Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

OI 80 ΠΥΡΙΝΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!



Η εφημερίδα Guardian αποκαλύπτει: Tο Ισραήλ έχει συγκεντρώσει περίπου 80 πυρηνικές κεφαλές και διαθέτει την ίδια πυρηνική τεχνολογία με χώρες όπως το Πακιστάν, το Ιράν ή την Βόρεια Κορέα.
Από τη δεκαετία του '50 του περασμένου αιώνα, το Ισραήλ έκλεψε πυρηνικά μυστικά και κρυφά κατασκεύαζε βόμβες, ενώ οι δυτικές κυβερνήσεις όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Νορβηγία και οι ΗΠΑ δεν παρατήρησαν οτιδήποτε αναφέρει η εφημερίδα.
Για παράδειγμα, η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε για την πυρηνική ανάπτυξη του Ισραήλ τη δεκαετία του '60, αλλά ο Πρόεδρος Λ. Τζόνσον Lyndon, ο οποίος έμαθε γι 'αυτό από τον τότε διευθυντή της CIA Ρικ Χέλμς, αποφάσισε να μην μιλήσει για αυτό δημοσίως.
Όλες οι έρευνες σταμάτησαν.
Το 2009, όπως ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Ομπάμα αν ήξερε για οποιαδήποτε χώρα στην Μέση Ανατολή που διαθέτει πυρηνικά όπλα, αυτός απάντησε: «Δεν θα ήθελα να προβούμε σε εικασίες για το θέμα αυτό».
«Σε πολιτικό επίπεδο, κανείς δεν θέλει να ανοίξει αυτό το θέμα, όλοι φοβούνται μήπως ανοίξει το κουτί της Πανδώρας», είπε στην Guardian ο Αβνερ Κόχεν, συγγραφέας δύο βιβλίων αφιερωμένων στον πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να το αγγίξουν το θέμα από φόβο ότι θα θέσουν σε κίνδυνο τα θεμέλια της ισραηλινο-αμερικανικής αντίληψης.
Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ο τεχνικός Μορντεχάι Βανούνου το 1986 παραβίασε το διεθνές ταμπού και ανέφερε τη διαθεσιμότητα όχι μόνο πυρηνικών, αλλά και χημικών όπλων.
Η ηγεσία του Ισραήλ δεν σχολιάζει για το εάν το Ισραήλ έχει πυρηνικά όπλα. Οι αρχές με τη πάροδο του χρόνου παραδέχτηκαν ότι η χώρα έχει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, ενώ διατείνουν τον ειρηνικό χαρακτήρα αυτού του προγράμματος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. Giati den pane na polemisoun kai ekei oi dimokratikes dinameis opws kanane me to Santam? Ki ystera lene pws an peis oti oi Evraioi mas kyvernane eisai nazi

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...