Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Το βαπόρι απ΄την... Περσία πιάστηκε στην Κέρκυρα (pics)


Το βαπόρι απ΄την... Περσία πιάστηκε στην Κέρκυρα (pics)
  Κάτι λιγότερο από ογδόντα κιλά ακατέργαστου χασίς εντόπισαν διάσπαρτα στη θάλασσα στα ανοιχτά της Κέρκυρας οι λιμενικοί.


Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου περιπολικό σκάφος περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή των Διαπόντιων νησιών ακατέργαστο χασίς συνολικού μικτού βάρους 48 κιλών και 265 γραμμαρίων, σε μαύρο σάκο που περιείχε 16 δέματα και σε άλλα δύο μεμονωμένα δέματα που βρέθηκαν αργότερα.
Ήδη από το μεσημέρι της Παρασκευής, από την αρμόδια Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές του Ιονίου ότι φουσκωτό σκάφος μεγάλης ιπποδύναμης επιχείρησε να προσεγγίσει τις ιταλικές ακτές προκειμένου να ξεφορτώσει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και ότι, αφού αυτό έγινε αντιληπτό από τις Αρχές της γειτονικής χώρας, κατευθύνεται προς Κέρκυρα ή Αλβανία.
Άμεσα απέπλευσαν περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου σκάφους, ενώ συγχρόνως έγιναν έρευνες και από χερσαία μέσα.
Βραδινές ώρες της Παρασκευής, περιπολικό σκάφος εντόπισε βόρεια της νησίδας Οθωνοί άλλα τέσσερα δέματα με ακατέργαστο χασίς, συνολικού μικτού βάρους 30 κιλών και 200 γραμμαρίων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε η εν λόγω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, που ανέρχεται συνολικά σε 78 κιλά και 465 γραμμάρια, ενώ αναζητούνται οι δύο αλλοδαποί που φέρεται ότι εμπλέκονται στην εν λόγω υπόθεση.
Και στο αεροδρόμιο
Στο μεταξύ, μία 25χρονη από την Αιθιοπία συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής την εντόπισαν, κατά την άφιξή της από τις Βρυξέλλες, να μεταφέρει κρυμμένες στο σώμα της τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 229 γραμμαρίων (φωτογραφία).

Από τη μεθοδολογία δράσης της, διαπιστώθηκε ότι η 25χρονη αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, ειδικότερα ηρωίνης, από χώρες της δυτικής Ευρώπης προς την Ελλάδα.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...