Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

«Στερεύει» από απαραίτητους ιατρούς στις 17 Ιουλίου το Νοσοκομείο!

Χωρίς πολλούς γιατρούς που καλύπτουν θέσεις με ετήσιες συμβάσεις θα μεινει από τις 17 Ιουλίου το Νοσοκομείο, αφού οι συμβάσεις τους λήγουν και νέες προκηρύξεις δεν έχουν ακόμα γίνει!

Αυτό προκύπτει από τη σημερινή συζήτηση που είχε ο πολιτευτής της Ν.Δ. Στέφανος Γκίκας με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά την αδράνεια και αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη έστω με το ελάχιστο άκρως απαραίτητο προσωπικό την αιχμή της τουριστικής περιόδου.

Δεν προχώρησε σε προσλήψεις το Υπ. Υγείας

Κατά τον κ. Γκίκα, έχει γίνει αίτηση από τη διοίκηση του ΓΝΝΚ για 11 θέσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων με τις πιστώσεις να είναι εξασφαλισμένες, αλλά τις διαδικασίες να μην έχουν ακόμα προχωρήσει. Μάλιστα, σημειώνεται ότι οι πραγματικές ανάγκες του Νοσοκομείου για την επαρκή του στελέχωση υπερβαίνουν τις 150 προσλήψεις, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την πλήρη στελέχωση και λειτουργία του ιδρύματος, σύμφωνα με τον οργανισμό λειτουργίας του, χρειάζονται περισσότερα από 350 επιπλέον άτομα όλων των ειδικοτήτων από αυτά που σήμερα υπηρετούν...
Ο κ. Γκίκας συναντήθηκε σήμερα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κώστα Γρηγορόπουλο, τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ Γιάννη Κεφαλλονίτη και την προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Αθηναίου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την επικρατούσα κατάσταση στο Νοσοκομείο. Συζήτηση έγινε και για την διαφαινόμενη παραχώρηση των κτηρίων του Ψυχιατρείου στο ΤΑΙΠΕΔ, προοπτική στην οποία αντιδρά και το ΔΣ του Νοσοκομείου με ομόφωνη απόφασή του.

Γκίκας: Η θέση μου για την αλλαγή του status του Ψυχιατρείου παραμένει αρνητική
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Γκίκας έκανε την εξής δήλωση μετά τη συνάντηση: «Μπήκαμε στον Ιούλιο που πλέον ο αριθμός των επισκεπτών στο Νησί μας είναι σημαντικός και ο εργασιακός φόρτος στο Νοσοκομείο μας αυξάνεται κατακόρυφα. Είχα λοιπόν την ευκαιρία, να συναντηθώ με την Διοίκηση του ΓΝΚ, την οποία και ευχαριστώ, για να ενημερωθώ εκ νέου για τις άμεσες ανάγκες του Νοσοκομείου και να προσπαθήσω στην επικείμενη επίσκεψή μου στην Αθήνα και στο Υπουργείο Υγείας, να βοηθήσω στην προώθηση των αιτημάτων της Διοίκησης. 
Καταρχάς το πιο άμεσο πρόβλημα, είναι η λήξη στις επόμενες μέρες, των συμβάσεων του Ιατρικού Επικουρικού Προσωπικού και η αναγκαιότητα για άμεση αντικατάστασή τους. Συγκεκριμένα αιτούνται 11 θέσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι κρίνονται απολύτως απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των Κλινικών του ΓΝΚ. Οι συγκεκριμένες πιστώσεις είναι μεν εξασφαλισμένες, αλλά απαιτείται επίσπευση των διαδικασιών γιατί στις 17 Ιουλίου οι περσινοί συμβασιούχοι απολύονται. Βεβαίως το οξύ πρόβλημα της ελλείψεως προσωπικού δεν επιλύεται μόνο με Επικουρικό προσωπικό, αλλά απαιτούνται και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Οι ανάγκες του ΓΝΚ έχουν υποτυπωθεί και καταγραφεί και υπερβαίνουν τις 150 προσλήψεις. Στο πλαίσιο αυτό καλωσορίζω την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη, ότι μέσα στο χρόνο, θα προσληφθούν 3000 περίπου άτομα για τις ανάγκες των Υπηρεσιών Υγείας και ελπίζω ότι και οι δομές Υγείας στην  Κέρκυρα να είναι από αυτές που θα ενισχυθούν. Αυτή άλλωστε θα πρέπει να είναι η επιδίωξη όλων μας. Ήδη σε επαφή που είχα με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαγιαννίδη πήρα την διαβεβαίωση ότι τα άτομα που θα προσληφθούν στο ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα θα είναι 5 από 2 που ήταν η αρχική απόφαση, και αυτό συνιστά θετική εξέλιξη. Σήμερα το ελάχιστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝΚ, υπερβάλλει εαυτόν προκειμένου να ανταποκριθεί στις εργασιακές απαιτήσεις και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί….
Τώρα για το θέμα του Ψυχιατρείου, αντιλαμβανόμενος την αναστάτωση που θα φέρει η οποιαδήποτε αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ των κτηρίων του Ψυχιατρείου, τόσο στην ομαλή λειτουργία του Ιονίου Πανεπιστημίου, όσο και στις Δομές Υγείας στην Κέρκυρα, αλλά και για λόγους ιστορικούς και πολιτιστικούς, επιθυμώ και εγώ να συνταχτώ με εκείνους που διαφωνούν με αυτήν την προοπτική. Παρότι η επίσημη κυβερνητική θέση είναι ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα προχωρήσει σε αξιοποίηση του ακινήτου, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος και ανταλλαγή απόψεων με τις τοπικές αρχές και ότι η όποια  αξιοποίηση θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, η θέση μου για την αλλαγή του status του Ψυχιατρείου παραμένει αρνητική…».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...