Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Διαρρήξεις στο Νησί Γκερέκου – SOS από τους κατοίκους


By "tromeric"



Στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται πλέον οι διαρρήξεις στο Νησί Γκερέκου. Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι ζητούν ένταση της αστυνόμευσης. 
Αρχικά φάνηκε, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν φτάσει στο corfupress.com, ότι οι διαρρήκτες επέλεγαν σπίτια που ήταν κλειστά, καθώς στην περιοχή υπάρχουν ως επί το πλείστον εξοχικές οικίες. Οι αρχικές καταγγελίες αφορούσαν δύο γειτονικά σπίτια, τα οποία βρίσκονται εντός του ιδίου οικοπέδου, και τα οποία παραβιάστηκαν.
Απορία πάντως προκαλεί το γεγονός ότι οι διαρρήκτες απέσπασαν μόνο ποτά και ένα μικρό ραδιοφωνάκι, παρότι στα σπίτι υπήρχαν ηλεκτρικές συσκευές μεγαλύτερης αξίας. Η διάρρηξη έγινε νυχτερινές ώρες δημιουργώντας αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής που ζήτησαν αστυνομική συνδρομή. Μάλιστα όπως καταγγέλλουν, η Αστυνομία υποσχέθηκε ότι για το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπήρχαν συχνές περιπολίες στην περιοχή για να αποτραπεί το ενδεχόμενο επανάληψης διάρρηξης.
Στη συνέχεια όμως ακολούθησαν και άλλα ίδια συμβάντα, με αποκορύφωμα χθεσινή απόπειρα, που έγινε μάλιστα νωρίς το απόγευμα, με αποτέλεσμα δύο αλλοδαποί που επιχείρησαν να εισέλθουν σε οικία της περιοχής να γίνουν αντιληπτοί και να τραπούν σε φυγή.

Η αστυνομία προσήλθε μετά από τουλάχιστον μισή ώρα, με αποτέλεσμα η ανησυχία των κατοίκων να έχει χτυπήσει κυριολεκτικά «κόκκινο». Ένταση της αστυνόμευσης είναι το κύριο αίτημά τους, κυρίως αυτή την περίοδο που φαίνεται ότι βρίσκονται στο επίκεντρο των διαρρηκτών, πριν υπάρξουν πολύ σοβαρότερα επεισόδια...
Λίγοι αστυνομικοί, πολλά τα προβλήματα
Παρότι είναι πάγιο αίτημα των συνδικαλιστών της αστυνομίας η ενίσχυση του Σώματος με περισσότερους αστυνομικούς, η αναγκαιότητα λήψης περισσότερων μέτρων που να βοηθούν την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους είναι μονόδρομος.
Ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς, δυστυχώς, φαίνεται ότι έχει ισχύ μόνο στην περιοχή της πόλης της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να «αδικούνται» απομακρυσμένες περιοχές με μεγαλύτερα προβλήματα. Προβλήματα που ίσως θα λυνόταν, αν η αστυνομία δεν αναλωνόταν σε υπηρεσίες φύλαξης και συνοδείας επισήμων και πιστοποίησης κλήσεων.
Από την άλλη πλευρά το συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα των μεταναστών, πρέπει κάποτε να επιλυθεί, αφού η τακτική σκούπας από την μια γειτονιά και απομάκρυνσης των μεταναστών σε άλλη, απλά μετακινεί το πρόβλημα. Χθες ήταν το Μαντούκι, σήμερα το Νησί Γκερέκου, αύριο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...