Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Στην Κέρκυρα η ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ - ΦΩΤΟ

Στην Κέρκυρα η ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ - ΦΩΤΟ
Τριήμερη επίσκεψη στην πόλη της Κέρκυρας πραγματοποίησε ο Διοικητής της μόνιμης ναυτικής αντιναρκικής δύναμης του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, Πλοίαρχος Παναγιώτης Παπαγεωργίου.

Τον Έλληνα Διοικητή συνόδευαν οι κυβερνήτες τριών ναρκοθηρευτικών, ναρκαλιευτικών σκαφών της αντιναρκικής δύναμης, από την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Ρουμανία.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Κέρκυρας, ΝΑΣΚΕ, Αντιπλοίαρχος Θεόδωρος Γραμμένος, «η επίσκεψη της ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο νησί των Φαιάκων, πραγματοποιήθηκε μετά από επιθυμία του Διοικητή της μόνιμης ναυτικής αντιναρκικής δύναμης του ΝΑΤΟ, Πλοιάρχου Παναγιώτη Παπαγεωργίου, να επισκεφθεί ξανά το νησί και τον ναυτικό σταθμό του νησιού».
Κατά την παραμονή τους στο νησί ο Έλληνας Διοικητής της μόνιμης ναυτικής αντιναρκικής δύναμης του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, συνοδευόμενος από τους πλοιάρχους των τριών ναρκοθηρευτικών -ναρκαλιευτικών σκαφών της αντιναρκικής δύναμης, καθώς και ο Διοικητής του ΝΑΣΚΕ, πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον δημαρχείο της Κέρκυρας, ενώ δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν το Μουσείο «Αχίλλειον», το "Κανόνι" και άλλες ιστορικές περιοχές της Κέρκυρας και παρακολούθησαν στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, μουσική συναυλία από Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος».
Ο στόλος της ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ που ήρθε στο νησί αποτελείτο από το ελληνικό πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Αλιάκμον» και τρία ναρκοθηρευτικά σκάφη της αντιναρκικής δύναμης, από την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Ρουμανία, με τα πληρώματά τους.
«Ο λόγος της επίσκεψης της ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στην Κέρκυρα, ήταν καθαρά αναψυχής, όπως είθισται να γίνεται προκειμένου πληρώματα και κυβερνήτες να ξεκουραστούν και γνωρίσουν τόπους της Μεσογείου» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου.
Η ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ αποχώρησε σήμερα το πρωί από το λιμάνι της Κέρκυρας, αναμένεται όμως να παραμείνει στο νησί άλλες δύο μέρες, καθώς πρόκειται σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, να πραγματοποιήσει επιχειρησιακή εκπαίδευση δύναμης νότια του νησιού, στην περιοχή της Λευκίμμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...