Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

6 σχόλια:

  1. Νέα ομολογία αποτυχίας - "Κούρεμα" των υπερχρεωμένων νοικοκυρίων ζητάει το ΔΝΤ

    Νέα ομολογία αποτυχίας του προγράμματος "εξόντωσης" των Ελλήνων είχαμε σε έκθεση του ΔΝΤ όπου τώρα ζητάει να "κουρευτούν" τα ιδιωτικά χρέη των νοικοκυριών για να υπάρξει ανάκαμψη, και σταθερότητα!

    Κούρεμα στα χρέη των υπερχρεωμένων δανειοληπτών προτείνει σε έκθεσή του το ΔΝΤ για να ενισχυθούν οι χώρες που έχουν χτυπηθεί από την κρίση, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

    Στην έκθεσή του με τίτλο «Dealing with Private Debt Distress in the Wake of the European Financial Crisis» που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, το ΔΝΤ προτείνει τη θεσμοθέτηση αποτελεσματικών κανόνων που θα επιτρέπουν άμεσο κούρεμα του χρέους δανειοληπτών που βρίσκονται υπό πίεση, ενώ αναφέρεται και στην περίπτωση της Ελλάδας, τονίζοντας ότι ο νόμος Κατσέλη δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.Φανταστείτε ότι ο συγκεκριμένος νόμος χτυπήθηκε ανελέητα από τους δανειστές και ζητούσαν τυην κατάργησή του. Τώρα ένα μέρος αυτών υποστηρίζει ότι ήταν ανεπαρκής.

    Όπως τονίζεται, οι σωστές ρυθμίσεις για την ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων μειώνουν την αβεβαιότητα και επιδρούν θετικά στην οικονομία.

    «Με την κρίση να έχει σχεδόν τελειώσει και την ανάκαμψη να παραμένει χλιαρή, τώρα είναι η ώρα να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ουσιαστική αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους σε μια σειρά από υπερχρεωμένες χώρες. Αυτό είναι ακόμη περισσότερο επιτακτικό επειδή θα μπορούσε να περάσουν αρκετά χρόνια έως ότου να γίνουν εμφανή τα αποτελέσματα» υπογραμμίζουν οι συντάκτες της έκθεσης.

    Έτσι εξηγήται και η ρύθμιση που εξετάζει η κυβέρνηση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.Την καταβολή δόσης από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, χωρίς καθυστερήσεις εξαιτίας της εκκρεμοδικίας, προβλέπει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την Τρόικα, για την ανακούφιση των δανειοληπτών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι των τραπεζών.

    Το κυβερνητικό σχέδιο «αποκαλύπτεται» με έγγραφο του υφυπουργού Ανάπτυξης, κ. Θανάση Σκορδά, που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 18 Φεβρουαρίου.

    Όπως προκύπτει, η κυβέρνηση συζητά επίσης σχέδιο για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών, που θα αφορά σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ανέργους, πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή και μόνιμη αναπηρία και πολύτεκνους.

    Βλέπεται έκθεση του ΔΝΤ επισημαίνει ότι η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων διαβρώνει τα κεφαλαιακά αποθέματα των τραπεζών και δημιουργεί αβεβαιότητα για τα πιστωτικά ιδρύματα. Επικαλείται πρόσφατα ευρήματα έρευνας του Ταμείου σύμφωνα με τα οποία μια αύξηση 10% στο ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων μειώνει τις τραπεζικές χορηγήσεις κατά 4%. Οπότε δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό γιατί θα προωθηθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση.

    Συνειδητοποίησαν στο ΔΝΤ ότι η αφαίμαξη των πολιτών στο τέλος όχι μόνο δεν σώζει τις τράπεζες, αλλά αντίθετα τις "σκοτώνει" εξανεμίζοντας τα κεφαλαιακά τους αποθέματα. Πρόκειται δηλαδή, στην κυριολεξία για μαθητευόμενους μάγους που πειραματίστηκαν πάνω μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιάστηκε ο Αλβανός που βίασε με άλλους δύο παρα φύσιν 15χρονη μαθήτρια!

    http://antipliroforisi.blogspot.gr/2013/02/15_22.html


    Αλβανός στο Καπανδρίτι βιντεοσκοπούσε σεξ με 15χρονο!
    http://antipliroforisi.blogspot.gr/2013/02/15.html


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΕΟΦΩΡΕΙΟ ΜΕ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΣΚΑΣΕ ΜΥΤΗ ΣΤΗΝ ΑΧΑΡΑΒΗ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΣΙΔΑΡΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ..ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΡΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΟΨΗΦΑΤΕ; ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν καταργείται το χαράτσι, ίσως δεν επαναφέρουμε τον κατώτατο! -VIDEO

    http://antipliroforisi.blogspot.gr/2013/02/blog-post_666.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δημοσκόπηση
    ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ
    "Πολιτικοί-επιχειρηματίες-τράπεζες φταίνε για τα σκάνδαλα που μας κατέστρεψαν"!

    Τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα θεωρούν υπεύθυνους για τα σκάνδαλα οι πολίτες δίχως να έχουν καμία αμφιβολία περί αυτού. Αυτή είναι η απάντηση σχεδόν όλων όσοι συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της V-PRC για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.

    Πολύ μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων καταλογίζει ευθύνες στο κράτος, στις μεγάλες επιχειρήσεις και στις τράπεζες για τα σκάνδαλα που ταλανίζουν την πολιτική ζωή της χώρας.

    Για την ακρίβεια, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση οι πολιτικοί ευθύνονται κατά 99%, το κράτος κατά 89%, οι επιχειρηματίες κατά 88% και οι τράπεζες κατά 86%. Ακολουθούν τα Μέσα Ενημέρωσης με ποσοστό 84%, οι ξένες επιχειρήσεις με 62% και τέλος οι ίδιοι οι πολίτες με 35%.

    Όσο για τις υποθέσεις που έχουν σημαδέψει την πολιτική ζωή του τόπου τα τελευταία χρόνια, είναι αυτή της λίστας Λαγκάρντ με ποσοστό 54,5%, ακολουθεί η υπόθεση του Βατοπεδίου με 47,7% και έπεται το σκάνδαλο της Siemens με 46%.

    Σε ό,τι αφορά την παρουσίαση των σκανδάλων από τα Μέσα Ενημέρωσης, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών παρακολουθούν τα γεγονότα και έχουν πειστεί ότι αυτά δεν παρουσιάζουν αντικειμενικά την κατάσταση, αφού ποσοστό 65% δεν πιστεύει καθόλου σε αυτή την αντικειμενικότητα, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνουν (96%) τη χαρακτηριστική καθυστέρηση στην απόδοση δικαιοσύνης.

    Η έρευνα διεξήχθη στις 14 και 15 Φεβρουαρίου σε δείγμα 600 ατόμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΥΤΕ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤ. ΜΠΛΟΚ!
    Εξευτελισμού συνέχεια: Κατεβάζουν εμμέσως τους μισθούς στα 300 ευρώ!

    Οι εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών ζήτησαν από την κυβέρνηση και ειδικότερα από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να δοθεί νομοθετικά η δυνατότητα να προσλαμβάνουν νέους άνεργους με μισθούς 300 ευρώ το μήνα για μερική απασχόληση!

    Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, στη σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες ημέρες επισήμαναν ότι εκτός από τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, τη μείωση του κόστους της ενέργειας και την απλοποίηση των διαδικασιών για τις παραγωγικές δραστηριότητες οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών έθεσαν θέμα μείωσης των ημερομισθίων στην Ελλάδα.

    Οπως αναφέρει η εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος μιας πολυεθνικής ζυμαρικών είπε μεταξύ άλλων: «Σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου».

    "Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα" φέρεται να απάντησε ο κ. Χατζηδάκης και υποσχέθηκε να ενημερώσει τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

    Εν ολίγοις, βρήκαν έναν έμμεσο -πλην σαφέστατο- τρόπο ώστε να κατακρημνίσουν τους μισθούς των Ελλήνων εργαζομένων πιο κάτω και από τις χώρες του λεγόμενου πρώην ανατολικού μπλοκ. Πιο χαμηλά ακόμη και από τη Βουλγαρία όπου ο κατώτατος μισθός είναι 320 ευρώ (τη "βουλγαροποίηση" φοβόμασταν, χειρότερα μας ετοιμάζουν...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...