Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Κέρκυρα: Υποψήφια για Πολιτιστική Πρωτεύουσα... έστω κι αργά

nikolouzos politistiki protevousa
Επίσημη ανακοίνωση από το Δήμαρχο Κ. Νικολούζο. Στο πλευρό του η Περιφέρεια και οι Δήμοι των Ιονίων (πλην Παξών προφανώς). Και τώρα τρέχουμε καθώς έχουμε μόνο ένα μήνα καιρό...

   Την επίσημη ανακοίνωση κατάθεσης φακέλου υποψηφιότητας της Κέρκυρας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 έκανε σήμερα, στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος.
Όπως είπε, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διεκδικήσει η Κέρκυρα τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021, στο πλαίσιο ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού θεσμού από τον οποίο επωφελούνται όχι μόνον οι πόλεις που κερδίζουν τελικά τον τίτλο αλλά και όσες μετέχουν στη σχετική διαδικασία, σημαντική παράμετρος της οποίας είναι η ευρύτατη συμμετοχή φορέων και πολιτών.


Νικολούζος: Καθυστερήσαμε
Η Κέρκυρα δε θα μπορούσε να λείπει» προσέθεσε, αναγνωρίζοντας ότι υπήρξε καθυστέρηση στην ανακοίνωση, τονίζοντας – όμως ταυτόχρονα - ότι έχει γίνει πολύ σοβαρή προετοιμασία που θα φανεί μέχρι την κατάθεση του φακέλου.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο, ο φάκελος που συντάσσεται θα αποτελέσει έναν οδικό χάρτη και θα χαράξει τη στρατηγική της πολιτιστικής ανάπτυξης της Κέρκυρας.
«Η Κέρκυρα» είπε «είναι συνυφασμένη με τον Πολιτισμό» και δε θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε αυτήν την πρόκληση. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, μέσα από το θεσμό, όμως, μπορούμε να βαδίσουμε σε μια νέα εποχή για την ανάπτυξη, τον πολιτισμό και την οικονομία της Κέρκυρας».



Όλοι οι Ιόνιοι μαζί μας;
Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τον αντιπρύτανη Σταύρο Κάτσιο για τη συμβολή του, απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας σε κάθε φορέα και δημότη, ενώ ανέφερε πως η Κέρκυρα έχει ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Δήμων της Περιφέρειας, με πρόσφατη απόφαση της ΠΕΔΙΝ, και θα αξιοποιήσει και το ευρύ δίκτυο αδελφοποημένων με αυτήν πόλεων.



Και οι Παξοί;
Σημειώνεται πάντως ότι στις 25/8/2015, παρότι ήταν γνωστή η προσπάθεια του Δήμου Κέρκυρας για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, έστω και σε πρώιμο στάδιο, ο Δήμος Παξών είχε εκδώσει δελτίο τύπου, με το οποίο ένθερμα δήλωνε τη στήριξή του στα Γιάννενα. Το δελτίο τύπου ενημέρωνε για την επιστολή του Δήμαρχου Παξών προς τον Δήμαρχο Ιωαννιτών ως εξήςς:

«Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,
Ο Δήμος Παξών ως εγγύτερος νησιωτικός Δήμος, δεμένος  με ιστορικούς και κοινωνικούς δεσμούς με την λεβεντογέννα Ήπειρο, στηρίζει την προσπάθεια σας για την διεκδίκηση του τίτλου, «Ιωάννινα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» , αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά των Ηπειρωτών στην πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης και τα πολλαπλά οφέλη που θα αποκομίσει η περιοχή μας από την αίσια έκβαση αυτού του εγχειρήματος.
Ως Δήμαρχος Παξών εκφράζω την αμέριστη στήριξή μου στην προσπάθεια σας αυτή, πιστεύοντας ότι και σε αυτήν την περίπτωση τα Ιωάννινα θα βγουν νικητές».
Προφανέστατα οι Παξοί δεν μπορούν πλέον να πάρουν πίσω τη στήριξη, συνεπώς μάλλον ο Κ. Νικολούζος είναι υπέρμετρα αισιόδοξος όταν μιλά για στήριξη όλων των Δήμων των Ιονίων...

politistiki protevousa

Έχουμε μόλις ένα μήνα καιρό
Στη συνέντευξη τύπου ήταν παρόντες, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Μωραΐτης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μάνος Ράπτης, και τα μέλη της ομάδας εργασίας, Σταύρος Κάτσιος, αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Μαραγκόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής και Τζώρτζια Καρδάκη.

Ο φάκελος πρέπει να υποβληθεί, σύμφωνα με τις σχετικές προθεσμίες, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει και η ειδική εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας.

link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...