Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Η προφητική ανάλυση του Κώστα Τσάκωνα από το φιλμ "Μάθε παιδί μου γράμματα" (1981)

8 σχόλια:

  1. τι τα θες φίλε μου, η ουσία είναι ότι αυτοί δεν είναι πατριώτες! χαχα όντως προφητικός ο Τσάκωνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011
    Ένα κείμενο του 1835 (!) για την Ελλάδα που αξίζει να διαβάσετε!

    Κύριε Χαρδαβέλλα, το παρακάτω κείμενο γράφτηκε το 1835 (!!) αλλά όπως θα διαπιστώσετε είναι σαν να αναφέρεται στο σήμερα. Περιέχεται σε ένα βιβλίο με τίτλο «Ο ελληνικός λαός» και συγγραφέας του είναι ο αντιβασιλέας του Οθωνα, Γκέοργκ Λούτβιχ Μάουρερ.
    Θέλω να δώσετε προσοχή στην παράγραφο που το 1835 επαναλαμβάνω, αναφέρεται στις "μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας"! Ολοι ήξεραν αλλά μας άφησαν να πιστεύουμε ότι διαθέτουμε μόνο...
    ήλιο και θάλασσα.
    Επιτρέψτε μου να αφιερώσω αυτό το άρθρο του 1835 θα ξαναπώ, σε όλους εκείνους (πολιτικούς αλλά και συναδέλφους σας δημοσιογράφους) που όταν ξεκινήσατε τις αποκαλύψεις για το πετρέλαιο και τον ορυκτό πλούτο της χώρας, ειρωνεύτηκαν και χλεύασαν. Άλλοι λειτουργώντας ως "παπαγαλάκια" μεγαλοεπιχειρηματιών που τους χαλούσατε τη μαγιονέζα και άλλοι από μία ημιμάθια και ασχετοσύνη που δυστυχως την πληρώνουμε ακριβά!
    Αξίζει να το διαβάσετε!


    " Η Ελλάδα είχε απομείνει ακυβέρνητη και είχε πέσει σε άθλια οικονομική κατάσταση. Δεν υπήρχαν εξάλλου ούτε σχολεία, ούτε δικαστήρια, ούτε στρατός που να πειθαρχεί σε κανέναν, ούτε ναυτικό.

    Ο λαός, μοιρασμένος σε κόμματα, τρεφόταν μονάχα με το μίσος για τον διπλανό του και ολόκληρη η χώρα βάδιζε γοργά προς την πλήρη αποσύνθεση.
    Ετσι, μόλις αποβιβαστήκαμε, κυκλοφορήσαμε μια προκήρυξη με την οποία ζητούσαμε να μας χαρίσει ο ελληνικός λαός πρώτα απ’ όλα την εμπιστοσύνη του. Κι εμείς έπρεπε να βάλουμε μια τάξη σ’ αυτό το χάος. Να συμφιλιώσουμε τους εχθρούς, να χωρίσουμε όσα στοιχεία ήσαν ασυμβίβαστα μεταξύ τους και να επιβληθούμε σ’ όλο αυτό τον κόσμο με πυγμή και δικαιοσύνη. Ακόμη, να πάρουμε έστω και σκληρά μέτρα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο σκοπός μας.
    Να οργανώσουμε τα Οικονομικά του τόπου, τη Διοίκηση, τη Δικαιοσύνη, την Εκκλησία, την Εκπαίδευση, το Στρατό, το Ναυτικό, και να βάλουμε θεμέλια γερά πάνω στα οποία να στηριχθεί ο λαμπρός νεαρός Βασιλιάς για να σηκώσει, μόνος του πια, από την 1η Ιουνίου του 1835, το οικοδόμημα της νέας Ελλάδας.
    Ό,τι κι αν κάναμε, ή τουλάχιστον ό,τι κι αν προσπαθήσαμε να κάνουμε, στο σύντομο χρονικό διάστημα που μας δόθηκε, ήταν για το καλό της Ελλάδας. Φυσικά, δεν παραβλέψαμε ποτέ τις τοπικές συνήθειες γιατί μόνο πάνω σ’ αυτές μπορεί να στηριχθεί ένα μελλοντικό οικοδόμημα αλλά και ποτέ μας δεν θελήσαμε να φανταστούμε την Ελλάδα περιορισμένη στα σημερινά της όρια. Και για να την κάνουμε μια μέρα μεγάλη, ξέραμε ότι έπρεπε να στηριχθούμε στο Ελληνικό Εθνος, γιατί χωρίς αυτό, ήταν σα να χτίζαμε χωρίς θεμέλια.
    Η Ελλάδα διαθέτει μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές, που αν γίνει η κατάλληλη εκμετάλλευσή τους θα μπορεί να εξασφαλίσει μια σημαντική οικονομική άνοδο. […] Για την εκμετάλλευση όμως όλου αυτού του πλούτου, τίποτα δεν έχει γίνει.[…]. Ολη γενικά η οργάνωση έμεινε ελαττωματική, έτσι που όχι μονάχα καμιά οικονομική πράξη δεν μπορεί να ελεγχθεί, αλλά ούτε και προϋπολογισμός να καταστρωθεί".
    Νικήτας Λαμπρινίδης
    Χημικός Μηχανικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παρα μα παρα πολυ σωστος ο Τσακωνας ! εστελνε υποσυνειδητα μηνυματα και τοτε αλλα ποιος τον ακουγε. Ετσι και σημερα. Βγαινει καποιος και λεει 2 αληθειες και ολοι πεφτουν πανω του να τον βγαλουν τρελο και ψευτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι έγινε στο Μπούλκες στην Γιουγκοσλαβία μετά την υπογραφή της συνθήκης της Βάρκιζας και αφού οι συμμορίτες έχασαν τον 2ο γύρο των Δεκεμβριανών το 1944;

    "η ηγεσία του ΚΚΚΕ διέταξεν να μετακινηθούν στις Γιουγκοσλαβίας και Αλβανία 6.000 άνδρες του Ε.Λ.Α.Σ. (κυρίως καπετάνιοι και αξιωματικοί). Πιθανότερος λόγος θεωρείται η δημιουργία εις το εξωτερικόν ισχυράς βασεως εξορμήσεως δια τον "τρίτον γύρον".
    Η πολιτική της καθοδήγησης στο Μπούλκες (φυσικά και στελεχών) προέβλεπε βασανισμούς, ψυχικούς και σωματικούς, εκτελέσεις αγωνιστών, καθαιρέσεις και διαγραφές, φυλακίσεις, απομόνωση, απελάσεις, συκοφαντική δυσφήμηση, καθεστός τρόμου και βίας, κάθε λογής φρικαλεότητες, χαφιεδισμό, διαφθορά, αυτοκτονίες αγωνιστών, ταπεινώσεις.... Πανω απο το Μπούλκες επλανάτο το φάντασμα του τρόμου και του εγκλήματος.

    Αυθεντικός κομμουνιστικός παράδεισος...
    Το Μπούλκες επίσης επεσκέπτετο ανα δεκαπενθήμερον ο συνταγματάρχης της Κα-Γκε-Μπε Ντιμιτρι Ιβανοβιτς Τσέρνικοφ και ελειτούργει εικοσαμελή ομάς βασανιστών ("ομαδα καταστολής", Ο.Κ.)με υπευθυνον τον Στέλιον Κάλφαν, υπο την καθοδήγηση του Γιάννη Ιωαννίδη.

    Ο διοικητής του στρατοπέδου Μιχ. Πεχτασίδης εδολοφονήθη εν ψυχρώ (με μπαλτάν) το 1948, εις το Μπούλκες, κατ' εντολή του Νίκου Ζαχαριάδη. 'Οπως, επίσης με εντολήν της "καθοδηγήσης" τριάκοντα τρόφιμοι του Μπούλκες εστάλησαν με φορτηγόν εις τον Δούναβιν, όπου τους έρριψαν μετά του αυτοκινήτου εις τον ποταμόν και επνίγησαν, αφού προηγουμένως τους εβασάνισαν απανθρώπως...."

    πηγές:
    Αλ. Κουτσούκαλη, Το χρονικό μιας τραγωδίας, 1945-1949
    Κ. Μπαρμπή, Η τραγωδία της Ελλάδος εις πράξεις τρεις, σελ. 238

    ο Μάρκος Βαφειάδης στα Απομνημονεύματα του γράφει:
    "Η καθοδήγηση με εντολή του Ιωαννίδη άρχισε ένα σωστό μακελειό με την δολογονία των αγωνιστών, που κάτι διαφορετικό τολμούσαν να λένε. Τους δολοφονημένους του ρίχνανε σε κάποιο πηγάδι, που βρησκόταν μεσα στο στρατόπεδο και στο οποίο, όπως εξακριβώθηκε αργότερα, είχαν ριχτεί πάνω απο 400 αγωνιστές..."

    επίσης στο βίντεο που ακολουθεί ο καπετάν Χείμαρρος του ΕΛΑΣ αποκαλύπτει ότι ο Ιωαννίδης ήταν ο πρωτεργάτης των εγκλημάτων στο Μπούλκες.

    http://www.youtube.com/watch?v=jaH-p9CVlMQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ -ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ..
    ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΗΛΗΘΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ/ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"; ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ "taxalia.blogspot.com". ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
    Η ψηφοφορία που ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες το taxalia.blogspot.com ολοκληρώθηκε, αφού ψήφισαν 7.000 και πλέον αναγνώστες.
    http://toumbalights.blogspot.com/2011/10/taxaliablogspotcom.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ToumbaLights+(TOUMBA+LIGHTS)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΟΙ ΚΚΕΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 15χρονη παρέλυσε από τρύπημα αυτιών

    http://apoplanisi-news.blogspot.com/2011/03/15_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...