Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Παρέμβαση Δ. Πουλιέζου για το έργο των φραγμάτων

alt«Η Κέρκυρα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ένα έργο 300 εκ. ευρώ» τονίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δ. Πουλιέζος, προσθέτοντας ότι το έργο των φραγμάτων δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.
Ολόκληρο το κείμενο του Δ. Πουλιέζου έχει ως εξής:
Το έργο των φραγμάτων και επίλυσης του υδρευτικού προβλήματος του νομού της Κέρκυρας, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές παρεμβάσεις σε βάθος δεκαετιών για την Κέρκυρα.
Η ωριμότητα του έργου είναι διαπιστωμένη εδώ και πάρα πολύ καιρό και μάλιστα σε πανελλαδικό επίπεδο με τα αντίστοιχα μεγέθους έργα. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει για την ένταξή του στα χρηματοδοτικά πρωτόκολλα του Ταμείου Συνοχής από πέρυσι.
Άσχετα με τα όποια λάθη ή παραλήψεις υπήρξαν, η Κέρκυρα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ένα έργο της τάξης των 300 περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Ένα έργο που αφορά σειρά υποδομών που σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα ζωής των κατοίκων, τις προσφερόμενες υπηρεσίες στους επισκέπτες μας, την τουριστική οικονομία, άρα και με την ίδια την οικονομική ζωή και την ευημερία του τόπου.
Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αναπτυχθούν προστριβές ή αντιδικίες προσωπικού, κομματικού ή πολιτικού χαρακτήρα γύρω από το έργο αυτό.
Οι εμπλεκόμενοι φορείς αλλά και οι πολιτικοί παράγοντες του νησιού θα πρέπει να πολεμήσουν ενωμένοι ώστε να δημοπρατηθεί έως τις 10 Μαϊου, όπως αναφέρουν και οι αρμόδιοι τεχνοκράτες προκειμένου να υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν.
Οι προσπάθειες όλων οφείλουν να είναι συντονισμένες και απαλλαγμένες από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, με κύριο στόχο τη διατήρηση της αξιοπρέπειας των Κερκυραιών πολιτών που έχει θιγεί με την ουσιαστική ακύρωση μεγάλων αναπτυξιακών έργων για την ιδιαίτερη πατρίδα μας.
Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...