Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Στα κάγκελα εκπαιδευτικοί και γονείς για τα κενά στα σχολεία


Τη Δευτέρα ετοιμάζουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης. Προειδοποιούν ότι υπάρχει ορατός κίνδυνος να παραμείνουν σοβαρά κενά στα σχολεία ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.




Την Τετάρτη 14/10/2015 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας, του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕ με αντικείμενο τα σοβαρότατα κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Όπως αναφέρουν οι καθηγητές σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ:

Διαπιστώθηκε ότι οι ρυθμοί κάλυψης των κενών, έστω και με τον απαράδεκτο τρόπο της επισφαλούς εργασίας των αναπληρωτών και ωρομισθίων είναι εξαιρετικά αργοί. Είναι ορατός ο κίνδυνος να παραμείνουν σοβαρά κενά ως το τέλος της σχολικής χρονιας, κάτι που αυξάνει το ενδεχόμενο το πρόβλημα να επιλυθεί με απόλυτα αντιπαιδαγωγικό τρόπο, δηλαδή με συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων.

Τα τρία ΔΣ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την Δευτέρα 19/10/2015 και ώρα 12: 00 μ στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης παράσταση διαμαρτυρίας απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους τους εκπαιδευτικούς, γονείς και γενικά σε όλους τους εργαζομένους και τα σωματεία τους να παρίστανται .
Προς διευκόλυνση των εκπαιδευτικών η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ κηρύσσουν την Δευτέρα 19/10/2015 2ώρη (12-2) διευκολυντική στάση εργασίας .


Την ανακοίνωση υπογράφουν:

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...