Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Παπαρήγα: να Ελληνοποιηθούν ΌΛΟΙ οι Λαθρομετανάστες

By "Luisa"

ενώ οι Έλληνες φεύγουν....


Le Monde: Οι νέοι στην Ελλάδα ζουν το δίλημμα της φτώχειας & απελπισίας ή της μετανάστευσης
Τα συναισθήματα των νέων στην Ελλάδα της οικονομικής ύφεσης συνοψίζονται στις λέξεις “οργή, απαισιοδοξία και ανασφάλεια”, σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Monde τη Παρασκευή.

Η γαλλική εφημερίδα επικαλείται μαρτυρίες νέων, ηλικίας 20-30 ετών, που είτε έχουν βαρεθεί να περιμένουν ένα απαντητικό mail από τους εκατοντάδες εργοδότες στους οποίους έχουν στείλει βιογραφικά είτε υποαμοίβονται και ετεροαπασχολούνται σε «δουλειές του ποδαριού».

Στην Ελλάδα των αλλεπάλληλων μέτρων λιτότητας δεν μένουν και πολλά περιθώρια επιλογής. «Να παραμείνουν στην Ελλάδα φτωχοί ή να μεταναστεύσουν, αυτό είναι το δίλημμα των νέων της χώρας» αναφέρει το δημοσίευμα.

Αναπόφευκτα υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες έχουν γνωρίσει και στο πρόσφατο παρελθόν την μετανάστευση:

“Αντίθετα με τη δεκαετία του ’60 που εγκατέλειψαν τη χώρα χιλιάδες άτομα για να απασχοληθούν σε θέσεις χαμηλών προσόντων, αυτή τη φορά όσοι φεύγουν είναι διπλωματούχοι και μάλιστα υψηλής κατάρτισης.

Όσοι μένουν έχουν να αντιμετωπίσουν μια οικονομία σε βαθιά ύφεση κι άλλοι σκέφτονται να επιστρέψουν στους τόπους καταγωγής τους, να γίνουν δηλαδή «εσωτερικοί μετανάστες»”, σημειώνει χαρακτηριστικά η αρθρογράφος.

Για όσους επιλέγουν τους δρόμους της διαμαρτυρίας, η επιλογή έχει άλλος κόστος. «Είναι τόσο μεγάλη η βία που ασκεί η αστυνομία στις πορείες…

Σε τι ωφελεί;» διερωτάται μία 30χρονη κοπέλα από την Αθήνα. «Η 9η Οκτωβρίου θα είναι για κάποιους μέρα απεργίας όμως για άλλους θα είναι η μέρα αναχώρησης για το εξωτερικό με «ανοιχτό» εισιτήριο χωρίς επιστροφή» καταλήγει το άρθρο.

1 σχόλιο:

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...