Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Στην Κέρκυρα ο βραβευμένος καθηγητής Γ. Παξινός

Στην Κέρκυρα βρέθηκε, προσκεκλημένος του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Σίδνευ Γιώργος Παξινός, προκειμένου να παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο «κατ’ εικόνα» προϊόν 16χρονης έρευνας για την κλιματική αλλαγή.

Ο κ. Παξινός είναι επικεφαλής ομάδας στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης της Αυστραλίας, το συγγραφικό του έργο κατέχει την 10η θέση στα 50 πιο δημοφιλέστερα επιστημονικά συγγράμματα σε όλο τον κόσμο, έχει συγγράψει 38 βιβλία για τη δομή του ανθρώπινου εγκεφάλου τα οποία άνοιξαν νέους δρόμους στην καταπολέμηση των νευροεκφυλιστικών παθήσεων όπως το Πάρκισον και το Αλτσχάιμερ. Έχει τιμηθεί με 9 κορυφαία διεθνή βραβεία ενώ η Ελληνική Εταιρεία Νευροεπιστημών θέσπισε βραβείο στο όνομά του. Ειναι μέλος της Αυστραλιανής Ακαδημίας Επιστημών και Αντεπιστέλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Στην κάμερα την ΕΡΤ Κέρκυρας, μίλησε για τη σοβαρότητα των κλιματικών αλλαγών, τις ευθύνες της επιστημονικής κοινότητας, τη βαρύτητα των πολιτικών αποφάσεων αλλά και την ευαισθητοποίηση των απλών ανθρώπων.Παράλληλα ανέπτυξε τις θέσεις του για τη θέση των ελληνικών πανεπιστημίων στη διεθνή πανεπιστημιακή κοινότητα και τις αλλαγές που έχει επιφέρει η κρίση στη συγκράτηση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...