Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Dekotora Trucks: τα απίστευτα φορτηγά της Ιαπωνίας!

Γνωστά ως Dekotora, Decotora, ή απλώς ως ιαπωνικά φορτηγά τέχνης, αυτά τα απίστευτα έργα τέχνης πάνω σε τέσσερις τροχούς έχουν γίνει σύμβολο της Ιαπωνίας. Το Decotora είναι η συντομογραφία για το “decoration truck”, δηλαδή διακοσμημένο φορτηγό. Το καλλιτεχνικό κίνημα Decotora...
...έχει ένα απλό κανόνα: πρόσθεσε όσο το δυνατόν περισσότερες διακοσμήσεις στο φορτηγό σου, διατηρώντας το παράλληλα λειτουργικό! Υπάρχουν τρεις κύριες στιλιστικές κατηγορίες Dekotora: η Kansai,η Kant και η Retro.
Κάνοντας χρήση της εφευρετικότητας και της φαντασίας του, ο κάθε φορτηγατζής (ή μήπως καλλιτέχνης;) στολίζει το φορτηγό του, σε μια προσπάθεια για τη δημιουργία του πιο αστραφτερού φορτηγού. Το κίνημα Dekotora ξεκίνησε το 1975, όταν ο Toei κυκλοφόρησε την πρώτη ταινία, από τη σειρά των 10 ταινιών του, που ονομάζεται «Trucker», στην οποία πρωταγωνιστούσε ένας φορτηγατζής, με ένα υπερβολικά διακοσμημένο φορτηγό. Οι οδηγοί φορτηγών Dekotora, είναι πολύ παθιασμένοι με αυτό που κάνουν και τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα, όταν πρόκειται για τη μετατροπή των οχημάτων τους σε φανταχτερά αριστουργήματα. Σε μερικές περιπτώσεις, ορισμένοι ξεπερνούν τα όρια και δημιουργούν τα «Dekotora beasts», στα οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία στους δρόμους και μπορεί κανείς να τα θαυμάσει μόνο σε εκθέσεις!

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/11/blog-post_9289.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...