Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Σκληρός δίσκος που...Αντέχει! Εκπληκτικό πραγματικά! Δείτε το Video


Ποιές είναι οι πιθανότητες να χάσει κάποιος τα δεδομένα του αν πέσει ένα ποτήρι κρασί πάνω στον φορητό υπολογιστή του; Αρκετά καλές. Ποιές είναι οι πιθανότητες να επιζήσει ο σκληρός δίσκος σας αν περάσει από πάνω του ένας εκσκαφέας 15 τόνων αφού πρώτα έχει ψηθεί σε εκατοντάδες βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά και καταβρεχθεί με παγωμένο νερό. Εξαιρετικά λίγες!
Ωστόσο η εταιρεία κατασκευής αποθηκευτικών μέσων υψηλής αντοχής ioSafe αποφάσισε να φτάσει στα άκρα και να φτιάξει έναν σκληρό δίσκο SSD που να αντέχει όλα τα παραπάνω...

Ο νέος Solo SSD εξωτερικός δίσκος παρουσιάστηκε στην φετεινή CES και μπορεί να αντέξει μάλλον όλες τις δοκιμασίες.

Ο ioSafe Solo SSD είναι ένας SATA solid-state drive των 2.5 ιντσών και σε αντίθεση με άλλους SSD που είναι συνήθως μικροί είναι σχετικά μεγάλος και βαρύς αφού προστατεύεται από διάφορα περιβλήματα. Ζυγίζει 9 κιλά (φορητό δεν τον λες) και έχει διαστάσεις 12.7cm x 18cm x 28cm. Σύμφωνα με την ioSafe το περίβλημα του Solo SSD σχεδιάστηκε να αντέχει σε κατάρρευση κτηρίων, πλημμύρες, πυρκαγιές και μεγάλα κρουστικά φορτία. Προφανώς πρόκειται για καταστάσεις που δεν συμβαίνουν συχνά στον μέσο χρήστη!
hy140y9uuud6z7ntjngc.jpg 42jdtrslsn0ojivvcka7.jpg airbhq5vr00fyu43oebn.jpg 5j7dm3w9fkl8sfqr5sad.jpg

Η επίδειξη που φαίνεται στο βίντεο δεν έγινε ασφαλώς σε κάποιο από τα πολυτελή ξενοδοχεία του Las Vegas όπου διεξάγεται κάθε χρόνο η CES αλλά στην μέση της ερήμου λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη.


Ο σκληρός δίσκος τοποθετήθηκε μέσα σε έναν κλίβανο για 10 λεπτά και εκτέθηκε σε θερμοκρασίες μεταξύ 1400 και 1500 βαθμών F. Μαζί του τοποθετήθηκε ένας σκληρός δίσκος 3.5 ιντσών ο οποίος κάηκε σε λίγα δευτερόλεπτα.

Μετά από αυτό ο Solo SSD, αφού κάηκαν όλες οι εξωτερικές του θύρες και το εξωτερικό περίβλημα του, τοποθετήθηκε στον βραχίονα εκσκαφέα όπου καταβρέχθηκε με νερό. Ο χειριστής του εκσκαφέα σήκωσε τον βραχίονα σε ύψος 5 μέτρων και έριξε τον Solo SSD στο τσιμεντένιο δάπεδο.

Και τέλος η πιο δύσκολη δοκιμασία: ο 15 τόνων εκσκαφέας πέρασε πάνω από τον Solo SSD με τις ερπύστριες του. Μετά από όλη αυτήν την ταλαιπωρία ο υπεύθυνος της ioSafe άνοιξε τα υπολείμματα του Solo SSD και αποκάλυψε έναν φαινομενικά άθικτο Samsung 128GB SSD. Ο Samsung δεν είναι μόνο φαινομενικά άθικτος αλλά και ουσιαστικά λειτουργικός: μόλις συνδέθηκε σε υπολογιστή λειτουργούσε άψογα και οι παριστάμενοι στην επίδειξη μπόρεσαν να δουν τις φωτογραφίες που είχαν αποθηκευθεί νωρίτερα στον σκληρό δίσκο!

Ο Solo SSD είναι όπως και όλα τα άλλα προϊόντα της ioSafe: δεν απευθύνεται στον μέσο χρήση και ασφαλώς δεν θες ποτέ να χρειαστεί να σου φανεί χρήσιμος. Επιπλέον είναι μάλλον ακριβός. Τα 64GB στοιχίζουν 500 δολάρια και τα 256GB στοιχίζουν 1249 δολάρια. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και πρόβλεψη αποζημίωσης σε περίπτωση ατυχήματος και απώλειας των δεδομένων ύψους 5000 δολαρίων.

Τέλος ο εκπρόσωπος της ioSafe ανάφερε πως μεγάλο μέρος του κόστους του Solo SSD oφείλεται στο κόστος των SSD.

Απόδοση στα Ελληνικά
http://www.adslgr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...