Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Φωτογραφίες και VIDEO από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Κέρκυρα!!!


Quantcast

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει στην Κέρκυρα η πρωτοφανής κακοκαιρία που έπληξε τα ξημερώματα την Κέρκυρα. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρησαν, δρόμοι κόπηκαν στα δύο ενώ η ΕΜΥ μέτρησε 146 χιλιοστά βροχής σε 5 ώρες!

 

Τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί στο Δήμο Αχιλλείων και μικρότερα, αλλά σημαντικά επίσης, στους παρακείμενους δήμους (Μελιτειέων, Κερκυραίων και Παρελίων).
Μία γυναίκα τραυματίστηκε στην περιοχή Ποντή όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου, ενώ η Πυροσβεστική

χρειάστηκε να απεγκλωβίσει κάτοικους ισογείων σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις.
Η Πυροσβεστική δεν είχε προβλέψει ακραία καιρικά φαινόμενα, ως εκ τούτου, δεν υπήρχε αντίστοιχη ενημέρωση στις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

Τα προβλήματα…

Στο Δήμο Αχιλλείων:

  • Πλημμύρησαν δεκάδες σπίτια και καταστήματα στις περιοχές Τσάρου, Χρυσίδας, Ποντή, Καστανιάς – Βιρού και λιγότερα σε άλλες περιοχές του δήμου.

  • Μεγάλες είναι οι ζημιές σε σημεία του οδοστρώματος στο επαρχιακό δίκτυο αλλά και στο εθνικό.

  • Έχουν γκρεμιστεί τοιχεία, ενώ περισσότερες από 100 επιχειρήσεις και σπίτια στα όρια του Δήμου έχουν πληγεί.

  • Στις Μπενίτσες, πλημμύρησαν ισόγεια καταστημάτων ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν μοτοσικλέτες καταστήματος ενοικίασης οχημάτων, οι οποίες ήταν δεμένες εντός της επιχείρησης με αλυσίδα και, παρά ταύτα, τα μηχανάκια βρέθηκαν στη θάλασσα, διανύοντας μέσα στο χείμαρο 100 μέτρα!

  • Αυτοκίνητα παρκαρισμένα βρέθηκαν μέσα σε όγκους λάσπης, ενώ τουλάχιστον 4 οχήματα αναποδογύρισαν λόγω του νερού και υπέστησαν σοβαρές ζημιές.


Στην πόλη της Κέρκυρας:

  • Τα βασικά προβλήματα παρουσιάστηκαν εντός της πόλης στη Γαρίτσα, στο Κανόνι (Φιγαρέτο), στο Μαντούκι (οδός Ξ. Στρατηγού, Αγ. Γιώργης), στην Αλεπού και σε πολλά περιφερειακά σημεία.

  • Πλημμύρησαν σπίτια και υπόγεια πολυκατοικιών

  • Υποχώρησαν τοιχεία, μεταξύ των οποίων ο τοίχος στο Μοναστήρι της Αγίας Ευφημίας.

  • Υπερχείλλησε το ρέμα της Καβαλάραινας και πολλά μικρότερα ρέματα στις περιαστικές περιοχές.

  • Στην περιοχή Τρίκλινο, διακόπηκε τα ξημερώματα για αρκετή ώραν η κυκλοφορία λόγω του όγκου του νερού.



  • Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί σε δύο σχολεία, στο 14ο Δημοτικό στο Μον Ρεπό (δεν μπορεί να λειτουργήσει) και στο 7ο Γυμνάσιο.

  • Στις 10:30 θα γίνει επείγουσα συνάντηση υπό το Δήμαρχο με τους επικεφαλής των υπηρεσιών και τους αντιδήμαρχους σε ένα άτυπο συντονιστικό όργανο για την επιφυλακή των υπηρεσιών τη σημερινή ημέρα.

  • Αυτή την ώρα, έχουν υποχωρήσει οι όγκοι υδάτων στους δρόμους, ωστόσο, εξακολουθούν και υπάρχουν προβλήματα σε πολλά σημεία κυρίως του περιφερειακού οδικού δικτύου στις περιαστικές περιοχές.

Στο Δήμο Μελιτειέων:

  • Η μικρή γέφυρα στο ποτάμι της Μεσογγής στο ύψος του Ρόσση, είναι φραγμένη από τους όγκους λάσπης και διαφόρων αντικειμένων με αποτέλεσμα να πλημμυρήσει το σημείο αυτό το ποτάμι και να γίνει λίμνη όλη η γύρω περιοχή.

  • Από την πλημμύρα επλήγησαν σπίτια και καταστήματα σε Μεσσογγή και Μωραΐτικα, από το ύψος του Δημαρχείου μέχρι και τον κόμβο μπροστά από την είσοδο του Ακτή Μεσσογγή. Περισσότερα από 30 σπίτια και καταστήματα πλημμύρησαν, ενώ έσπασαν βιτρίνες και μάντρες.

  • Στην πρόσβαση από το Γαρούνα προς την πόλη, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων ο δρόμος είναι κλειστός καθώς μεγάλος όγκος χωμάτων και λάσπης έχει πέσει στο οδόστρωμα και έχει αποκλείσει την διέλευση οχημάτων.

  • Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές στην Πάνω και την Κάτω Παυλιάνα με κλειστούς δρόμους, διαλυμένες μάντρες οικοπέδων και όγκους χωμάτων που προκαλούν μεγάλες δυσκολίες στην κυκλοφορία

    Απο http://paganeli.wordpress.com

1 σχόλιο:

  1. Η τοπική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που έγραφε προεκλογικά διθυράμβους για τον "Καλλικράτη" πρέπει επιτέλους να δει την αλήθεια κατάματα.
    Στο νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κερκυραίων ο τόπος μας θα αντιπροσωπεύεται μόνο απο ΕΝΑ άτομο.
    Μάλιστα ο Κουτσούρης που ήταν υποψήφιος αντιδήμαρχος με τον Αυλωνίτη πήρε στο δήμο περισσότερες ψήφους(479 ψήφοι) απο τον
    Πανταζή(422 ψήφοι) που εκλέγηκε τελικά.
    Υπονομεύσατε το τόπο κύριοι του τοπικού ΠΑΣΟΚ με το να υπηρετείτε πιστά τις εντολές του κόμματός σας.
    Είναι δημοκρατία αυτό;Είναι δυνατόν να ονομάζεστε δημοκράτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...