Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Κάνει αλλαγές και ψάχνει την dream team ο Νικολούζος

nikolouzos simvouloi

Μικρής κλίμακας αλλαγές στους αντιδημάρχους αποφάσισε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος. Ψιθυρίζεται, πάντως, ότι υπάρχει εμπλοκή με την αλλαγή του Γ. Ραιδεστινού, τον οποίο ο Δήμαρχος επιθυμεί να μετακινήσει στην Παιδεία.




Με απόφασή του την Πέμπτη 15/10, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, ορίζει τους παρακάτω Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας ως Αντιδημάρχους του Δήμου Κέρκυρας.
Την κ. Καρύδη Σοφία Αντιδήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, για τις Δημοτικές Ενότητες Αγίου Γεωργίου, Εσπερίων, Θιναλίου και Κασσωπαίων. Η κα. Καρύδη αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Κώστα Παυλίδη, μετά την εκλογή του τελευταίου στις βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού ο κ. Παυλίδης πήρε το δρόμο για τη Βουλή, η κα. Καρύδη (γιατρός στο επάγγελμα) παίρνει το δρόμο για την Αχαράβη.
Τον κ. Αναστασόπουλο Νικόλαο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Χωροταξίας. Ο κ. Αναστασόπουλος είχε παραιτηθεί προ μηνών από την αντιδημαρχία Καθαριότητας, την οποία πλέον έχει αναλάβει ο Σπύρος Ασπιώτης. Ο οποίος με τη σειρά του κατέχει και τη θέση του προέδρου του Συνδέσμου Καθαριότητας, γεγονός που μάλλον δημιουργεί σύγχυση ελέγχου και ελεγχόμενου αλλά και σωρεία ευθυνών και έργου.
Τον κ. Καββαδία Βασίλειο Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Ανάπτυξης-Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για νέα αντιδημαρχία, την οποία αναλαμβάνει ο κ. Καββαδίας μεταφερόμενος από την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών
Στον κ. Παντελιό Γεώργιο - Ηλία Αντιδήμαρχο Οικονομικών, αναθέτει και τη δημοτική περιουσία, την οποία μέχρι πρότινος κατείχε ο Άρης Μπαλής σε ξεχωριστή αντιδημαρχία. Η αντιδημαρχία αυτή καταργείται και ως φαίνεται, ο κ. Παντελιός κρίθηκε επιτυχημένος από το Δήμαρχο και διατήρησε το χαρτοφυλάκιό του, επιβαρυνόμενος με πρόσθετες αρμοδιότητες. Μάλιστα ο κ. Παντελιός παραμένει και αναπληρωτής δημάρχου.


Εντεταλμένοι σύμβουλοι
Tον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Τσιριμιάγγο Ιωάννη, ως εντεταλμένο σύμβουλο για δράσεις του Δήμου Κέρκυρας στη Δημοτική Ενότητα Κασσωπαίων.

Tον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κορακιανίτη Νικόλαο, ως εντεταλμένο σύμβουλο για δράσεις του Δήμου Κέρκυρας στη Δημοτική Ενότητα Παλαιοκαστριτών.
Tον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ασπιώτη Αλέξανδρο ως εντεταλμένο σύμβουλο Νότιας Κέρκυρας για τη Δημοτική Ενότητα Κορισσίων.
Tον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κουλούρη Αρσένιο ως εντεταλμένο σύμβουλο Νότιας Κέρκυρας για τη Δημοτική Ενότητα Λευκιμμαίων.


Τι συμβαίνει με τον Ραιδεστινό;
Έντονες φήμες κάνουν λόγο για εμπλοκή με τον νυν αντιδήμαρχο Κερκυραίων – Φαιάκων Γιώργο Ραιδεστινό. Ο Δήμαρχος Κέρκυρας, λένε, επιθυμούσε ο κ. Ραιδεστινός λόγω και επαγγελματικής ιδιότητας (είναι εκπαιδευτικός) να αναλάβει την αντιδημαρχία Παιδείας αλλά ο αντιδήμαρχος εμφανίστηκε από απρόθυμος έως αρνητικός. Εξαιτίας δε και των πολιτικών εξελίξεων, η πρόθεση του Δημάρχου μάλλον προσέκρουσε στην αντίληψη περί ξεκαθαρίσματος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ (Δήμαρχος) και ΛΑ.Ε. (Ραιδεστινός). Σε αυτό το πλαίσιο μάλλον εγκαταλείφθηκε προς το παρόν η αλλαγή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια.
Στο σενάριο να αναλάβει ο κ. Ραιδεστινός την Παιδεία, ο κ. Μάνος Ράπτης θα περιοριστεί στον Πολιτισμό, ενώ η αντιδημαρχία Κερκυραίων – Φαιάκων θα καταργηθεί και ο Δήμαρχος αναμένεται να κρατήσει την ΔΕ Κερκυραίων για τον εαυτό του, με εντεταλμένο σύμβουλο για τα θέματα του Δήμου Φαιάκων ή θα μετακινήσει σύμβουλό του από την προεδρία Οργανισμού για να αναλάβει την κενή θέση.



Και δεύτερο κύμα αλλαγών
Τέλος σίγουρο είναι ότι, παρά τις αντιδράσεις, ο Κ. Νικολούζος θα επιχειρήσει και δεύτερο κύμα αλλαγών, σε μια προσπάθεια αναδιάταξης δυνάμεων, για να δουλέψει –επιτέλους- η δημοτική μηχανή. Σε αυτή την κατεύθυνση εξετάζεται και το ενδεχόμενο αλλαγής στα προεδρεία ή συγχώνευσης Οργανισμών του Δήμου.

Γιατί -με το συμπάθειο δηλαδή- αν η πολυαναμενόμενη αλλαγή αντιδημάρχων περιοριστεί στην αλλαγή μεταξύ Αναστασόπουλου και Καββαδία, αποδεικνύεται άνθρακες ο θησαυρός.
link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...