναι περισσότερο πολύβουη και κοσμική σε αντίθεση με τις ακτές που ΅βλέπουνΆ προς τη Λιβύη. Εκεί ο παραθεριστής θα ανακαλύψει παρθένες παραλίες και θα γνωρίσει τους φιλόξενους και εγκάρδιους κατοίκους".
Μύκονος: "Νησί διάσημο εδώ και αρκετές δεκαετίες. Παραλίες με χρυσαφένιες αμμουδιές, καθημερινά πολύωρα πάρτι αλλά και πλαζ για όσους αναζητούν την επαφή με τη φύση και τη γαλήνη. Η Μύκονος είναι ιδανική επιλογή για ενασχόληση με οποιοδήποτε θαλάσσιο σπορ".
Ρόδος: "Η Ρόδος είναι ευλογημένη από τον ήλιο, που τη λούζει με τις ζεστές ακτίνες του περισσότερες από 300 ημέρες τον χρόνο. Διαθέτει παραλίες μεγάλου αλλά και μικρού μήκους, με κοινά γνωρίσματα τα κρυστάλλινα νερά, την ψιλή άμμο και τις άριστες υποδομές. Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται από μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς".
TripAdvisor - Ευρωπαϊκό Top20
1. Νίκαια, Γαλλία
2. Σαντορίνη, Ελλάδα
3. Κέρκυρα, Ελλάδα
4. Κρήτη, Ελλάδα
5. Τενερίφη, Ισπανία
6. Μαρμπέλα, Ισπανία
7. Μύκονος, Ελλάδα
8. Μαγιόρκα, Ισπανία
9. Μάλαγα, Ισπανία
10. Νέρτζα, Ισπανία
11. Ίμπιζα, Ισπανία
12. Κόστα Μπράβα, Ισπανία
13. Κάνες, Γαλλία
14. Μεντόν, Γαλλία
15. Λάγος, Πορτογαλία
16. Σαν Τροπέ, Γαλλία
17. Αμάλφι, Ιταλία
18. Ιταλική Ριβιέρα, Ιταλία
19. Ρόδος, Ελλάδα
20. Μπράιτον, Αγγλία

5 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ti lete re seis??? skeftikate poly na valete afto to post???

    sto horio mono kounoupia kykloforane, o Tzefry mas elege oti fetos 8a er8ei kosmos alla apodihtike gia akoma mia fora pseftis kai apatewnas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε παρακαλώ μην γίνεσαι γραφικός...οι τουρίστες ήρθαν απλά εσυ δεν τους βλέπεις...μάλλον δεν θέλεις να τους δείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΤΖΕΦΡΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ?
    ΒΑΣΙΚΑ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ. ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ? ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!! ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;μα αφου εχει εμας τα φαντασματα ,ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ Η ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ,ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΟΝΟ.. ( ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΗ ΛΟΡΔΑ), ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΚΑΤΟΙΚΗΘΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΝΗ ΑΝΩΤΕΡΗ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΩΝ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΔΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...