Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Κουρουμπλής θυμήθηκε (προεκλογικά) το Νοσοκομείο Κέρκυρας

galiatsatos syriza

Υπάρχει ελπίδα, δήλωσε από την Κέρκυρα, ο πρ. υπουργός Π. Κουρουμπλής, αλλά θέλει χρόνο. Ο κ. Κουρουμπλής έγινε αποδέκτης πολλών παραπόνων για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο και την ανάγκη κάλυψης θέσεων ιατρικού προσωπικού.

«Η ελπίδα θέλει χρόνο» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την ολιγόωρη επίσκεψη του στην Κέρκυρα , που βρέθηκε στο πλαίσιο των προεκλογικών επισκέψεων του .
«Ζητούμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει τη δυνατότητα να εξαντλήσουμε τα θερμογόνα, ιαματικά κοιτάσματα της προσπάθειας που θέλουμε να κάνουμε και που έχουμε μέσα μας και που οραματιζόμαστε, για να οικοδομήσουμε μια κοινωνία με λιγότερες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε στην Κέρκυρα και επισκέφθηκε υγειονομικούς φορείς, μεταξύ αυτών το νοσοκομείο Κέρκυρας, το ΙΚΑ, το ΠΕΔΥ και τον ΕΟΠΥΥ της Κέρκυρας, ενώ συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων , το δήμαρχο Κέρκυρας και με μέλη των ΑΜΕΑ και του Συλλόγου Μέλισσα.
Ο πρώην υπουργός υγείας κατά τις συναντήσεις του, έγινε αποδέκτης πολλών παραπόνων για τις ελλείψεις ανθρωπίνου δυναμικού στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και την ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού, ενώ στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ,επεσήμανε μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, καθώς και την «οικοδόμηση» , όπως είπε «μίας μεγάλης δημοκρατικής αριστερής και σοσιαλιστικής παράταξης την οποία, έχει ανάγκη ο τόπος».
«Ο μόνος φορέας που μπορεί να εξασφαλίσει πολιτική σταθερότητα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ , γιατί έχει πολλά ηθικά πλεονεκτήματα που επιβεβαιώνουν το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης που σημαίνει δίκαιη κατανομή των βαρών. Ο ελληνικός λαός θα νιώσει ότι υπάρχει μία κυβέρνηση που τον σέβεται , ότι υπάρχει μία κυβέρνηση που έχει το πολιτικό κουράγιο, αυτό που δεν είχε ούτε το ΠΑΣΟΚ την τελευταία περίοδο, ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε και οι δύο μαζί και οφείλουν να απολογηθούν για αυτό , ότι δεν προσπάθησαν, δεν τόλμησαν να συγκρουστούν με αυτά τα φαινόμενα ώστε να εμπεδώσουν αυτό το συναίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δίκαιης κατανομής των βαρών» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε «καλώ κάθε δημοκράτη με τον οποίο με συνδέουν πολλοί και κοινοί αγώνες , με συνδέει νοητική σχέση , πολιτική σχέση, κοινή προσπάθεια να στρατευτεί δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα για να οικοδομήσουμε μία μεγάλη δημοκρατική αριστερή και σοσιαλιστική παράταξη την οποία έχει ανάγκη ο τόπος».Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ

Την ίδια εξαιρετική ιδέα που είχαν στην ΝΔ να περιοδεύσουν με τον υπεύθυνο του τομέα υγείας στο Νοσοκομείο, είχαν και στον ΣΥΡΙΖΑ. Κι έτσι έφεραν στην πολύπαθη Κέρκυρα τον πρώην υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή, ο οποίος τίποτα δεν έκανε κατά τη διάρκεια της θητείας του για τα θέματα υγείας στο νησί.
Υπενθυμίζεται ότι από κοινού Περιφερειάρχης και Δήμαρχος είχαν επισκεφθεί τον κ. Κουρουμπλή στην Αθήνα, πιέζοντας για μια κάποια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει διαχρονικά η Κέρκυρα στον τομέα της υγείας: ελλιπέστατο προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό), ελλείψεις σε υλικά κλπ. Φυσικά είχαν επιστρέψει με υποσχέσεις, που έμειναν τέτοιες επί μήνες, μέχρι που προκηρύχθηκαν εκλογές.
Τώρα λοιπόν μας θυμήθηκαν για να μας πουν ότι υπάρχει ελπίδα και ότι μετά τις εκλογές, αν και εφόσον εκλεγούν θα ξεδιπλώσουν το σχέδιο που έχουν για την υγεία.
Κι αυτά την ώρα που, προ λίγων ημερών, είδε το φως της δημοσιότητας καταγγελία της δ/ντριας της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Κέρκυρας ότι οι 2 και μοναδικοί παιδίατροι ετοιμάζονται να παραιτηθούν αν δεν γίνουν άμεσες προσλήψεις. Για να μην υπενθυμίσουμε τα βάσανα των νεφροπαθών και των καρκινοπαθών, τον ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό που δεν δουλεύει, την οικονομική αιμορραγία όσων αναγκάζονται να ξενιτευτούν για ζητήματα υγείας...
Η υγεία στην Κέρκυρα πονά και κάθε σπίτι έχει και μια ιστορία να θυμηθεί. Γι' αυτό και η επιλογή της έλευσης Κουρουμπλή, προεκλογικά και ίσα για να μοιράσει υποσχέσεις για την επόμενη ημέρα, ήταν ατυχέστατη. Το λιγότερο...


ΕΛΕΝΑ ΓΙΣΔΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...