Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Συνέλαβαν δύο 18χρονους για κλοπές μηχανών και διαρρήξεις σπιτιών

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι επιδίδονταν στην συστηματική διάρρηξη κατοικιών και σε κλοπές δικύκλων μοτοσυκλετών στην Κέρκυρα - Εξιχνιάστηκαν οχτώ υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων.
 Εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, ομάδα δύο 18χρονων ημεδαπών, η οποία δραστηριοποιούνταν στην συστηματική κλοπή μοτοσυκλετών και την διάρρηξη κατοικιών στην Κέρκυρα.

Σε βάρος των δύο ημεδαπών σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, καθώς από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε η συστηματική κοινή τους δράση σε διαρρήξεις κατοικιών στην Κέρκυρα και κλοπές δίκυκλων μοτοσυκλετών το τελευταίο έτος περίπου.
Αρχικά εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το Σάββατο (28.06.2014) το βράδυ στην πόλη της Κέρκυρα, ο ένας από τους δύο 18χρονους ημεδαπούς, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ενεργό μέλος της ομάδας, καθώς είχε στην κατοχή του κλεμμένη μοτοσυκλέτα η οποία είχε αφαιρεθεί από την περιοχή του Αγρού στην Κέρκυρα στις 08.12.2013.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκε και το δεύτερο μέλος της ομάδας, ο επίσης 18χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.
Από την μέχρι στιγμής διερεύνηση της υπόθεσης η κοινή δράση των δύο 18χρονων εντοπίζεται σε επτά ακόμη περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων, από τις οποίες ξεχωρίζουν:
•    δύο οικιών στην περιοχή της Κορακίανας στην Κέρκυρα, τις βραδινές ώρες της 19.12.2013 και 18.01.2014, από τις οποίες αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα και οικοσκευές
•    τρεις κλοπές δικύκλων από την ευρύτερη περιοχή της Κορακιάνας στην Κέρκυρας κατά τον Νοέμβριο του 2013 και τις αρχές του 2014
Σε διαδοχικές έρευνες που ακολούθησαν στις κατοικίες των δύο ημεδαπών, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    τέσσερις τηλεοράσεις
•    ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
•    ένας εκτυπωτής καθώς και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα
Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...