Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Χάρρυ Κλυνν και Γ.Σουρής - "Οι προφήτες"

Tι έλεγε ... ο Χάρρυ Κλυνν το 1983
για τους Έλληνες ;

* Aν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πώς ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοίxarry_Klynn απατεώνες.

* Tι να πεις για τους Έλληνες. Κάθονται δυο ολόκληρες ώρες για να πιουν στιγμιαίο καφέ !

* Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία.

* O Νεοέλληνας είναι το άτομο εκείνο που έχει δυο τηλεοράσεις στο σπίτι του, δυο αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του, και δυο κατοστάρικα στην τσέπη του.

* Tα δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας, είναι πώς θα χάσει δέκα κιλά και πού θα βρει πάρκινγκ.

* Με αυτοκόλλητο στο κούτελο θα κυκλοφοράμε όλοι για να φαίνεται ποιος έκανε φορολογική δήλωση και ποιος όχι.

* «Εδώ και δύο χρόνια (εννοεί το 1981 που το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση) έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.

* Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα ο Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει...Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης.

* Όπως διαχειρίζεται το ΠΑΣΟΚ και οι ανεπάγγελτοι κομματικοδίαιτοι ξεφτίλες το κράτος και την οικονομία, σε λιγότερο από 30 χρόνια δεν θα υπάρχει οικονομία και θα υπάρχει ένα υποθηκευμένο και αξιοθρήνητο κράτος έρμαιο στα τσακάλια των διεθνών τραπεζιτών.

Ήταν Προφήτης;;; !!!!!!!!!!!!!

Και για να δούμε πόσους Προφήτες γεννά αυτός ο τόπος, να τι έλεγε πριν 100 χρόνια ο Γ.Σουρής (1853-1919):Ποιος είδε κράτος λιγοστό
σ' όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;

Νά 'χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
να παριστάνει τον ευρωπαίο.
Στα δυό φορώντας τα πόδια που 'χει
στο 'να λουστρίνι, στ' άλλο τσαρούχι.

Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

Και ψωμοτύρι και για καφέ
το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.

Δυστυχία σου, Ελλάς,

με τα τέκνα που γεννάς!

Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,

τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

6 σχόλια:

 1. Απίστευτη αποκάλυψη απο την Τράπεζα της Ελλάδος: 450.000 νοικοκυριά είναι αυτή την στιγμή χωρίς εισόδημα

  Περισσότερα από 450.000 νοικοκυριά δεν είχαν κανέναν εργαζόμενο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, όταν στο αντίστοιχο διάστημα του 2010 ήταν περίπου 400.000, ενώ και εκείνοι που δουλεύουν αναμένεται να καταγράψουν μισθολογικές απώλειες φέτος κατά 6,3%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), στο πρώτο εξάμηνο του έτους το ποσοστό των νοικοκυριών που όλα τα μέλη του ήταν άνεργα ανήλθε στο......
  12,9%, ενώ ένα χρόνο πριν ήταν 9,8%.

  Την ίδια ώρα, το μέλλον για την απασχόληση και τις αμοιβές προδιαγράφεται ζοφερό. Για το 2011 η ΤτΕ εκτιμά ότι οι μέσες ακαθάριστες πραγματικές αποδοχές στο σύνολο της οικονομίας (ιδιωτικός και δημόσιος τομέας) θα μειωθούν κατά 6,3%, ύστερα από πτώση 9,1% πέρυσι. Μάλιστα, στο πρώτο εξάμηνο του έτους οι αμοιβές των μισθωτών (σε τρέχουσες τιμές) μειώθηκαν κατά 9,4%, εξαιτίας τόσο της περικοπής των αμοιβών τους κατά 3,1%, όσο και των απολύσεων κατά 6,5%.
  Η κατάσταση αυτή εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και το 2012, καθώς η ΤτΕ προβλέπει ότι το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος στο σύνολο της οικονομίας θα μειωθεί περαιτέρω κατά 2,7%.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΩΣΤΟ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ... "ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧΟΤΖΑ"

  "Ο Θεόδωρος Πάγκαλος προχώρησε σε νέα ευθεία επίθεση κατά των κομμάτων της Αριστεράς που τάσσονται σαφώς κατά του μνημονίου και της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή που δημοσιεύεται την Κυριακή.

  Οπως ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου, τόσο το Κομμουνιστικό Κόμμα όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ουσιαστικά να προτείνουν καμία σύγχρονη εναλλακτική λύση.

  "Η εναλλακτική πολιτική των δύο κομμάτων της Αριστεράς στην ΕΕ είναι να γυρίσουμε στη βουκολική Ελλάδα με τα κτηματάκια μας, να βόσκουμε τα αρνάκια μας, με έναν Εμβέρ Χότζα να σφάζει πού και πού τους αντιφρονούντες", λέει ο κ.Πάγκαλος με το γνωστό καυστικό του ύφος.

  Στρέφεται επίσης και εναντίον της ΝΔ και του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, για το θέμα που δημιούργησε ο ίδιος λίγο μετά τη συμφωνία για την κυβέρνηση Παπαδήμου και "βασάνισε" αρκετές ημέρες τους πολίτες, την κυβέρνηση, την ΕΕ και τις αγορές.
  "Δεν κατάλαβα γιατί αρνήθηκε να βάλει μία υπογραφή, δημιουργώντας ένα τεράστιο θέμα γύρω από ένα ανύπαρκτο ζήτημα", όπως σημείωσε.
  Η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου και των αρμόδιων υπουργών κ.κ. Γ.Παπακωνσταντίνου και Ευαγγ.Βενιζέλου είναι δεδομένη και αυτή ευθύνεται, κατά τον ίδιο, για την αδυναμία του Μνημονίου να φέρει αποτελέσματα.
  "Το μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής" όπως λέει.
  Ο κρατικός μηχανισμός εμφάνισε επίσης τεράστιες δυσλειτουργίες επειδή οι συνδικαλιστές ήταν ανεξέλεγκτοι, εκτίμησε. Στράφηκε μάλιστα και κατά του Χρ.Παπουτσή, ως υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για την κατάσταση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, "με τον κάθε Φωτόπουλο να καταλαμβάνει ανενόχλητος τη ΔΕΗ ... Ο κ. Παπουτσής έχει κατ' εξοχήν την ευθύνη".
  Εκτιμά τέλος ότι η επιλογή Παπανδρέου για δημοψήφισμα, που οδήγησε σε κλιμάκωση της κρίσης και τελικά στην μετάβαση στην επιλογή Παπαδήμου, "ήταν μία επιλογή που μόνο με κατάρα μπορεί να περιγραφεί" και εκτίμησε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου "παρασύρθηκε"..." Τα παραπάνω γράφει η σελίδα της εφημερίδας του Μπόμπολα, μόνο που ο Πάγκαλος ξεχνάει την εποχή που και εκείνος σαν... καλός σοσιαλιστής τον "παράδεισο" του Χότζα θαύμαζε.... Βέβαια θα μας πείτε, τότε ήταν και πιο αδύνατος....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΕΙΤΕ: Συστατικά καλλυντικών που σοκάρουν!
  http://a-pistefto.blogspot.com/2011/11/blog-post_5326.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ζώνες αγνότητας

  http://a-pistefto.blogspot.com/2011/06/8pics.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι «κεφαλιές» τραυματίζουν τον εγκέφαλο των ποδοσφαιριστών
  Μια νέα μελέτη δείχνει ότι οι κεφαλιές που κάνουν οι ποδοσφαιριστές είναι επικίνδυνες για τον εγκέφαλο τους. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι ποδοσφαιριστές που κάνουν περισσότερες από χίλιες κεφαλιές τον χρόνο έχουν αυξημένες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικές βλάβες. Μάλιστα ο θάνατος ενός άγγλου πρώην ποδοσφαιριστή.......
  http://www.eglimatikotita.gr/2011/12/blog-post_5625.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σύντομο σύγχρονο λεξικό του Έλληνα

  Αντισημιτισμός – οποιαδήποτε αρνητική αναφορά στους Εβραίους ή οποιαδήποτε μη θετική αναφορά στους εβραίους.

  Αντιφασισμός – μίσος σε οτιδήποτε Ελληνικό και Εθνικό.

  Ανεξάρτητος Αναλυτής – έμμισθος προπαγανδιστής, ο οποίος εργάζεται για τα συμφέροντα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ελίτ.

  Ανοικτή Κοινωνία –συνώνυμο της δημοκρατικής κοινωνίας, αλλά με προεξάρχουσες αιχμές την πολυπολιτισμικότητα και την ανοχή.

  Ανθρώπινα Δικαιώματα – κάποιες αφηρημένες έννοιες. Ουσιαστικά είναι το δικαίωμα του καθένα να εκφράζει την ομοφυλοφιλία του, την ιδιαιτερότητα του, τις ανωμαλίες του, την πολυπολιτισμικότητα του κλπ.

  Αστυνομία – ένοπλες δυνάμεις για την προστασία της πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας, δηλ της ελίτ.

  Αγορά/ες – ληστεία όλων από όλους.


  Αντιπολίτευση – ομάδα από πολυάριθμους σύγχρονους πολιτικούς με επικεφαλής έναν πολύ-πολύ σύγχρονο πολιτικό.

  Δημοκρατική Κοινωνία – παρακμάζουσα κοινωνία, στην οποία έχουν επιβληθεί οι ούτω καλούμενοι δημοκράτες

  Δημοκρατία – δημαγωγία, η δυνατότητα να εμπαίζεις τον λαό.

  Διεθνισμός –μίσος για ό,τι εθνικό, μίσος για τον ιθαγενή λαό

  Επενδύσεις – τα κύρια εργαλεία της οικονομικής εξαπάτησης.

  Εθνικισμός – απεριόριστη αγάπη για το Έθνος σου.

  Εξτρεμισμός – ανεξάρτητη σκέψη, δυσπιστία για τα ιδεολογήματα του νεοφιλελευθερισμού και του σοσιαλισμού.

  Εξτρεμιστικός – αυτός που δεν υπόκειται στην κυρίαρχη ιδεολογία, ο ανεξάρτητος.

  Εξτρεμιστής – ο άνθρωπος με την δική του γνώμη.

  Ελίτ – αυτοί οι οποίοι διαθέτουν ταυτόχρονα και εξουσία και λεφτά.

  Εκλογικό Σώμα – ποίμνιο, πρόβατα

  Ενσωμάτωση στην Παγκόσμια Κοινότητα – άνισο εμπόριο με την Παγκόσμια Κοινότητα και τους υφισταμένους της, ξεπούλημα των φυσικών πόρων.

  Ιδιωτικοποίηση – ληστεία κρατικού πλούτου.

  Κομμουνισμός – οικονομικό και πολιτικό μοντέλο που εξοστρακίζει την ελεύθερη σκέψη και δεν πιστεύει στη ύπαρξη εθνών, γι΄ αυτό θέλει να καταστρέψει οτιδήποτε εθνικό.

  Λαϊκισμος=σχεδόν κάθε προσπάθεια παρουσίασης της αλήθειας.

  Λαϊκιστής=αυτός που προσπαθεί να ξεστομίσει την αλήθεια με λογια σταρατα.Ο χαρακτηρισμος συνήθως ακούγεται στα τηλεοπτικά πανελ ακυρώνοντας την ουσία των λόγων του “λαικιστή”

  Ξένες Επενδύσεις – παγκόσμια εργαλεία των αγορών.

  Ξενοφοβία – απέχθεια προς τους εχθρούς του Έθνους.

  Μεταρρύθμιση – αυθαιρεσία της πολιτικής ελίτ που έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική και κοινωνική δυσμένεια των λαϊκών στρωμάτων.

  Ομοφυλοφοβία – άρνηση να γίνεις ομοφυλόφιλος ή να γίνουν τα παιδιά σου.

  Οι εγκληματίες δεν έχουν εθνικότητα – τελετουργικό ξόρκι, το οποίο εκφράζει την χαρά της δολοφονίας ή βιασμού. Χρησιμοποιείται στα ΜΜΕ όταν οι μη Έλληνες σκοτώνουν ή βιάζουν Έλληνες.

  Παγκόσμια Κοινότητα – ΗΠΑ και Ισραήλ


  Πολυπολιτισμός – καταστροφή του ιθαγενούς πολιτισμού, αντικατάσταση ενός ενιαίου εθνικού πολιτισμού με θρύψαλα από τους ξένους πολιτισμούς, πολτός πολιτισμών όπου εξαφανίζεται ο γηγενής πολιτισμός

  Πανανθρώπινο/ς – αυτό που συμφέρει μόνο στους Εβραίους.

  Πανανθρώπινες Αξίες – Δολάρια και Ευρώ

  Σύγχρονος Πολιτικός – πολιτικός που είναι έτοιμος να υπακούσει σε ότι του λένε οι Εβραίοι. Έχει το δικαίωμα σε ασήμαντα ζητήματα να μην συμφωνεί με την παγκόσμια διακυβέρνηση.

  Φιλελευθερισμός – Τα ιδεολογήματα της δημοκρατικότητας, του διεθνισμού, της ανοχής, των δήθεν πανανθρώπινων αξιών. Όλα σε ένα.

  Φιλελεύθερος – ο δήθεν δημοκρατικότατος, ο διεθνιστής, ο ανεκτικός και ο δήθεν ανθρωπιστής.

  Φιλελεύθερες Αξίες – οι δήθεν πανανθρώπινες αξίες, δηλ οι αξίες έξω από τις εθνικές ή/και παραδοσιακές για το συγκεκριμένο λαό.

  Φασισμός – στην πλατιά του έννοια ένα από τα παρακάτω: αντισημιτισμός, ομοφυλοφοβία, ξενοφοβία, εξτρεμισμός. Στην στενή του έννοια είναι ο πατριωτισμός των Ελλήνων.

  Φασίστας – Έλληνας πατριώτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...