Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Πεπόνης: Εντολή για έλεγχο όλων των αιρετών από το 2003

Εντολή έδωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης στο ΣΔΟΕ, να περάσουν από ψιλό κόσκινο όλους τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά, καθώς και όλους τους επιθεωρητές μεταφορών..

Η εντολή των οικονομικών εισαγγελέων, που δεν στηρίζεται σε κάποια συγκεκριμένη καταγγελία, εστιάζει στην..

ανάγκη φορολογικού και τραπεζικού ελέγχου όλων των παραπάνω προσώπων.

Ειδικότερα, η έρευνα, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, θα πρέπει να αφορά πλήρη φορολογικό έλεγχο και άρση όλων των περιοριστικών απορρήτων. Σε δεύτερο χρόνο και εφόσον ανακύψουν στοιχεία, τότε στο «μικροσκόπιο» της έρευνας μπορεί να μπει και το ενδεχόμενο διάπραξης ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Πιο συγκεκριμένα: στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν τα φορολογικά και τραπεζικά στοιχεία:

-Δημάρχων, αντιδημάρχων οικονομικών υπηρεσιών, μελών οικονομικών υπηρεσιών και ταμιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2003
και μετά.

-Περιφερειαρχών , αντιπεριφερειαρχών και οικονομικών επιτροπών των
Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων καθώς και πρώην νομαρχών.

2 σχόλια:

  1. ΣΙΝΙΩΤΗΣ ΚΟΡΟΙΔΟ17 Μαρτίου 2013 στις 11:51 μ.μ.

    θΑ ΚΑΜΟΥΝΕ ΛΕΕΙ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΡΗΜΙΤΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΗΜΙΤΗ. ΚΑΙ ΠΙΚΡΑΙΝΟΜΑΙ ΜΑ ΤΟ ΘΕΟ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝΕ ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝΕ ΤΗ ΤΡΟΙΚΑ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝΕ ΤΟ ΔΝΤ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

    ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΝΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΜΕΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιοί Έλληνες πολιτικοί έχουν εκτεθεί σε καταθέσεις στις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή

    Στην πρώτη θέση των μεγαλοκαταθετών βρίσκεται ο πρώην βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευτύχης Δαμιανάκης.

    Όπως προκύπτει από τη δήλωση του "πόθεν έσχες" του έχει λογαριασμό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

    Ο πρώην βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ κ. Αλέκος Αθανασιάδης διαθέτει έναν και μοναδικό λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου ύψους 667.000 ευρώ, που αποτελούν τα μόνα κινητά περιουσιακά του στοιχεία.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται με επτά τραπεζικούς λογαριασμούς στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου που αγγίζουν τα 665.397,81 ευρώ. Δικαιούχους έχει ορίσει τη σύζυγό του, την κόρη του και την πεθερά του.

    Παράλληλα, η σύζυγος του κ. Βενιζέλου διαθέτει 3.214,73 μερίδια αμοιβαίου κεφαλαίου Marfin Ελληνικό Μετοχικό.

    Τραπεζικούς λογαριασμούς σε κυπριακά υποκαταστήματα διαθέτουν τόσο ο πρώην βουλευτής Λάρισας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Ζώης, όσο και η σύζυγός του. Συγκεκριμένα, ο κ. Ζώης εμφανίζει με καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου ύψους 235.000 ευρώ, ενώ στη σύζυγό του ανήκει τραπεζικός λογαριασμός στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου. Την ίδια στιγμή έχει σημαντικό αριθμό μετοχών της ίδιας τράπεζας.

    Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης περιλαμβάνει στη δήλωση του ποσό 170.537,84 ευρώ στη Λαϊκή Τράπεζα. Πρόκειται για χρήματα του πατέρα του με συνδικαιούχους τον πρώην υπουργό και τα δύο αδέρφια του. Παράλληλα, υπάρχει κοινός λογαριασμός με την κόρη του με κατάθεση ύψους 30.032,44 ευρώ.

    Στην ίδια τράπεζα διαθέτει λογαριασμό και ο πρώην βουλευτής Β΄Αθήνας του ΚΚΕ, κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται για ποσό που φθάνει τα 35.864,48 ευρώ.

    Τα 100.000 ευρώ ξεπερνά και ο πρώην βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιάννης Βλατής, με πέντε οικογενειακούς λογαριασμούς στην Τράπεζα Κύπρου. Το συνολικό ποσό των λογαριασμών αγγίζει τα 157.932,48 ευρώ.

    Καταθέτης επίσης της Τράπεζας Κύπρου εμφανίζεται και ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρης Κουσελάς. Το ποσό του λογαριασμού ανέρχεται σε 139.238,65 ευρώ.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της βουλευτή Α΄ Αθήνας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Έλενα Κουντουρά η οποία όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν έχει καταθέσει το ποσό των 103.976,64 ευρώ στη Λευκωσία.

    Ο πρώην βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, κ. Κώστας Κιλτίδης δηλώνει 100.983,65 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

    Συνολικές καταθέσεις ύψους 76.264,54 ευρώ και στις δύο κυπριακές τράπεζες έχει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Παπανικολάου.

    Δύο τραπεζικούς λογαριασμούς στην Λαϊκή Τράπεζα με ποσό 7.243,83 αγγλικές λίρες και 5.548,48 ελβετικά φράγκα διατηρεί η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κ. Έλενα Ράπτη.

    Πάνω από 50.000 ευρώ έχει τοποθετήσει στη Λαϊκή Τράπεζα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

    Στην Τράπεζα Κύπρου διαθέτει λογαριασμό ύψους 20.000 ευρώ ο πρώην βουλευτής Σερρών της ΝΔ, κ. Τάσος Καρυπίδης, όπως και ο σύζυγος της πρώην βουλευτή Δράμας του ΠΑΣΟΚ κ. Χαράς Κεφαλίδου με 30.203,36 ευρώ.

    Η σύζυγος του πρώην βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκου Παπαδημάτου έχει τοποθετήσει στην Λαϊκή Τράπεζα 49.987,21 ευρώ.

    Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και οι πρώην συνάδελφοί του, κκ. Στάθης Κουσουρνάς και Στέλιος Νικηφοράκης έχουν καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες που ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ.

    Λίγο πάνω από τις 10.000 ευρώ σε κυπριακές τράπεζες βρίσκονται καταθέσεις του βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, κ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και των πρώην συναδέλφων του, κύριων Στάθη Κουσουρνά και Στέλιου Νικηφοράκη.

    Τέλος, στην ίδια τράπεζα έχει τοποθετήσει το ποσό των 26.017,85 ευρώ και η σύζυγος του πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, κ. Νίκου Ζωίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...