Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 17 Ιουνίου, κάνουμε το Μνημόνιο παρελθόν


Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει, πως στις 6 Μαΐου στάλθηκε ένα μήνυμα ανατροπής, και ενόψει της 17ης Ιούνη ζητά να γίνει και το δεύτερο βήμα, ώστε να γίνει το μνημόνιο παρελθόν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση


Μετά από δύο χρόνια “σωτηρίας”, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σου ζητάνε να τους εμπιστευτείς για να επαναδιαπραγματευθούν το Μνημόνιο. Μιλάνε αυτοί που έχουν για σύμμαχο τους τη Μέρκελ, τον Σαρκοζί και τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες που εκβιάζουν τον λαό και δηλώνουν ότι το Μνημόνιο δεν μπορεί να αλλάξει!. Αυτοί που αρνήθηκαν το πάγωμα των μέτρων έστω και για ένα μήνα!

Για τον Ιούνιο έχουν προγραμματιστεί περικοπές 11,5 δις από συντάξεις, προνοιακές παροχές, κλεισίματα σχολείων και νοσοκομείων. Μειώσεις μισθών και διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. Έχουν υπογράψει για την απόλυση 150.000 εργαζομένων του δημόσιου τομέα και ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δις (υποδομές, νερό, ενέργεια, φυσικός πλούτος). Έχουν συμφωνήσει στη δημιουργία ειδικού ταμείου στο εξωτερικό όπου τα έσοδα τις χώρας θα πηγαίνουν πρώτα στα δάνεια και αν περισσεύει τίποτα σε μισθούς συντάξεις και κοινωνικές υπηρεσίες. Αυτή είναι η “σωτηρία” που ετοιμάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου στην Ευρώπη και στον κόσμο στάλθηκε ένα μήνυμα ανατροπής.

Στις 17 Ιουνίου μπορούμε να κάνουμε το δεύτερο βήμα, να κάνουμε το Μνημόνιο παρελθόν.

Η κοινωνία πρέπει να εμπιστευτεί τις δυνάμεις της. Να προχωρήσει χωρίς αυτούς που συνειδητά δύο χρόνια υλοποιούν ένα σχέδιο καταστροφής. Να δημιουργήσει μια νέα ενότητα του λαού για την ικανοποίηση των δικών του αναγκών. Σε αυτόν τον αγώνα ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπηρετήσει τον λαό με όλες του τις δυνάμεις!

2 σχόλια:

  1. einai prodotes mhn tous psifizete!!!!
    einai to neo pasok!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=WaOoatz-uFM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. BBC:"Διαστρέβλωση της κατάστασης για να χτυπηθεί ο ελληνικός τουρισμός"
    Τη ραγδαία πτώση του τουρισμού στην Ελλάδα αναλύει στην επίσημη ιστοσελίδα του το BBC, προβάλλοντας ιδιαίτερα τη δήλωση Ελληνίδας ξενοδόχου ότι ξένοι τουρίστες που την έπαιρναν τηλέφωνο για κράτηση, την ρωτούσαν αν υπάρχει αρκετό φαγητό στη χώρα!

    Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι Γερμανοί τουρίστες έχουν μειωθεί κατά 40% και οι Ιρλανδοί κατά 50%. «Ο τουρισμός είναι η ψυχή της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί το 20% της παραγωγικής οικονομίας και υπολογίζεται ότι ένας στους πέντε Έλληνες εργάζεται στη βιομηχανία» αναφέρει το ρεπορτάζ και προσθέτει ότι αυτό το πλήγμα στον τουρισμό είναι αποτέλεσμα οικονομικών συγκυριών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

    «Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί με αντιθέσεις. Από τη μια πλευρά τα μικρά ψαροχώρια και παραδοσιακοί οικισμοί που δίνουν τη γεύση μιας παλιάς Ελλάδας. Όμως λίγα λεπτά από εκεί βρίσκεται ο παράδεισος του Λαγανά, γεμάτο νυχτερινά μαγαζιά και εστιατόρια και πλήθος νέων ανθρώπων, κυρίως Βρετανών. Όμως υπάρχει ένα κοινό ανάμεσα σε αυτές δύο πλευρές, η ξαφνική δραματική πτώση του τουρισμού σε αυτό το γραφικό νησί» αναφέρει το δημοσίευμα του BBC.
    Η Χριστίνα Τετράδη, πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Λαγανά, μιλώντας στο βρετανικό site, είπε ότι ξένοι τουρίστες που την έπαιρναν τηλέφωνο, για να κάνουν κράτηση, τη ρωτούσαν αν υπάρχει αρκετό φαγητό στη χώρα και αν λόγω νομίσματος θα μπορούν να φύγουν από το νησί! «Αυτό είναι μια φοβερή διαστρέβλωση της κατάστασης από τα μέσα ενημέρωσης και πρέπει να σταματήσει» δήλωσε στον Βρετανό δημοσιογράφο η κυρία Τετράδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...